Το 2017 με μια ματιά: Όσα θέλεις να μάθεις για τη νεά χρονιά

22.12.2016
Για να έχουμε σαφή εικόνα της νέας χρονιάς οφείλουμε να δούμε την κίνηση των αργών πλανητών, αυτών που βρίσκονται μετά τον Δία! Δίας και Κρόνος είναι οι μόνοι αργοί πλανήτες που αλλάζουν ζώδιο μέσα στο 2017.

Για να έχουμε σαφή εικόνα της νέας χρονιάς οφείλουμε να δούμε την κίνηση των αργών πλανητών, αυτών που βρίσκονται μετά τον Δία! Δίας και Κρόνος είναι οι μόνοι αργοί πλανήτες που αλλάζουν ζώδιο μέσα στο 2017. Ο Δίας θα παραμείνει στον Ζυγό έως 9/10. Από 10/10 θα είναι στον Σκορπιό έως τις 8/10/2018. Ο Κρόνος μπαίνει στον Αιγόκερω στις 20/12 όπου και θα παραμείνει τα επόμενα χρόνια. Ο Ουρανός εξακολουθεί να περιδιαβαίνει το ζώδιο του Κριού σε όλη τη διάρκεια του 2017, ο Ποσειδώνας είναι στους Ιχθύς ενώ ο Πλούτωνας θα είναι στον Αιγόκερω ώς το 2023.

Δίας

Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, καθώς η μάζα του ξεπερνά εκείνη όλων των άλλων. Είναι ο πλανήτης που συνδέεται αστρολογικά με την ανάπτυξη, την επέκταση αλλά και με την αισιοδοξία και την πίστη. Συμβολίζει ακόμη την πνευματικότητα, τη φιλοσοφία, την αλήθεια και τη θρησκεία. Μας παρέχει την ικανότητα να βλέπουμε τον κόσμο με μια άλλη, πιο πλατιά και ανοιχτόμυαλη προοπτική. Συχνά φέρεται ως ο Αϊ Βασίλης του σύμπαντος, με την έννοια ότι φέρνει ευκαιρίες και καλή τύχη. Το πόσο «τυχερές» θα είναι οι ευκαιρίες αυτές όμως εξαρτάται κι από το πώς θα τις διαχειριστούμε και φυσικά από τις προσδοκίες που έχουμε. Πολλές φορές γινόμαστε υπό την επιρροή του υπεραισιόδοξοι και συμπεριφερόμαστε υπερβολικά, ίσως και ριψοκίνδυνα. Κάποιες φορές η παρουσία του Δία μάς γλιτώνει απλώς από τα χειρότερα• ή μας λυτρώνει από μια κατάσταση. Την επιρροή του δύσκολα μπορεί να την αξιολογήσουμε τη στιγμή που μας συμβαίνει και συνήθως χρειάζεται να περάσει ένα διάστημα κάποιου χρόνου για να ανακαλύψουμε τον θησαυρό που μας έφερε. Όταν περνά στο ζώδιό μας, ο Δίας πάνω απ’ όλα σηματοδοτεί ένα διάστημα σποράς όχι θερισμού!

Δίας στον Ζυγό μέχρι τις 9/10/2017

Είναι ίσως το πιο κοινωνικό ζώδιο και αυτό από μόνο του κάνει τη νέα χρονιά πιο εξωστρεφή. Όλοι θα έχουμε διάθεση για περισσότερη συντροφικότητα, για συνεργασία και ενίσχυση των σχέσεών μας, ενώ μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 μπορεί να δούμε περισσότερες επισημοποιήσεις σχέσεων, γάμους, συμπράξεις και συγχωνεύσεις μεταξύ εταιρειών. Το ζώδιο του Ζυγού ευνοεί ιδιαίτερα και την ανταλλαγή ιδεών, τη διπλωματικότητα αλλά και τη δικαιοσύνη. Τα ζώδια του αέρα, δηλαδή οι Δίδυμοι, οι Ζυγοί και οι Υδροχόοι, μπορούν να επωφεληθούν ιδιαίτερα από τη θέση αυτήν του Δία. Σε μικρότερο βαθμό αλλά πάλι ωφελημένοι θα είναι και οι Κριοί, οι Λέοντες και οι Τοξότες.

