Πως θα μας επηρεάσουν οι εκλείψεις του μήνα βάσει ζωδίου;

29.08.2016
Είναι ένα σημάδι ενός νέου κύκλου επιρροής του συστήματος και είναι μια δύσκολη όψη που θα δοκιμάσει την αντοχή και την τύχη πολλών ανθρώπων. Κλείνει έναν κύκλο αγώνα και ανοίγει έναν καινούργιο. Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις προβλέψεις του Κώστα Λεφάκη:

Οι εκλείψεις κάθε είδους είναι περίοδοι αναστάτωσης, ανατροπής και αιφνίδιων γεγονότων. Ειδικά η Έκλειψη Ήλιου στην Παρθένο (1/9) δοκιμάζει την αντοχή του συστήματος και της παγκόσμιας τάξης πραγμάτων. Η Έκλειψη Σελήνης στις 16/9 στους Ιχθύς φέρνει στην επιφάνεια τα λάθη του παρελθόντος, απαιτεί άμεση αποπληρωμή τους, δείχνει το άτεγκτο πρόσωπο του Νόμου το οποίο, παρεμπιπτόντως, βάλλεται με τη σειρά του, από κοινωνικές κινητοποιήσεις και ισχυρές αμφισβητήσεις. Η έννοια της ασφάλειας δοκιμάζεται, κάτι που οδηγεί σε ακραίες συμπεριφορές, ιδιαίτερα των ομάδων που έχουν υποστεί μεγάλη καταπίεση από το σύστημα.

Ο μήνας ξεκινα με Έκλειψη του Ήλιου στην Παρθένο η οποία όμως συνοδεύεται και από δυσαρμονικές όψεις της Σελήνης με τον Άρη, το Δία και δευτερευόντως και τον Ποσειδώνα. Δημιουργείται έτσι ένα πολεμικό σκηνικό που καλύπτει όλους τους τομείς ενδιαφέροντος, όπως αισθηματική ζωή, σχέσεις με περιβάλλον, οικογένεια και εργασία. Είναι σαν να παίρνουμε όλοι μια ισχυρή δόση αδρεναλίνης με αποτέλεσμα να χάνουμε τον έλεγχο των καταστάσεων και να επιτρέπουμε στον φόβο να έχει τον έλεγχο των κινήσεων και των δράσεών μας. Η Έκλειψη Σελήνης στις 16 στους Ιχθύς, με τον παραπλανητικό της χαρακτήρα, θολώνει τα νερά, αδρανοποιεί τις υγιείς δυνάμεις του νου και του ψυχισμού και προκαλεί εντάσεις στις σχέσεις, με κίνδυνο πρόκλησης ανεπανόρθωτων ζημιών.

Η καλή όψη του Πλουτωνα με τη Σελήνη προσφέρει τα απαραίτητα περιθώρια που χρειάζονται τα ειδικού βάρους σκεπτόμενα άτομα για να προσφέρουν στήριγμα τις πιο αδύναμες ομάδες του περιβάλλοντός τους. Ο Σεπτέμβρης απαιτεί υποστήριξη από τη λογική και γενναιοδωρία παντός είδους από τους έχοντες. Τα μεταβλητά ζώδια είναι στις επάλξεις, αλλά θα μπορέσουν να υποστηρίξουν τα κεκτημένα και τα οικονομικά τους συμφέροντα. Ο Σεπτέμβρης είναι σαν μια ουράνια σκακιέρα όπου οι παίκτες-πιόνια μετακινούνται διαρκώς, μεταβάλλοντας τη στρατηγική τους. Τα ζώδια του σταθερού σταυρού θα μάθουν να είναι πιο ευέλικτα και θα επιτύχουν λύσεις με μικρές σχετικά απώλειες. Θα μάθουν επίσης να μη φοβούνται το σκοτάδι. Τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού ευνοείστε κατά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, εκμεταλλευθείτε λοιπόν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για να τακτοποιήσετε εκκρεμότητες, να προσαρμόσετε τις επιδιώξεις σας στα νέα δεδομένα, αλλά αποφύγετε οποιεσδήποτε συμφωνίες σε περίοδο εκλείψεων.

