Προετοιμάζοντας την απόδραση από το αδιέξοδο

27.12.2016
Ο Δεκέμβριος αυτός συγκεντρώνει πολλά εύφλεκτα υλικά στην αυλή του και καλεί όλους μας να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, υπεύθυνοι στις κινήσεις μας και στωικοί με τις αδυναμίες μας.

Το φαινόμενο του Δεκεμβρίου είναι η διέλευση του Άρη από τον Υδροχόο σε καλή γωνία με τον Ουρανό από τον Κριό. Ο Άρης περνάει από το ζώδιο στο οποίο κυριαρχεί ο Ουρανός. Ο Ουρανός με τη σειρά του βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια στο ζώδιο στο οποίο κυριαρχεί ο Άρης. Αυτός ο συνδυασμός στην ορολογία της αστρολογίας αποκαλείται αμοιβαία υποδοχή (mutual reception) και ισοδυναμεί με το αστρολογικό φαινόμενο της συνόδου. Ο δυναμισμός και η αγωνιστικότητα αυτής της γωνιακής σχέσης είναι γεγονός. Μερικές εβδομάδες του μήνα αυτού αναμένονται δύσκολες λόγω του φαινομένου που σχηματίζει ο Ουρανός με τον Άρη, στο οποίο συμμετέχουν αρμονικά οι περισσότεροι πλανήτες του ηλιακού συστήματος. Αυτοί είναι ο Κρόνος από τον Τοξότη, ο Δίας από τον Ζυγό και η Αφροδίτη, που θα περάσει από τον Υδροχόο και αυτή από τις 8 Δεκεμβρίου μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου της επόμενης χρονιάς. Αυτό σημαίνει ότι άνθρωποι με ψυχικό σθένος και γερό μυαλό θα κάνουν πιο αισθητή την παρουσία τους στην καθημερινότητα. Από την άλλη πλευρά, η περίοδος του πρώτου εικοσαήμερου του Δεκεμβρίου δίνει ευκαιρίες στους υπόλοιπους μέσα από γεγονότα, να βγουν από αδιέξοδα, να βρουν συμμάχους προκειμένου να μειωθούν τα δράματα και οι δυσκολίες τους. Αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως πανάκεια στη διεθνή πολιτική σκηνή, προκειμένου κάποιοι από τους αρχηγούς του κόσμου να αναπτύξουν φιλειρηνική πολιτική για τη μείωση του δράματος και της δυστυχίας στους άλλους που τις υπόκεινται. Αλλά ακόμα και αν η διεθνής ειδησεογραφία δεν το εκφράσει ή φανερώσει, σίγουρα κάτι καλό σπέρνεται και εκκολάπτεται για το κοινό καλό μέλλον.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν με την ελπίδα ότι θα μπει οριστικό τέλος στα βάσανά τους, θα δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για τα σχέδιά τους και θα απολαύσουν τους καρπούς των κόπων τους. Αυτός ο μήνας δίνει πράγματι ευκαιρίες για ελπίδες, οι οποίες τονίζονται και από την προσδοκία των εορτών. Ο Ουρανός από τον Κριό δεν προβάλλει αντίσταση στο πεπρωμένο, αλλά παράλληλα δεν υπόσχεται ότι θα υποστηρίξει κινήσεις εξευμενισμού του φόβου. Φροντίζει να διευρύνει τα όρια της αντιπαράθεσης, να δημιουργεί νέες εστίες έντασης και να δοκιμάζει την αποτρεπτική ισχύ κρατών, λαών και ομάδων σε καταστάσεις όπου ο ένας από τους δύο παίκτες υπερβαίνει τα όρια ασφάλειας του άλλου. Πρόκειται για έναν μήνα έτοιμο να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου γι' αυτό και εμείς οφείλουμε να διεκπεραιώνουμε υποχρεώσεις και εκκρεμότητες, καθώς και να είμαστε προστατευτικοί απέναντι σε όλους εκείνους που υφίστανται τις συνέπειες κάθε άφρονης συμπεριφοράς.