Δίας στον Σκορπιό 10/10/2017 - 8/10/2018

Είναι πιο «σκοτεινό» ζώδιο σε σχέση με τον Ζυγό και σίγουρα οι αλλαγές που θα δούμε θα είναι καταλυτικές. Συνδέεται με τη γέννηση, τον θάνατο και τη μεταμόρφωση. Θεωρώ πολύ πιθανό να έχουμε νέες μεθόδους ανάπλασης του ανθρώπινου σώματος και σημαντικά επιτεύγματα στην πλαστική χειρουργική και στη γενετική. Συνδέεται επίσης με το σεξ και το χρήμα κι εκεί θα έχουμε μια τεράστια κινητικότητα. Οι μυστικές υπηρεσίες, τα συστήματα παρακολούθησης αλλά και οι σκοτεινές δυνάμεις που δρουν στον κόσμο (τρομοκράτες κ.λπ.) μάλλον θα αυξήσουν τα κέρδη τους από τη νέα θέση του πλανήτη. Σε προσωπικό επίπεδο, ο Δίας στον Σκορπιό βοηθά να αγγίξουμε τα πραγματικά μας συναισθήματα. Πιο ευνοημένα από τη νέα θέση του Δία Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύς αλλά ως ένα βαθμό Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι.

Κρόνος

Ο Κρόνος αποτελεί το όριο στο ηλιακό μας σύστημα, αφού είναι ο τελευταίος πλανήτης που μπορούμε να δούμε με γυμνό μάτι από τη Γη! Για χιλιάδες χρόνια στην αστρολογία συμβολίζει αυτό που λέμε όρια, χρόνο, δομή και τάξη. Το ταξίδι του Κρόνου γύρω από τον Ήλιο διαρκεί περίπου 29 χρόνια, ενώ σε καθένα από τα ζώδια του ζωδιακού παραμένει για περίπου 2,5 χρόνια. Ο Κρόνος σε κάθε ζώδιο δείχνει σε ποιον τομέα θα αντιμετωπίσουμε περιορισμούς, καθυστερήσεις, απογοητεύσεις, ματαιώσεις, ώστε να ενεργοποιηθούμε και να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις που παρουσιάζονται με έναν πιο ουσιαστικό τρόπο. Ο Κρόνος πέρασε στον Τοξότη στις 23/12/2014 και θα παραμείνει ως τις 19.12.2017. Στις 20/12/2017 θα περάσει στο ζώδιο της διακυβέρνησής του, τον Αιγόκερω, και θα επηρεάσει την παρορμητική ομάδα ζωδίων, δηλαδή Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους. Ο Τοξότης είναι το ζώδιο της αισιοδοξίας, της αλήθειας, της πίστης, της φιλοσοφίας. Ό,τι έχει σχέση με την ανώτατη εκπαίδευση, τις σχέσεις με ξένους κι εξωτερικό όπως και την εξωτερική πολιτική, τη νομοθεσία, την εκκλησία, τις μεταφορές κυβερνάται στην αστρολογία από τον Τοξότη. Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης των περιορισμών, των ορίων, των δομών, της πειθαρχίας, της οργάνωσης, αλλά και των δυσκολιών και των προκλήσεων.