Το αστρολογικό προφίλ του μήνα
Ανατροπές με διάρκεια

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που θα φέρει γεγονότα τα οποία θα απασχολήσουν έντονα την κοινή γνώμη για αρκετό καιρό.

Η Έκλειψη Ηλίου στην Παρθένο την πρώτη του μήνα επιφέρει αναστάτωση σε θέματα διεθνούς ασφάλειας και τάξης. Διεθνείς οργανισμοί οι οποίοι δημιουργήθηκαν για την προάσπιση της παγκόσμιας ασφάλειας και ευημερίας σπαράσσονται από εσωτερικές έριδες δυνάμεων που επιζητούν την εξουσία και τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών του κόσμου.

Οι μεγάλες δυνάμεις δεν είναι οι χώρες με μεγάλη έκταση και προηγμένη στρατιωτική δύναμη ή διοικητική εξουσία, αλλά εκείνες που έχουν φροντίσει για μεγάλη συσώρευση πλούτου.

Οι δυνάμεις λοιπόν αυτές πρόκειται να επιτρέψουν για καιρό ακόμα τις κοινωνικές αναταραχές, τις αλλαγές συμμαχιών και γενικά πρόκειται να εκμεταλλευθούν το συναίσθημα του φόβου που προκαλεί η οποιαδήποτε κοινωνική ανωμαλία και ανασφάλεια.

Οι διεθνείς συγκρούσεις πλέον δεν απαιτούν συρράξεις κρατών, αλλά ομάδων, καλά οχυρωμένων πίσω από φυλετικά, θρησκευτικά και άλλα ειδικού βάρους χαρακτηριστικά. Ο Σεπτέμβρης θα φέρει στο προσκήνιο φυγόκεντρες δυνάμεις από μεγάλα κέντρα εξουσίας, σαν αντίδραση για την ομαδοποίηση συμφερόντων, άρα και τον εξαγκωνισμό κάποιων από τη νομή του παγκόσμιου πλούτου. Το περιβόητο Brexit δεν είναι αυτό που φοβούνται οι πολλοί. Είναι ένας αγώνας δρόμου που επιβάλλεται από τον Κρόνο στον Τοξότη για να δημιουργηθεί ένα μαξιλάρι ασφάλειας στα επικίνδυνα οικονομικά πειράματα των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης.

Ο Άρης στον Τοξότη φροντίζει και παρέχει σποραδικά έντονα γεγονότα που αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη και δίνουν περιθώρια χρόνου σε εκείνους που υφαίνουν τη νέα παγκόσμια πραγματικότητα.

Ο ανάδρομος Ερμής στην Παρθένο δυσκολεύει συνεννοήσεις και επικοινωνία, επιβάλλει την ανάγκη συχνών ταξιδιών και επαφών των ηγετών του κόσμου που, παρά τα επιφανειακά χαμόγελα και τις χειραψίες μπροστά στην κάμερα, δεν καταφέρνουν να γεφυρώσουν τις τεράστιες διαφορές χωρών και συμφερόντων. Η μάχη των εντυπώσεων καλά κρατεί, αλλά τα σκάνδαλα των ισχυρών, το παρασκήνιο των ειδικών και τα ατυχήματα στα μέσα μεταφοράς δημιουργούν ένα εκρηκτικό σκηνικό στον παγκόσμιο χάρτη.

ΦΩΤΙΑ

ΚΡΙΟΣ: Προσοχή στη συνεννόηση
Το περιβάλλον προβάλλει έντονες και πολλές φορές αδικαιολόγητες απαιτήσεις, γεγονός που σας κάνει να αισθάνεστε αδικημένοι. Αν αντιδράσετε τώρα, το πιθανότερο είναι να δημιουργηθούν νέες εστίες έντασης γύρω σας, κάτι το εντελώς περιττό. Η επικοινωνία και η συνεννόηση είναι οι πλέον ευαίσθητοι τομείς, διότι αυτοί επηρεάζουν τις προτεραιότητές σας. Αισθηματικά, η Αφροδίτη από τον Ζυγό δίνει την αίσθηση του επείγοντος στα σχετικά σας θέματα. Προσοχή στις μετακινήσεις, στα πολυσύχναστα μέρη αλλά και στην αφηρημάδα σας. Δεν μπορείτε να κρατάτε πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Μια συνάντηση για επαγγελματικούς λόγους καλό θα ήταν να είναι πολύ καλά προετοιμασμένη.