Το προφίλ του μήνα από τον Κώστα Λεφάκη
Ανακατατάξεις ενόψει

Ο Δεκέμβριος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο μήνας των μεγάλων προσδοκιών, αφού κλείνει ένα ημερολογιακό έτος και φιλοξενεί στις μέρες του τις εορτές των Χριστουγέννων. Η οικονομία, όπως είναι λογικό, θα κυριαρχήσει και πάλι ως θέμα, με εκθέσεις, συμπεράσματα, υποσχέσεις, συμβουλές και παροτρύνσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό περιβάλλον της χώρας μας. Ο Άρης από τον Υδροχόο θα δοκιμάσει την ηθική ισχύ συμμαχιών και συνθηκών, ενώ ο Ουρανός από τον Κριό θα φροντίσει να προμηθεύει διαρκώς κινούμενη άμμο στο περιβάλλον των κάθε είδους διαπραγματεύσεων.

Οι ρόλοι και οι αποφάσεις της Ε.Ε. θα σκοντάφτουν στις αντίστοιχες δομές και αρχές του ΔΝΤ (δεν αποκλείεται ωστόσο μια μεγάλη έκπληξη από αυτό τον παράγοντα), με εκείνους της ΕΚΤ αλλά και τις ειδικές εθνικές ανάγκες κρατών της Ε.Ε., όπως είναι η Ιταλία. Από τη μια τα πράγματα θα δείχνουν ότι βαίνουν προς εκτόνωση, ενώ από την άλλη τα διεθνή γεγονότα θα δίνουν συνεχώς αναβολές σε ό,τι έμοιαζε με οριστική συμφωνία. Oι αποφάσεις σε μεγάλα κοινωνικά θέματα φαίνεται να συναντούν σθεναρή λαϊκή αντίδραση και είναι η εποχή που δημιουργούνται οι πυρήνες νέων κινημάτων και νέας πολιτικής έκφρασης. Τα γεγονότα είναι σαν ένα μεγάλο ποτάμι που πληθαίνουν τα νερά του, παρασύρουν φράγματα και ιδέες και φέρνουν ύλη σε τομείς που σχετίζονται πρωτίστως με την οικονομία, την πολιτική, τα σκάνδαλα, την ιδεολογία και το θέαμα.

Οι κρατούντες και οι διευθύνοντες πρέπει να συμφωνήσουν στο πρόσχημα που θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα. Και όταν βρεθεί το πρόσχημα, η ουσία θα εξεταστεί κεκλεισμένων των θυρών ως συνήθως και η κοινή γνώμη θα προετοιμαστεί με τις δοκιμασμένες μεθόδους που χρησιμοποιεί επιτυχώς το κατεστημένο. Βέβαια, είναι λίγο δύσκολο να μπουν όλα τα πιόνια στη θέση τους την κατάλληλη στιγμή, καθώς οι ανταγωνισμοί και τα συμφέροντα θα προσπαθήσουν να κερδίσουν αυτό τον αγώνα της διελκυστίνδας που διεξάγεται μέσα αυτόν τον Δεκέμβριο. Οι προτεραιότητες για τους μεγάλους έχουν τεθεί, οι μυστικές επικοινωνίες έχουν διευρυνθεί αλλά κάποιες διαρροές θα ανακατέψουν λίγο ακόμα την γεωπολιτική τράπουλα. Ο Άρης κατευθύνει τις πολεμικές μηχανές, υφαίνει στρατηγική, δοκιμάζει αντοχές και δημιουργεί εντυπώσεις που επηρεάζουν ευκολότερα τους ανυποψίαστους ή τις μεγάλες εθνικές και πολιτικές ομάδες.