Κρόνος στον Τοξότη 23/12/2014 - 19/12/2017

Ο Κρόνος στον Τοξότη φέρνει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στη νομοθεσία, την εξωτερική πολιτική των κρατών, την εκκλησία, τη θρησκεία, τις ιδεολογίες αλλά και την ανώτατη εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια. Οι ακραίες καταστάσεις που επικρατούν τα τελευταία χρόνια τόσο στη θρησκεία (έξαρση ισλαμικών κινημάτων) όσο και στην πολιτική (αύξηση ακραίων δεξιών κομμάτων) θα ενταθούν ακόμη περισσότερο μέχρι το τέλος του 2017. Το θετικό της πορείας του Κρόνου φέτος είναι τα εξάγωνα που θα σχηματίσει με τον Δία, που βρίσκεται στον Ζυγό. Ο Δίας στον Ζυγό βρίσκεται στο ζώδιο της έξαρσης του Κρόνου και ο Κρόνος στον Τοξότη στο ζώδιο διακυβέρνησης του Δία, έτσι οι δύο πλανήτες που ήταν σε κόντρα το 2016 φέτος ομονοούν και είναι βοηθητικοί απέναντί μας φέρνοντας περισσότερη δικαιοσύνη. Φέτος από τον Κρόνο στον Τοξότη επηρεάζονται περισσότερο το δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο Διδύμων, Παρθένου, Τοξότη και Ιχθύων.

Κρόνος στον Αιγόκερω απο 20/12/2017

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω θα επηρεάσει μόνο για ένα δεκαήμερο του γεννημένους τις πρώτες δύο μέρες των Αιγόκερων, Κριών, Καρκίνων και Ζυγών. Ο Κρόνος θα βρίσκεται στο ζώδιο της διακυβέρνησής του, στον Αιγόκερω. Είναι ένας Κρόνος φιλόδοξος που επιθυμεί εξουσία και δύναμη. Από τη θέση του αυτή τα επόμενα χρόνια θα πλήξει περαιτέρω τις δομές, τις κυβερνήσεις, την οργάνωση στα κράτη, αλλά θα εντείνει σε σύμπραξη με τον Πλούτωνα και τα οικονομικά αδιέξοδα.

Ποσειδώνας στους Ιχθύς 2012-2025

Συμβολιζει την αυταπάτη, τη διάλυση, τη σύγχυση, τον ιδεαλισμό, την έμπνευση αλλά και την απάτη. Κυβερνά τις τέχνες (κυρίως φωτογραφία, κινηματογράφο, μουσική) αλλά και τις φαρμακοβιομηχανίες, τις εταιρείες χημικών κ.λπ., την εναλλακτική ιατρική, τη μεταφυσική. Ήδη από το 2012 πέρασε στο ζώδιο της σύγχρονης διακυβέρνησής του, τους Ιχθύς, όπου και θα παραμείνει μέχρι το 2025. Θα κάνει αισθητή την παρουσία του σε θέματα υγείας, περιβάλλοντος, στη θάλασσα και τους ωκεανούς οι οποίοι πιθανώς να εξερευνηθούν όσο ποτέ πριν. Από τους Ιχθύς θα επηρεάσει Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς του 2ου δεκαημέρου που θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τα όρια φαντασίας και πραγματικότητας, γιατί μπορεί να είναι δυσδιάκριτα.

Από την άλλη, ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης της καλλιτεχνικής έκφρασης. Μάλιστα στα υπέροχα Τρίγωνα που θα κάνει με τον Δία στον Σκορπιό στο τέλος του 2017 θα δώσει φτερά στην έμπνευση και μάλλον δούμε επιτέλους κάτι νέο στον χώρο των τεχνών. Δυστυχώς, το 2016 είχαμε την πιο δύσκολη από τις επιρροές του, το Τετράγωνο με τον Κρόνο, που δημιούργησε ρευστότητα και ασάφεια σε βασικές δομές, ενώ βάθυνε την κρίση του μεταναστευτικού. Ο Ποσειδώνας είναι και ο πλανήτης της συμπόνιας και του αλτρουισμού. Από τη θέση του στους Ιχθύς θα δείξει το συμπονετικό του πρόσωπο σε όσους υποφέρουν και αισθάνονται παιδιά ενός κατώτερου θεού. Έτσι, η φιλανθρωπία και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις θα επωφεληθούν από το πέρασμά του από το φιλεύσπλαχνο ζώδιο των Ιχθύων.

