Ερμής και Αφροδίτη στον Υδροχόο: Πως επηρεάζουν τη ζωή σου (ΜΕΡΟΣ Β')

18.02.2016
Ο Ερμής, ο πρίγκιπας της πληροφορίας και της αέναης κίνησης, μόλις μπήκε στον Υδροχόο και θα μείνει εκεί μέχρι τις 5 Μαρτίου. Σήμερα τον ακολουθεί και η Αφροδίτη, η κυρά των απολαύσεων και αφέντρα των αξιών και των σχέσεων, η οποία θα φορά υδροχοϊκό ένδυμα μέχρι τις 12 Μαρτίου. Τρελός χορός στον Υδροχόο, που από τη φύση του είναι κοινωνικός και ανυπότακτος. Τι θα σημαίνει λοιπόν η νέα θέση παύλα συνάντηση που συμβαίνει σε αυτό το χαριτωμένο ζευγάρι για τη ζωή μας;

Κατ' αρχάς, σκέψου large. Και έξω από το κουτί. Ο Υδροχόος είναι οραματικός, ατίθασος, θαρραλέος και απίστευτα τολμηρός στον τρόπο που σκέφτεται. Αν ξεπεράσει τον κίνδυνο του ονειροπαρμένου φαφλατά μπορεί να κάνει κυριολεκτικά θαύματα – άλλωστε και ο κυβερνήτης του Ουρανός είναι πλανήτης του θαύματος, ο Μέγας Ανατρεπτικός.

Οτιδήποτε σε κάνει και βαριέσαι, οτιδήποτε σε εγκλωβίζει σε σχήματα, ο,τιδήποτε λέει εσύ είσαι αυτό, είναι ο καιρός να το αναθεωρήσεις και να το πετάξεις από την πλάτη σου. Ο Ερμής κάνει αυτή τη δουλειά στη σκέψη και δίνει κίνηση, ώθηση, πάθος και αυτοπεποίθηση για να βάλεις μπροστά καινούρια σχέδια. Δεν είναι ανάγκη να κατακτήσεις την Αμερική. Απλώς έλα σε επαφή με τα άντερά σου. Αυτό ντε, το gut feeling που έχουν όλοι στις ταινίες! Άμα συναισθανθείς τι σου λέει το μέσα σου, θα μπορέσεις να δράσεις και έξω σου.

Η Αφροδίτη έρχεται να βοηθήσει στο ξεσκαρτάρισμα – ιδίως των σχέσεων και των αξιών, που είναι το μετερίζι της. Μην ακούς αξίες και αγχώνεσαι. Τι πράμα μπορεί να ξεκινήσει από το spring cleaning (τη θες αλήθεια αυτή την μπλούζα που κάθε φορά κάνει το συρτάρι να ξεχειλίζει και την τραβολογάς;) μέχρι τις σχέσεις σου με τους γύρω. Πως νοείς τη φιλία στην εποχή του «στριμωγμένου» καφέ; Τι σε εγκλωβίζει στη σχέση σου;

Το καλό είναι πως υπάρχει ενέργεια για να υψώσεις τη φωνή σου και να τα πεις σταθερά και ξεκάθαρα. Απλώς πρόσεχε, γιατί ο Υδροχόος μπορεί να γίνει πολύ πεισματάρης και μισαλλόδοξος, πάντα με τρία εκατομμύρια «λογικά επιχειρήματα» που στηρίζουν την άποψή του.

Καιρός να ξεκινήσεις αυτά τα μαθήματα που σκεφτόσουνα ή να πας σ' εκείνη τη ΜΚΟ να γνωριστείς με τα παιδιά...

Ιδού λοιπόν ζώδιο το ζώδιο τα δώρα – και κάποιες επιφυλάξεις- του Ερμή συν Αφροδίτη στον Υδροχόο.

Ζυγός

Η Αφροδίτη σε κυβερνά και βρίσκεται στον Υδροχόο. Ζητάει περισσότερη αυτονομία στις σχέσεις, περισσότερη ελευθερία κι ανεμελιά. Προσπάθησε να φτιάξεις ένα πλαίσιο στο οποίο να υπάρχει χρόνος να αναπνεύσεις. Πως αλλιώς να έρθει η έκπληξη; Έχεις διάφορα φλας που θα μπορούσαν να γεννήσουν μια καινούρια φάση. Δούλεψε πάνω σ' αυτά.