ΛΕΩΝ: Έξυπνοι συμβιβασμοί
Διακρίνονται πολλές εστίες έντασης αυτό τον μήνα και σαν καλοί ηγέτες θα πρέπει να διαφυλάξετε τόσο τη δική σας ασφάλεια όσο και των ατόμων που εξαρτώνται από εσάς. Ευτυχώς, η ζούγκλα γύρω σας είχε αποδεχθεί τους κανόνες που είχατε θέσει στο παρελθόν, επομένως τώρα πρέπει να τηρήσετε την τάξη, αν θέλετε να βρείτε την άκρη. Μπορείτε να παραχωρήσετε προνόμια, αρκεί να έχετε τον έλεγχο της όλης κατάστασης. Συνεργασίες, επαγγελματικές σχέσεις με το εξωτερικό αλλά και οικονομικές εκκρεμότητες απαιτούν πολύ από τον χρόνο σας, τη στιγμή που οι προσωπικές σας σχέσεις περνούν πάλι μια περίοδο αβεβαιότητας. Ησυχάστε! Θα βρείτε την άκρη, αλλά απαιτείται αυτοσυγκράτηση.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Επαγρύπνηση και άμυνα
Οι μέχρι τώρα επιλογές σας στα επαγγελματικά και τα πρακτικά σας θέματα θα δοκιμαστούν. Είναι οι τομείς που απαιτούν να ξεδιπλώσετε όλα τα ταλέντα και τη διπλωματία σας. Το τελευταίο διάστημα αποκτήσατε μια δημοτικότητα εξαιτίας των λύσεων που διακρίνατε και καθιερώσατε στα επαγγελματικά σας, με αποτέλεσμα να χρειάζεται τώρα να ανταποκριθείτε σε μεγαλύτερες προκλήσεις. Θα τα καταφέρετε αν ακολουθήσετε το ρεύμα και δεν του εναντιωθείτε. Περιουσιακά θέματα απαιτούν διευθέτηση με τρόπο έξυπνο. Η οικογένεια και ιδιαίτερα τα νεαρότερα μέλη της θα σας απασχολήσουν με θέματα που αφορούν το μέλλον τους. Οι νεότεροι από εσάς φροντίστε να δώσετε δείγματα καλής γραφής και να επιδείξετε σοβαρότητα στις σχέσεις σας.

ΓΗ

ΤΑΥΡΟΣ: Ξαφνικές αλλαγές δεδομένων
Ο μήνας φέρνει στην επιφάνεια ανάγκες και το ζήτημα των σχέσεων. Οι ανάγκες δεν τακτοποιούνται άμεσα, μπορείτε όμως να διερευνήσετε το περιβάλλον, να εξετάσετε προθέσεις και να δώσετε προτεραιότητες στις σχετικές σας ενέργειες. Οι σχέσεις ίσως επηρεαστούν από ξαφνικές αλλαγές δεδομένων, ανάγκες απουσίας για έκτακτα γεγονότα και πρακτικές αδυναμίες. Φροντίστε να πάρετε και να δώσετε διαβεβαιώσεις ότι τα πράγματα παραμένουν ως είχαν και μην είστε τόσο συγκεντρωτικοί και απόλυτοι. Εμπιστευθείτε άτομα ικανά, δώστε οδηγίες και αποφύγετε οποιουδήποτε είδους προστριβές στο επαγγελματικό σας περιβάλλον. Τα σύννεφα που έχουν συσσωρευθεί στα αισθηματικά και προσωπικά σας φέρνουν καταιγίδες αλλά ακολουθεί το ουράνιο τόξο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Διατηρήστε τον έλεγχο
Ο μήνας των γενεθλίων σας φροντίζει να αποδείξει την αξία σας μέσα από σοφία και ειδικού βάρους γεγονότα. Είναι η εποχή όπου πρέπει να δράσετε προνοητικά και χειρουργικά. Να μην ανατρέψετε ισορροπίες, να μην εκθέσετε συνεργάτες και αγαπημένους ανθρώπους αλλά και να διαβεβαιώσετε το περιβάλλον σας ότι εξακολουθείτε να έχετε τον έλεγχο στα ζητήματα που προκύπτουν. Είναι καλύτερα να αλλάξετε το δικό σας πρόγραμμα παρά να αδιαφορήσετε για τα τεκταινόμενα. Είστε η ήρεμη δύναμη, αλλά τώρα χρειάζεται επιβολή και άσκηση της εξουσίας που διαθέτετε. Αυτό μπορεί να φαντάζει εξαντλητικό, αλλά είναι η μόνη σας επιλογή. Στις σχέσεις σας κάθε είδους, οι κουβέντες πρέπει να είναι μετρημένες.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Ευέλικτη συμπεριφορά
Η ευελιξία προβάλλει σαν μεγάλη αναγκαιότητα και πρέπει να την αποκτήσετε. Η άμεση αντιπαράθεση με επιθυμίες, απαιτήσεις και ειδικές συμπεριφορές τρίτων δεν σας ευνοεί, ενώ σας αναγκάζει να ξοδέψετε μεγάλο μέρος του αποθεματικού της δύναμής σας. Η Έκλειψη του Ήλιου στην Παρθένο θα προκαλέσει απώλεια ή αδράνεια κάποιου στηρίγματός σας, ευτυχώς προσωρινά. Είναι ο μήνας που απαιτεί νέα αξιολόγηση σχέσεων, συμπεριφορών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Η αναστάτωση είναι γενικότερη, όλοι έχουν σημαντικά θέματα να ασχοληθούν και να επιλύσουν, επομένως μην προσβλέπετε σε βοήθεια από αδύναμα άτομα. Βάλτε λίγο νερό στο κρασί σας σε θέματα που αφορούν την αισθηματική σας ζωή.