Ουρανός στον Κριό όλο το 2017

Ο Ουρανός θα βρίσκεται σε όλη τη διάρκεια του 2017 στο ζώδιο του Κριού. Ο πλανήτης που συμβολίζει στην αστρολογία την επανάσταση θα βρίσκεται στο ζώδιο που συμβολίζει την «εκκίνηση». Οι φύσεις πλανήτη και ζωδίου ταιριάζουν και σίγουρα θα δούμε πολλές επαναστάσεις να συμβαίνουν στην εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Την τελευταία φορά που ο Ουρανός ήταν στον Κριό ήταν από το 1927 μέχρι το 1934. Είδαμε τότε την πρώτη υπερατλαντική πτήση, την ανάπτυξη της κβαντομηχανικής, την ανακάλυψη της πενικιλίνης, τις πρώτες τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά σ’ αυτά τα χρόνια συνέβη και το κραχ στην Αμερική. Από τη θέση του Ουρανού στον Κριό τα προηγούμενα χρόνια είδαμε εξαιρετικές ανακαλύψεις στον επιστημονικό τομέα, στους υπολογιστές, αλλά και στην ιατρική. Είδαμε όμως και τη μετωπική σύγκρουσή του με τον Πλούτωνα που βρίσκεται στον Αιγόκερω, κάτι που προκάλεσε και προκαλεί μεγάλη αναταραχή παγκοσμίως αλλά και σε εθνικά ζητήματα, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, στις μετεωρολογικές συνθήκες, τη σεισμική δραστηριότητα και το κόστος στην καθημερινότητα της ζωής μας. Μολονότι ο Ουρανός έχει απομακρυνθεί από την επιρροή του Πλούτωνα, πριν τελειώσει την πορεία του στον Κριό δεν θα μας αφήσει ήσυχους. Σε αυτήν τη θέση θα επηρεάσει κυρίως τα παρορμητικά ζώδια. δηλαδή Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους.

Χείρωνας στους Ιχθύς μέχρι το 2018

Ο Χείρωνας ανακαλύφθηκε πρόσφατα, το 1977, ανάμεσα στον Κρόνο και τον Ουρανό. Πλανητοειδής ή αστεροειδής, ανάλογα με το πώς τον αποκαλούν οι διαφορετικοί επιστήμονες αστρονόμοι που τον ανακάλυψαν, φαίνεται να έχει στην αστρολογία μια ιδιαίτερη βαρύτητα. Ο μύθος του συνδέεται με τον Κένταυρο Χείρωνα, που θεράπευε τους άλλους έχοντας όμως μια πληγή από το δηλητηριασμένο βέλος του Ηρακλή, που δεν μπορούσε να θεραπεύσει ο ίδιος. Σε ένα ωροσκόπιο, δείχνει την ικανότητα που έχει ο άνθρωπος να βοηθά και να θεραπεύει τους άλλους με τη σοφία και τη δύναμη που του δίνουν τα δικά του τραύματα. Ο Χείρωνας θα βρίσκεται στους πνευματικούς Ιχθύς μέχρι το 2018 και θα αυξήσει το ενδιαφέρον μας για την ολιστική ιατρική και τις εναλλακτικές θεραπείες. Στο ζώδιο των Ιχθύων, που συνδέεται με τη συγχώρεση, θα μας υπενθυμίσει ότι το να ενοχοποιούμε και να κατηγορούμε τους άλλους για τα δικά μας τραύματα απλώς επιδεινώνει το πρόβλημά μας και δεν μας αφήνει να θεραπευτούμε. Μόνον η αγάπη και η συγχώρεση μπορεί να μας απαλλάξουν από τα φαντάσματα του παρελθόντος και να μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε στο παρόν και το μέλλον πιο ισορροπημένοι και θεραπευμένοι.