Κριός
Λειτουργήστε με στρατηγική

Το ζώδιό σας είναι η μια από τις δύο εστίες που πυροδοτούν το φαινόμενο του Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο στους νευραλγικούς τομείς της ζωής σας ή, με άλλα λόγια, να έχετε καταστρώσει τη στρατηγική σας και να μην παρεκκλίνετε από αυτήν, για κανέναν λόγο. Διπλωμάτες είστε, ικανοί είστε, φροντίστε λοιπόν να υπερασπιστείτε τον εαυτό και τα συμφέροντά σας, να καταφέρετε να καλύψετε ανάγκες, να ανοίξετε προοπτικές για το μέλλον και να αποφύγετε να αναλώνεστε σε υποθέσεις εντυπωσιασμού, οι οποίες μπορούν ακόμα και να σας εκθέσουν. Προσέξτε περισσότερο την υγεία σας και μη γίνεστε υπερβολικοί με τη σωματική σας άσκηση!

Ταύρος
Παίζοντας σωστή άμυνα

Το φαινόμενο του μήνα σάς προκαλεί να κάνετε αλλαγές και να παίξετε περισσότερο άμυνα παρά επίθεση στους τομείς της εργασίας, των οικονομικών και των σχέσεών σας. Είστε άτομα που περισσότερο δημιουργούν παρά δέχονται αλλαγές, αυτό το μήνα όμως φαίνεται πως είστε αναγκασμένοι να προσέξετε περισσότερο. Το τελευταίο δεκαήμερο φαίνεται πως είστε πιο χαλαροί και αυτό μέσα από μια επιτυχημένη προσέγγιση σε κάποιο επαγγελματικό θέμα που είχε ειδικό βάρος για εσάς. Αισθηματικά, οι εορτές χαμηλώνουν τις προσδοκίες σας, αλλά προβλέπεται ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν καλύτερα από το αναμενόμενο. Μη γίνεστε απαιτητικοί και μην επιχειρείτε το ακατόρθωτο μόνο και μόνο από πείσμα και ανταγωνισμό.

Δίδυμοι
Στήριξη από τους γύρω σας

Οι ιδέες σας, η στάση σας και η συμπεριφορά σας μπαίνουν στο μικροσκόπιο του συντρόφου, των φίλων και των συγγενών, και οι περισσότεροι σας δίνουν αμέριστα την υποστήριξή τους. Το φαινόμενο του μήνα εξάπτει τη φαντασία σας, δημιουργεί πρωτοφανείς τομείς δράσης, σας βοηθά να εκδηλώσετε τα επικοινωνιακά σας ταλέντα και σας ανταμείβει με μια γερή δόση αναγνώρισης. Αν χρειάζεται να λειτουργήσετε μυστικά και στρατηγικά υπερασπιζόμενοι κάποιον στόχο σας, βεβαιωθείτε ότι πρωτίστως εσείς, δεν μιλάτε και δεν φανερώνετε τις επιδιώξεις σας. Στα οικονομικά, αν δεν βάλετε εσείς τάξη στα έξοδά σας, δεν μπορεί να περιμένετε άλλη βοήθεια από πουθενά!

Καρκίνος
Με πίστη στις δυνάμεις σας

Τα οικονομικά σας και τα πρακτικά σας θέματα είναι αυτά που επηρεάζονται από το φαινόμενο του μήνα αλλά και από τον Ερμή, ο οποίος από τις 19 του μήνα γυρίζει ανάδρομος στον Αιγόκερω. Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε, σε ποιες περιπτώσεις να μιλήσετε και σε ποιες να σωπάσετε, αλλά όσοι έχετε μεγαλεπήβολα σχέδια για τις γιορτές, θα πρέπει να είστε περισσότερο προσγειωμένοι και προσεκτικοί. Μην έχετε εμπιστοσύνη στις δηλώσεις αφοσίωσης των άλλων, αλλά επίσης μην απογοητεύεστε όταν, κατά την άποψή σας, δεν έχετε την προτεραιότητα που αποζητάτε. Οι γιορτές προβλέπονται ανεπηρέαστες από τις πολεμικές για εσάς κινήσεις του Άρη και του Ουρανού!

