Ερμής και Αφροδίτη στον Υδροχόο: Πως επηρεάζουν τη ζωή σου (ΜΕΡΟΣ Α')

16.02.2016
Ο Ερμής, ο πρίγκιπας της πληροφορίας και της αέναης κίνησης, μόλις μπήκε στον Υδροχόο και θα μείνει εκεί μέχρι τις 5 Μαρτίου. Σήμερα τον ακολουθεί και η Αφροδίτη, η κυρά των απολαύσεων και αφέντρα των αξιών και των σχέσεων, η οποία θα φορά υδροχοϊκό ένδυμα μέχρι τις 12 Μαρτίου. Τρελός χορός στον Υδροχόο, που από τη φύση του είναι κοινωνικός και ανυπότακτος. Τι θα σημαίνει λοιπόν η νέα θέση παύλα συνάντηση που συμβαίνει σε αυτό το χαριτωμένο ζευγάρι για τη ζωή μας;

Κατ' αρχάς, σκέψου large. Και έξω από το κουτί. Ο Υδροχόος είναι οραματικός, ατίθασος, θαρραλέος και απίστευτα τολμηρός στον τρόπο που σκέφτεται. Αν ξεπεράσει τον κίνδυνο του ονειροπαρμένου φαφλατά μπορεί να κάνει κυριολεκτικά θαύματα – άλλωστε και ο κυβερνήτης του Ουρανός είναι πλανήτης του θαύματος, ο Μέγας Ανατρεπτικός.

Οτιδήποτε σε κάνει και βαριέσαι, οτιδήποτε σε εγκλωβίζει σε σχήματα, ο,τιδήποτε λέει εσύ είσαι αυτό, είναι ο καιρός να το αναθεωρήσεις και να το πετάξεις από την πλάτη σου. Ο Ερμής κάνει αυτή τη δουλειά στη σκέψη και δίνει κίνηση, ώθηση, πάθος και αυτοπεποίθηση για να βάλεις μπροστά καινούρια σχέδια. Δεν είναι ανάγκη να κατακτήσεις την Αμερική. Απλώς έλα σε επαφή με τα άντερά σου. Αυτό ντε, το gut feeling που έχουν όλοι στις ταινίες! Άμα συναισθανθείς τι σου λέει το μέσα σου, θα μπορέσεις να δράσεις και έξω σου.

Η Αφροδίτη έρχεται να βοηθήσει στο ξεσκαρτάρισμα – ιδίως των σχέσεων και των αξιών, που είναι το μετερίζι της. Μην ακούς αξίες και αγχώνεσαι. Τι πράμα μπορεί να ξεκινήσει από το spring cleaning (τη θες αλήθεια αυτή την μπλούζα που κάθε φορά κάνει το συρτάρι να ξεχειλίζει και την τραβολογάς;) μέχρι τις σχέσεις σου με τους γύρω. Πως νοείς τη φιλία στην εποχή του «στριμωγμένου» καφέ; Τι σε εγκλωβίζει στη σχέση σου;

Το καλό είναι πως υπάρχει ενέργεια για να υψώσεις τη φωνή σου και να τα πεις σταθερά και ξεκάθαρα. Απλώς πρόσεχε, γιατί ο Υδροχόος μπορεί να γίνει πολύ πεισματάρης και μισαλλόδοξος, πάντα με τρία εκατομμύρια «λογικά επιχειρήματα» που στηρίζουν την άποψή του.

Καιρός να ξεκινήσεις αυτά τα μαθήματα που σκεφτόσουνα ή να πας σ' εκείνη τη ΜΚΟ να γνωριστείς με τα παιδιά...

Ιδού λοιπόν ζώδιο το ζώδιο τα δώρα – και κάποιες επιφυλάξεις- του Ερμή συν Αφροδίτη στον Υδροχόο.