Πλούτωνας στον Αιγόκερω μέχρι το 2024

Είναι ο πλανήτης της μεταμόρφωσης, της ριζικής αλλαγής αλλά και του εξτρεμισμού. Ο Πλούτωνας θα παραμείνει στον Αιγόκερω ώς το 2024, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για τον πλανήτη. Μια εποχή όπου η ζωή μας θα καταγράφεται περισσότερο σε κάμερες «πάντα για λόγους ασφαλείας» και που η η αστυνόμευση θα είναι πιο έντονη από ποτέ, ίσως γιατί και οι τρομοκρατικές ενέργειες, ο κίνδυνος και οι ανασφάλειες θα έχουν ιδιαίτερη έξαρση.

Η είσοδος του Πλούτωνα στον Αιγόκερω συμπίπτει με την αμερικανική επανάσταση καθώς ήταν στο ίδιο ζώδιο τότε που ξεκίνησε η Αμερικανική Αυτοκρατορία. Λένε πως κάθε αυτοκρατορία ζει περίπου έναν κύκλο Πλούτωνα. Με αυτή την έννοια η Αμερική μέσα στα επόμενα χρόνια μάλλον φαίνεται να αρχίσει να χάνει τη δύναμη και την ισχύ της. Άλλωστε, οικονομικά, ήδη υπάρχει μια στροφή από τον δυτικό κόσμο στην Ανατολή με ιδιαίτερη δύναμη πια την Ασία. Οι κυβερνήσεις, οι μεγάλες εταιρείες που ουσιαστικά κυβερνούν τη Γη θα περάσουν ένα στάδιο μετάλλαξης μέχρι το 2024, που ο Πλούτωνας θα μπει στον Υδροχόο. Ο πληθυσμός της Γης, που έχει ραγδαία αύξηση τα τελευταία χρόνια, είναι πιθανόν τώρα να συρρικνωθεί.

Σε προσωπικό επίπεδο, όταν δεχόμαστε την επιρροή του Πλούτωνα σε κάποια όψη με ένα γενέθλιο πλανήτη μας καλούμαστε να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο εξετάζουμε τα θέματα του πλανήτη. Κριοί, Καρκίνοι, Αιγόκεροι και Ζυγοί που έχουν γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο των ζωδίων τους επηρεάζονται περισσότερο και ο καλύτερος τρόπος για να εκμεταλλευτούν αυτήν τη συγκλονιστική ενέργεια είναι να αλλάξουν εκούσια τη ζωή ή τη στάση τους απέναντι σε αυτήν.

Ανάδρομοι πλανήτες

Όλοι οι πλανήτες εκτός από τον Ήλιο και τη Σελήνη (που άλλωστε δεν είναι πλανήτες, αλλά φώτα) γυρίζουν σε φαινομενικά ανάδρομες πορείες, για συγκεκριμένες περιόδους. Η ανάδρομη πορεία του πλανήτη είναι η φαινομενικά οπισθόδρομη τροχιά του. Φυσικά, κανένας πλανήτης δεν γυρίζει ανάποδα, απλώς εμείς από την οπτική της Γης βλέπουμε ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τη στιγμή που ο πλανήτης φαίνεται να αργεί ή να σταματά, για να γυρίσει είτε σε ορθόδρομη είτε σε ανάδρομη τροχιά, έχουμε μια εξαιρετικά έντονη έκλυση ενέργειας που σχετίζεται με τα θέματα του πλανήτη. Από όλες τις ανάδρομες πορείες πλανητών αυτή που είναι πιο γνωστή στο ευρύ κοινό και πιο διάσημη, αν και ελαφρώς παρεξηγημένη, είναι η ανάδρομη πορεία του Ερμή. Εφέτος θα έχουμε και κάποιες ημέρες με Ανάδρομη Αφροδίτη. Οι υπόλοιπες ανάδρομες πορείες των αργών πλανητών διαρκούν περισσότερους μήνες και δεν ενδιαφέρουν τόσο πολύ σε προσωπικό επίπεδο, γι’ αυτό δεν θα αναλυθούν ξεχωριστά.