ΑΕΡΑΣ

ΔΙΔΥΜΟΙ: Οργανωθείτε και περιμένετε
Έχετε ανοίξει πανιά, αλλά έχετε ρίξει και πλωτή άγκυρα. Πρέπει να φαίνεται ότι είστε καλά, αλλά να αργήσετε να αντιπαρατεθείτε με τα μεγάλα κύματα στον δρόμο σας. Οι προηγούμενες φουρτούνες σας έχουν κάνει πολύ καλό καπετάνιο και ήρθε η ώρα που θα το αποδείξετε. Η ενίσχυση που περιμένετε στα οικονομικά σας αργεί να φτάσει ή είναι μικρότερη των προσδοκιών σας. Επαγγελματικά βάλτε σε εφαρμογή τα σχέδιά σας αλλά με απόλυτη μυστικότητα. Είναι ο μήνας που απαιτεί οργάνωση, προνοητικότητα και διερεύνηση των προθέσεων των άλλων. Στα αισθηματικά σας, κατευνάστε τις αντιδράσεις και περιποιηθείτε τις ανάγκες του συντρόφου σας. Με τα λίγα μέσα που διαθέτετε αυτό τον μήνα μπορείτε ακόμα να επιτύχετε θαύματα.

ΖΥΓΟΣ: Σκεφθείτε δημιουργικά
Ο μήνας επιβάλλει και απαιτεί ρεαλισμό. Απαιτεί οικονομία δυνάμεων και δημιουργική προσέγγιση σε πρακτικά θέματα που σας ταλαιπωρούν από καιρό. Κάντε έναν σαφή υπολογισμό των συν και των πλην και διαχωρίστε τη θέση σας από εκείνους που δημιουργούν αντί να επιλύουν τα θέματα που σας απασχολούν. Συναλλαγές με το Δημόσιο, οικονομικοί διακανονισμοί και επαγγελματικές σχέσεις επιβάλλουν σταθερή προσπάθεια και τήρηση των συμφωνηθέντων. Στις προσωπικές σας σχέσεις μια καλή εξήγηση του τι δεν μπορείτε να κάνετε τώρα βοηθά στην εκτόνωση της κατάστασης που πάει να δημιουργηθεί. Οι μητέρες έχετε περισσότερα καθήκοντα απέναντι στα παιδιά αυτό τον μήνα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Εμπιστευθείτε τη διαίσθησή σας
Η αίσθηση ότι κάνετε τα πάντα μόνοι σας κυριαρχεί. Ελαττώστε ταχύτητα και θα διαπιστώσετε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Απλώς έχετε την ικανότητα να διαισθάνεστε τι θα συμβεί, ποιες θα είναι οι συνέπειες κάποιων συλλογικών επιλογών και μπαίνετε πάντα μπροστά, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε μεγαλύτερη κούραση αυτή την εποχή. Αυξημένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων σημαίνει και αύξηση ευθυνών, συνεπώς ελάχιστο ήρεμο και ποιοτικό χρόνο. Κάποιοι άνθρωποι, συνεργάτες ή φίλοι, προσπαθούν να σας προσεγγίσουν και να σας επισημάνουν τις αδυναμίες σας. Μην παρεξηγήσετε τις προθέσεις τους και μην κρατάτε μέσα σας αυτά που σας στεναχωρούν. Είστε πολύτιμοι για κάποιους οι οποίοι, λόγω συνθηκών, βρίσκονται μακριά σας.