Λέων
Παραμείνετε λογικοί

Το φαινόμενο του μήνα έχει διπλή δράση για εσάς. Η μία είναι εξωστρεφής και έχει να κάνει με την περιουσία, την εργασία, την επικοινωνία, την ισχύ και την ασφάλεια τη δική σας και των αγαπημένων σας. Η άλλη είναι εσωστρεφής και έχει να κάνει με τον ψυχισμό σας, την ικανοποίηση, την όρεξη για δημιουργία και εν τέλει, τα όνειρά σας! Αν αφήσετε τις καταστάσεις να σας παρασύρουν σε ενθουσιασμούς, ιδιοτροπίες και ανικανοποίητο, θα δημιουργήσετε έναν κυκεώνα καταστάσεων από τον οποίο πρόκειται να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να απαλλαγείτε. Καλύτερα να βαδίσετε σε γνώριμους δρόμους, τόσο πρακτικά όσο και λογικά.

Παρθένος
Βελτίωση αισθηματικών

Οι νευραλγικοί τομείς της ζωής σας που επηρεάζονται για περίπου ένα εικοσαήμερο από το φαινόμενο του μήνα είναι η επαγγελματική σας θέση, οι δοκιμασίες στα πρακτικά και οικονομικά και τα αισθηματικά σας -αυτά τα τελευταία φαίνεται να βελτιώνονται και να σας χαροποιούν. Οι εορτές των Χριστουγέννων φαίνεται πως θα κυλήσουν όπως τις έχετε σχεδιάσει, εκτός και αν παρασυρθείτε από τις φιλοδοξίες του συντρόφου σας και αποφασίσετε να του κάνετε το χατίρι, χωρίς να έχετε εξετάσει προηγουμένως τι σημαίνει κάτι τέτοιο για την ασφάλεια και τις δυνατότητές σας! Επαγγελματικά, αποφύγετε διενέξεις και παρεξηγήσεις και μην απευθύνεστε σε ανθρώπους που δεν εκπέμπετε στο ίδιο μήκος κύματος.

Ζυγός
Με φαντασία και γοητεία

Βασιστείτε στη φαντασία, στη γοητεία και στην αυτοπεποίθησή σας. Το φαινόμενο του μήνα, αν βρει την κατάλληλη ανταπόκριση από εσάς και την αντίστοιχη στήριξη από την τύχη, μπορεί να σας πάει πολύ μακριά. Μπορείτε τώρα να καλύψετε χαμένο έδαφος στην εργασία, να βρίσκεστε όπου συμβαίνουν τα καλά γεγονότα και να κερδίσετε δύσκολους ανθρώπους. Προσοχή χρειάζεται σε όλους τους τομείς που θεωρείτε ότι είναι οι φυσικοί σας χώροι, που έχετε απορρίψει το αρνητικό ενδεχόμενο και εκεί που λειτουργείτε παρορμητικά. Όσο και αν ακούγεται περίεργο, το οικονομικό δεν είναι η πρώτη σας προτεραιότητα και είστε αποφασισμένοι να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα με τον καλύτερο τρόπο!

Σκορπιός
Πρακτικοί και εφικτοί στόχοι

Οι διαθέσεις σας και οι προθέσεις σας ως προς αγαπημένα πρόσωπα, οικογένεια και φίλους πρέπει να είναι ξεκάθαρες και προσγειωμένες. Το φαινόμενο του μήνα φαίνεται πως επηρεάζει τον ψυχισμό σας, δημιουργεί ανικανοποίητο και γεννά ερωτήματα ως προς το πώς θα καλύψετε τις ανάγκες σας και το πώς θα περιορίσετε τις απώλειες στα οικονομικά σας. Οι πρακτικοί τομείς της ζωής σας -εργασία, οικονομικά, τρόπος διαβίωσης- φαίνεται να σας απασχολούν εντονότερα τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, αλλά θα ήταν καλύτερα να μη βιαστείτε να αναζητήσετε άμεσα λύσεις, χωρίς να έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα. Ένα ταξίδι φαίνεται να αντιμετωπίζει αρνητικές προοπτικές.