Ανάδρομη Αφροδίτη 4 Μαρτίου - 15 Απριλίου

Συμβολίζει τις σχέσεις, τον έρωτα, τα συναισθήματα, την αισθητική και τα γούστα μας, αλλά και τα οικονομικά. Αφορά τη διασκέδαση, τις τελετές (κυρίως τον γάμο) και τις επενδύσεις. Ανάδρομη γυρίζει μία φορά κάθε 18 μήνες και οι επιρροές της διαφοροποιούνται ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο γυρίζει ανάδρομη. Στη διάρκεια της ανάδρομης πορείας της, κάποιες δραστηριότητες δεν ευνοούνται ιδιαίτερα. Ας τις δούμε:

• Καλό είναι να αποφεύγετε τις αλλαγές στο στυλ τόσο στην ένδυση όσο και στα μαλλιά ή το μακιγιάζ.

• Δεν είναι κατάλληλη περίοδος για αγορές ακριβών αντικειμένων, ρούχων ή κοσμημάτων.

• Μην ξεκινάτε να αναδιακοσμήσετε το σπίτι, το γραφείο ή τον χώρο δουλειάς. Δεν υπάρχει πρόβλημα, ωστόσο, αν ήδη έχουν ξεκινήσει τέτοιες εργασίες.

• Με ανάδρομη Αφροδίτη χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί στις σχέσεις μας, είτε είναι προσωπικές είτε επαγγελματικές, γιατί εύκολα μπορεί να προκύψουν παρεξηγήσεις ή να ψυχρανθούμε.

• Αποφύγετε έναν γάμο σε αυτή την περίοδο ή το να κάνετε μια δεξίωση ή πάρτι αν θέλετε να έχει επιτυχία.

• Αποφύγετε ακόμη αισθητικές επεμβάσεις (για τις υπόλοιπες επεμβάσεις δεν υπάρχει πρόβλημα).

• Τέλος, αποφύγετε οικονομικές διαπραγματεύσεις, οικονομικές συμφωνίες ή συνεταιρισμούς αν δεν θέλετε να παρουσιάσουν ζημία.

Επηρεάζει
Όταν η Αφροδίτη είναι ανάδρομη στον Κριό και στους Ιχθύς επηρεάζονται περισσότερο Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι αλλά και Ιχθύες, Παρθένοι, Τοξότες και Δίδυμοι.

Ανάδρομος Ερμής

Ο Ερμής γυρίζει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία σχεδόν τρεις με τέσσερις φορές κάθε χρόνο για περίπου 20-28 ημέρες κάθε φορά. Όταν συμβαίνει αυτό, τότε όλα τα θέματα που αφορούν την επικοινωνία μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα. Τα πιο συνήθη προβλήματα στη διάρκεια του ανάδρομου Ερμή είναι οι καθυστερήσεις, οι αναβολές, οι παρεξηγήσεις, τα λάθη και οι παραλείψεις. Υπάρχουν όμως και θετικές πλευρές αυτής της περιόδου που μπορείτε να αξιοποιήσετε, όπως το να ξαναδείτε ένα παλιό σχέδιο, να ξαναψάξετε στα συρτάρια σας ένα πλάνο και να το ξεσκονίσετε, να επιστρέψετε σε μια παλιά δραστηριότητα που αφήσατε στη μέση ή σε μια παλιά σχέση ή συνεργασία. Επίσης, είναι εξαιρετικά ευνοϊκή η θέση του για να επανεξετάσουμε μια εκκρεμότητα και να την κλείσουμε.

Περίοδοι Ανάδρομου Ερμή 2017

19/12/2016 - 8/1/2017
Ανάδρομος στον Αιγόκερω και στις τελευταίες μοίρες του Τοξότη: Επηρεάζονται περισσότερο Αιγόκεροι, Καρκίνοι, Ζυγοί, Κριοί του πρώτου δεκαημέρου και Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες των τελευταίων ημερών.