ΝΕΡΟ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Αλλαγή σχεδίου δράσης
Ο μήνας ξεκινά με ανάγκες που σχετίζονται με τα επαγγελματικά και τα οικονομικά σας. Κάποιες ανατροπές σας αναγκάζουν να καταφύγετε στο Σχέδιο Β΄. Στην πορεία η κατάσταση ομαλοποιείται, κυρίως χάρη σε κάποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις ή συγκυρίες που θα προκύψουν. Σκεφθείτε καλύτερα και λειτουργήστε ανάλογα με στόχο την αποφυγή τέτοιων καταστάσεων στο μέλλον. Ο Σεπτέμβρης δεν είναι εύκολος ή στρωτός μήνας, επομένως πρέπει να λειτουργείτε με προνοητικότητα και σύνεση σε όλους τους τομείς ενδιαφέροντός σας. Η οικογένεια και οι ισορροπίες που τη διέπουν προβάλλει σαν ο δεύτερος αδύναμος κρίκος αυτής της περιόδου επομένως, όποιος κι αν είναι ο ρόλος σας σε αυτήν, φροντίστε να αφαιρεί αντί να δημιουργεί ένταση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Δείξτε την αξία σας
Δεν βάζετε σε τάξη τα γεγονότα, τις σχέσεις των ανθρώπων και τις οικονομικές δοσοληψίες. Οι πλανητικές όψεις του μήνα όμως απαιτούν να είστε σε επιφυλακοί, τόσο για να μη χαθούν κεκτημένα όσο και για να μπορέσετε να οδηγήσετε τις καταστάσεις σε εκτόνωση. Όπως καταλάβατε, οι άλλοι είναι το θέμα που θα σας απασχολήσει έντονα τώρα. Οι άλλοι με τις καθυστερήσεις που θα επιφέρουν στο πρόγραμμά σας. Οι άλλοι με τις απαιτήσεις για άμεσες λύσεις σε θέματα όπου εκείνοι δεν ανταποκρίνονται. Οι άλλοι που, για άλλη μία φορά, θέλουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον σας. Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν, παρά τις επιμέρους αντιξοότητες, εσείς μπορείτε να εξαργυρώσετε την αξία σας και να θέσετε τους όρους που σκεφτόσαστε από καιρό.

ΙΧΘΥΕΣ: Λειτουργήστε με τη λογική
Ο μήνας δείχνει από την αρχή τον χαρακτήρα του με την Έκλειψη του Ήλιου αλλά και τις δύσκολες όψεις της Σελήνης με τον Άρη και τον Κρόνο. Επειδή, λοιπόν, τις περισσότερες φορές λειτουργείτε με το συναίσθημα, φροντίστε αυτό το διάστημα να το περιφρουρήσετε. Οι αλλαγές, τόσο στη δική σας, όσο και στη διάθεση των άλλων δεν πρέπει να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για εκρήξεις και συγκρούσεις. Το συμφέρον σας επιβάλλει περισσότερο υπολογισμένες κινήσεις και προσεγγίσεις σε επαγγελματικά και πρακτικά θέματα. Η περίοδος θεωρείται ακατάλληλη για να ανοίξετε σοβαρές συζητήσεις με τον σύντροφό σας. Αντίθετα, μια συζήτηση με τον εαυτό σας επιβάλλεται!

Πηγή: Άστρα και 'Οραμα