Σκορπιός

Πως μπορείς να φέρεις πίσω τη χαρά στη ζωή σου; Είσαι δυνατή, ok. Θέλεις το κοντρόλ και όλο τρώγεσαι μέσα σου ακόμη και με πράματα που το μυαλό σου λέει «τώρα τι ζητάς;». Μήπως να δουλέψεις πάνω σε αυτή την αίσθηση ανισότητας που σε διακατέχει; Το ή μαζί μου ή απέναντι δεν είναι λύση. Στη σχέση σου αλλά και στη δουλειά, με συναδέλφους και φίλους, μπορείς να ποντάρεις σε νέες ισορροπίες. Υπάρχει και η περίφημη ευαισθησία του Σκορπιού: χρησιμοποίησέ τη για να ξαναμάθεις την αγάπη.

Τοξότης

Εγώ vs οι άλλοι. Ο Κρόνος στο ζώδιό σου είναι σκληρός καθρέφτης και σε έχει κουράσει η αντανάκλαση. Θέλεις πλέον να αποτινάξεις την ανιαρή πραγματικότητα-ως-έχει και να ζήσεις το αδύνατο. Είναι η αγάπη δυνατή; Είναι ο έρωτας διαθέσιμος ή σε έχει βάλει black list; Κι όμως είναι τα πιο φυσικά πράματα στον κόσμο, μόνο που εσύ καταφέρνεις να τα βλέπεις κάθε φορά και με άλλο μάτι. Ψάχνεις για την εντελώς προσωπική σου φίρμα σχέσης, σαν ρούχο που το θες slim line και άνετο ταυτόχρονα. Οι κοινωνικές νόρμες σου είναι εμπόδιο. Άιντε τι κοιτάς; Να τις πάρεις και να τις σηκώσεις!

Αιγόκερως

Τα φροντίζεις όλα όπως πρέπει. Σε έχουν απορροφήσει έως και τελείως. Δεν βαρέθηκες το μαγγανοπήγαδο; Επειδή η απάντηση είναι ναι (κάπου μπάζει, μην το αρνείσαι) άνοιξε καλά τα μάτια. Ο κόσμος είναι γεμάτος ενδιαφέροντα πράγματα, διαφορετικούς ανθρώπους. Μπορεί να σου αποκαλυφθούν πολύ σημαντικές εμπειρίες αν τολμήσεις να αφήσεις την ατζέντα.

Υδροχόος

Είναι η στιγμή σου, πως να το κάνουμε. Και με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου, που θεωρείται κατά παράδοση ευμενής επιρροή, είναι η στιγμή να ανοίξεις τα φτερά σου. Το μύθο με τον Ίκαρο τον ξέρεις...
Πέραν τούτου είναι η στιγμή να είσαι ο εαυτός σου και να λάμψεις. Θες και κοντά, θες και μακριά. Θες και τρελά, θες και your way or the highway. Εντάξει. Όλα καλά, αλλά επένδυσε τη θεία σου παράνοια στο να επεκτείνεις τα ταλέντα σου. Και μην περιμένεις τους άλλους να κάνουν την Γουέντι στον Πήτερ Παν.

Ιχθύες

Θα σε τρελάνουν καμιάν ώρα. Συναντάς ή φανατικούς περφεξιονιστές ή χύμα εκμεταλλευτές της καλής σου θέλησης. Και με το Δία στην Παρθένο αυτή η δουλειά πάει μήνες τώρα. Βαρέθηκες την αυτοθυσία; Fine. Δεν είναι ανάγκη πάσα να έχεις μια σχέση. Μπορείς και μόνη σου. Ο εξανδραποδισμός δεν είναι τίμημα που αντέχεις να πληρώσεις για να είσαι με κάποιον. Σχέση σημαίνει ισότητα δικιαωμάτων καθότι... me gustas tu. Αν είναι να γίνεις σκλάβα ή κορόιδο για να είσαι μαζί, το μέσα σου κλωτσάει και ουρλιάζει. Καλή στιγμή αυτή για να το αντιληφθείς χωρίς φτιασιδώματα και δικαιολογίες.

Δε βρήκες το ζώδιό σου; Δες το μέρος Α εδώ!