10/4/2017 - 3/5/2017
Ανάδρομος στον Ταύρο: Επηρεάζεται το πρώτο δεκαήμερο των σταθερών Ταύρων, Λεόντων, Σκορπιών και Υδροχόων και στον Κριό επηρεάζεται το τρίτο δεκαήμερο Κριών, Καρκίνων, Ζυγών, Αιγόκερων.

13/8/2017 - 5/9/2017
Ανάδρομος στην Παρθένο και τον Λέοντα: Επηρεάζονται περισσότερο το πρώτο δεκαήμερο Διδύμων, Παρθένων, Τοξοτών και Ιχθύων αλλά το τρίτο δεκαήμερο των σταθερών δηλαδή Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι.

3/12/2017 - 23/12/2017
Ανάδρομος στον Τοξότη σε όλη τη διάρκεια της πορείας του: Επηρεάζει δεύτερο και τρίτο δεκαήμερο Διδύμων, Τοξότη, Παρθένου και Ιχθύων

Προσοχή!

• Αν ασχολείστε με υπολογιστές εν γένει μπορεί να έχετε αυξημένα προβλήματα! Προσπαθήστε να διαφυλάσσετε τα δεδομένα σας για να μη χάσετε κάτι σημαντικό. Αποφύγετε αγορές ηλεκτρονικών μέσων (κινητά τηλέφωνα κ.λπ.) αυτή την περίοδο.

• Αν θέλετε να ταξιδέψετε, φροντίστε να φτάνετε στην ώρα σας για να πάρετε το ανάλογο μεταφορικό μέσο. Ελέγξτε τυχόν καθυστερήσεις σε δρομολόγια, κοιτάξτε καλύτερα όρους ενοικίασης οχημάτων, προσέξτε τα πράγματά σας για να μην τα χάσετε ή ταξιδέψουν σε άλλο προορισμό από τον δικό σας.

• Φροντίστε το αυτοκίνητό σας, αποφύγετε όμως αγορές αυτοκινήτου, μέχρι ο Ερμής να επιστρέψει στην ορθή του φορά.

• Αποφύγετε να υπογράψετε σημαντικά συμβόλαια, επαγγελματικές συμφωνίες, μια μετακόμιση ή έναν γάμο.

• Αν ξεκινήσετε κάποια εργασία, να ξέρετε ότι ίσως να μη διαρκέσει για πάντα και ενδέχεται στην πορεία της να βγουν προβλήματα.

• Αποφύγετε να κλείσετε σημαντικά ιατρικά ραντεβού ή μη επείγουσες επεμβάσεις και οδοντιατρικές εργασίες τέτοιου τύπου. Ίσως υπάρχουν λάθος διαγνώσεις.

• Αν θέλετε να κάνετε σημαντικές αλλαγές στη ζωή σας, περιμένετε να τελειώσει η ανάδρομη πορεία του κι αν ακόμη τις επιθυμείτε, τότε βάλτε μπροστά.

Τι είναι και πώς μας επηρεάζουν οι εκλείψεις

Δεν είναι τόσο ανησυχητικές όσο ακούγονται, αρκεί να γνωρίζετε τι σημαίνουν.

Εχουν συγκεκριμένη περιοδικότητα (κάθε χρόνο έχουμε 2 περιόδους Εκλείψεων, μία κάθε εξάμηνο). Η Ηλιακή Έκλειψη είναι πάντα και Νέα Σελήνη, καθώς η Σελήνη καλύπτει τον δίσκο του Ήλιου και μπορεί η κάλυψη αυτή να είναι μερική ή ολική. Συνήθως δείχνει νέα ξεκινήματα ή απλώς είναι μια ένδειξη ανάλογα με το ζώδιο όπου πραγματοποιείται και πώς επηρεάζει το προσωπικό μας ωροσκόπιο, για τα θέματα που θα μας απασχολήσουν.