Τοξότης
Ο ρεαλισμός στη ζωή σας

Το φαινόμενο του μήνα σας φέρνει σε πρωταγωνιστικό ρόλο στις ζωές των άλλων και αυξάνει τις ευθύνες σας απέναντί τους. Θέλετε πολύ να βγείτε εκτός ρόλου, να αλλάξετε συνήθειες, να ελευθερωθείτε από την καθημερινότητα, αλλά επειδή σε τέτοιες φάσεις έχετε γενικότερα την τάση να φτάνετε στα άκρα, φροντίζουν τα άστρα του Δεκεμβρίου να σας προστατέψουν και να σας δώσουν έναν καλό πλοηγό που θα σας οδηγήσει σώους και αβλαβείς στις εορτές. Ο καλός πλοηγός λέγεται αισθηματικό ενδιαφέρον, ένας δύσκολος στόχος που θα φέρει στην επιφάνεια όλες σας τις δεξιότητες και θα σας διδάξει τη σημασία του ρεαλισμού στη μέχρι τώρα κλίση σας προς το ιδανικό και το άπιαστο.

Αιγόκερως
Κρατώντας τον έλεγχο

Οι δοκιμασίες σάς τρέφουν και οι αντιξοότητες σας κάνουν να ξεχωρίζετε. Η τάξη των πραγμάτων γύρω σας αλλάζει και είστε αναγκασμένοι να προσαρμοστείτε σε ό,τι επικρατεί αυτήν την εποχή. Το φαινόμενο του μήνα είναι παρελκυστικό, αλλά θα αποδειχθείτε περισσότερο ικανοί και υποψιασμένοι από τα τεκταινόμενα στην εργασία, τη σταδιοδρομία, τις σπουδές, τις αντιπαραθέσεις και τις παραπλανήσεις των άλλων. Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα εξακολουθήσετε να έχετε τον έλεγχο των εξελίξεων, αλλά κάποιες κινήσεις σας με οικονομικό ενδιαφέρον πρέπει να γίνουν πιο προσεκτικά και πιο οργανωμένα. Οι γιορτές φαίνεται να αποκτούν ξαφνικά ιδιαίτερο νόημα για την αισθηματική σας ζωή!

Υδροχόος
Με ψυχραιμία στις γιορτές

Πρόκειται για μία από τις σπάνιες φορές που υπερασπίζεστε τόσο σθεναρά τις υποθέσεις σας και που δείχνετε τόσο καθαρά την αφοσίωσή σας σε κάποιους ή σε κάτι. Το ζώδιό σας είναι ο ένας από τους δύο πόλους που φιλοξενεί το φαινόμενο του μήνα και κατά κάποιον τρόπο αισθάνεστε ότι ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσετε τον ζωτικό σας χώρο, να κρατήσετε καθετί το οποίο θεωρείτε χρήσιμο, να απαλλαγείτε από οτιδήποτε λειτουργεί ως τροχοπέδη στην εξέλιξή σας και να έρθετε σε ρήξη με άτομα με τα οποία συνδέεστε από χρόνια. Φυσικά και πρέπει να κρατήσετε την ψυχραιμία σας και να αποφύγετε με κάθε τρόπο ανοίξετε νέα μέτωπα μέσα στις γιορτές.

Ιχθύες
Σωστές επιλογές

Το φαινόμενο του μήνα φαίνεται να επιβεβαιώνει τη στάση σας απέναντι σε σημαντικά ζητήματα της ζωής σας. Δικαιώνεστε εκεί που σας είχαν ρίξει άδικο, είστε περισσότερο ασφαλείς από άλλους οι οποίοι δεν υπολόγισαν σωστά τις εξελίξεις και διακρίνεστε σε τομείς στους οποίους πραγματικά είχατε προσπαθήσει πολύ για να τα καταφέρετε. Στο διάστημα των εορτών χρειάζεται προσοχή σε ένα αισθηματικό σας θέμα, φροντίστε λοιπόν να λειτουργήσετε με σύνεση και κατανόηση ως προς τις ανάγκες του συντρόφου σας και να εκτιμήσετε σωστά τις αιτίες που δημιουργούν μια κάποια ένταση μεταξύ σας. Αν το θέλετε πραγματικά, τότε είναι στο χέρι σας να μην αλλάξει τίποτα!

Πηγή: Astra& Orama