Κριός

Καιρός να κάνεις νέους φίλους. Μίλα σε όποιον σου χαμογελάσει -και σε όποιον δεν, ξεκίνα το εσύ. Θα εκπλαγείς με το πόσο μπορεί να ανανεώσει το σκεπτικό σου ακόμη και μια τυχαία (;) συνάντηση. Ονειρεύεσαι συναρπαστικές ερωτικές εμπειρίες και η Αφροδίτη είναι πανέτοιμη να στις προσφέρει αν και ο Άρης στο Σκορπιό λυσσάει με την ασφάλεια. Κοίτα γύρω σου καλά; Μήπως κάποιον δεν βλέπεις;

Ταύρος

Έχεις νευράκια, τρέχεις και δεν φτάνεις, πως αλλιώς με τον Άρη στο Σκορπιό – απέναντι «σου» δηλαδή; Η Αφροδίτη όμως έρχεται να σου ψιθυρίσει ανατροπές στο αυτί και ο Ερμής βάζει το χεράκι του προς την κατεύθυνση της διαολιάς. Δεν σου αρέσουν οι ανατροπές ως γνωστόν, αλλά αφού πάει μόνο του, τι μουρμουράς; Οι όποιες «αναποδιές» λειτουργούν σαν αποκαλύψεις και ανατροπές του status quo. Δεν είναι άσχημα, θα είσαι ευγνώμων σε λίγο καιρό.

Δίδυμοι

Ουάου! Σου πάει αυτή η ενέργεια, πως να το κάνουμε; Άλλο που δεν θέλεις από το να ακούσεις τον Κατεργαράκο και τη Μαργιόλα να σου ψιθυρίζουν στο αυτί σχέδια τρελά. Do it, τι περιμένεις; Μην το κάνεις απλά «διάλογο λογίων» μέσα στο κεφάλι σου -αν και από τη «φιλοσοφία» ξεκινά κάθε πράξη. Ο Κρόνος στον Τοξότη σε προσγειώνει εξ ορισμού και βάζει φρένο στα σχέδιά σου. Αν όμως η ιδέα είναι υγιής, με λίγη υπομονή... Ερωτικά έχεις κέφι για παιχνίδια – δώσε σάρκα στις φαντασιώσεις σου.

Καρκίνος

Όπως πάντα σε απασχολεί η ασφάλεια. Ευθέως ή μεταμφιεσμένα. Τι να κρατήσεις, τι να διώξεις από τη ζωή σου. Καιρός για τολμηρές αποφάσεις. Με τον Ερμή αποκτάς δαιμόνιο ένστικτο για το τι σου κάνει πραγματικά καλό. Η Αφροδίτη έρχεται να αναδείξει ποιοί άνθρωποι ή και συμπεριφορές σε πάνε μπροστά. Ή κυρίως ποιοι σε εγκλωβίζουν. Σκέψου ανατρεπτικά και κράτα το απορίας άξιον. Δεν θα πλήξεις, σίγουρα. Και ίσως λύσεις ένα πάγιο πρόβλημα, από εκεί που δεν το περίμενες.

Λέων

Όπως πάντα γουστάρεις να σαγηνεύεις τα πλήθη, αλλά τώρα μάλλον το κοινό σου, ιδίως η στενή οικογένεια, φίλοι, συνάδερφοι μπορεί και να αντιδράσουν αναπάντεχα αν ρητορεύεις ακάθεκτος. Η στιγμή λέει «Άκου! Και δεν θα χάσεις». Ειδικά στη δουλειά θα πέσουν στο τραπέζι πολλές και ωραίες νέες ιδέες. Οι άνθρωποι θα σε ακολουθήσουν αρκεί να είσαι ανοιχτή και αποφύγεις το πείσμα. Ο σύντροφός σου πιθανόν να σε εκπλήξει. Κάτσε στη θέση του θεατή – είναι πολύ ωραία εκεί.

Παρθένος

Έχεις ωριμάσει. Έχεις μάθει πολλά τον τελευταίο καιρό, ακόμη και με σκληρό τρόπο, με το Δία στο ζώδιο σου. Η εποχή σου φέρνει ξαφνικά φλας, και όπως πάντα αρχίζεις να τυραννάς στο μυαλό σου πόσο έγκυρες είναι οι νέες ιδέες. Sleep over it, και θα το νιώσεις. Έχεις μια βαθιά ανησυχία, ένα τρέμουλο που δεν μπορείς να προσδιορίσεις, πιθανότατα και αλλαγές στο σπίτι (μετακόμιση;). Πάρε τα μηνύματα, δέξου τις αλλαγές. Άσε τα σοβαρά ζητήματα και κάνε χώρο στο σύντροφό σου να λειτουργήσει... όχι όπως πριν. Σταμάτα να κριτικάρεις και αγκάλιασε τη νέα φλόγα. Όταν γίνει φωτιά, θα σ' αρέσει.