Η έκλειψη σελήνης αναφέρεται πάντα σε Πανσέληνο, καθώς μέρος ή ολόκληρη, ανάλογα με την Έκλειψη, καλύπτεται από τη σκιά της Γης. Ο πλανήτης μας μπαίνει ανάμεσα στον Ήλιο και τη Σελήνη στην ίδια ευθεία. Η Σεληνιακή Έκλειψη δείχνει το τέλος μιας κατάστασης ή το αποκορύφωμα της. Οι Ηλιακές Εκλείψεις τείνουν να δημιουργούν πιο πολλά γεγονότα ενώ οι σεληνιακές επηρεάζουν κυρίως τον ψυχισμό ή τα συναισθήματά μας.

Συνήθως σε περίοδο Εκλείψεων, συμβαίνουν σημαντικά πράγματα που αλλάζουν το ρου της ζωής μας.... Η γέννηση ενός παιδιού, η απόφαση για ένα γάμο, μια προαγωγή, ένα βήμα στην καριέρα μας, μια αγοραπωλησία ενός σπιτιού, ένα διαζύγιο, ο θάνατος ενός δικού μας ατόμου ή ενός αγαπημένου κατοικίδιου, είναι μερικά από τα σενάρια των Εκλείψεων, ειδικά όταν μας επηρεάζουν άμεσα. Αν συμπίπτουν με τα γενέθλια μας τότε ολόκληρη η γενέθλια μας χρονιά είναι γεμάτη σημαντικά γεγονότα, τα οποία έχουν κάτι απρόσμενο.

Oι εκλείψεις του 2017

11/2 Σεληνιακή έκλειψη παρασκιας - πανσέληνος

Πραγματοποιείται στον άξονα Υδροχόου Λέοντα με τη Σελήνη να βρίσκεται στον Λέοντα και συγκεκριμένα στις 22ο 28΄ και επηρεάζει τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο Λέοντα, Υδροχόου, Σκορπιού και Ταύρου. Θέματα υγείας, προσωπικές σχέσεις, θέματα που αφορούν τα παιδιά, τον έρωτα και τα συναισθήματα επηρεάζει αυτή η Έκλειψη περισσότερο για τους Λέοντες και τους Υδροχόους. Στους Ταύρους και τους Σκορπιούς επηρεάζεται ο άξονας καριέρας - οικογένειας με δυσκολίες και αναστατώσεις.

26/2 Ετήσια Ηλιακή έκλειψη - Νέα σελήνη

Πραγματοποιείται στις 8ο 12΄ των Ιχθύων και επηρεάζει Ιχθύς, Παρθένους, Τοξότες και Διδύμους που έχουν γενέθλια στο πρώτο δεκαήμερο. Σε Σύνοδο με τον Ποσειδώνα, αυτή η Έκλειψη μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες σύγχυσης και χάους ενώ θα είναι έντονη η αίσθηση της ασάφειας στην καθημερινότητά μας. Πρόσωπα κύρους, ηγέτες (Ο Ερντογάν π.χ. έχει γενέθλια την ημέρα της Έκλειψης) θίγονται πιο πολύ σε μια Ηλιακή Έκλειψη. Σε προσωπικό επίπεδο, Ιχθύες και Παρθένοι, μπορεί να έχουν έκτακτα προς αντιμετώπιση σημαντικά γεγονότα που σχετίζονται με τις στενές σχέσεις, τον γάμο ή τις συνεργασίες τους. Δίδυμοι και Τοξότες μπορεί να νιώσουν μεγαλύτερη ανασφάλεια στις δομές της οικογένειας ή της καριέρας τους.

7/8 μερικη σεληνιακη εκλειψη - πανσεληνος

Πραγματοποιείται στον άξονα Υδροχόου • Λέοντα, με τη Σελήνη να βρίσκεται στις 15ο 25' του Υδροχόου. Επηρεάζει τα ζώδια του σταθερού σταυρού, Υδροχόους, Λέοντες, Σκορπιούς και Ταύρους, φέρνοντας απρόσμενες εξελίξεις σε σχέσεις και συνεργασίες, κυρίως στους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο των ζωδίων αυτών.

21/8 ολικη ηλιακη εκλειψη

Πραγματοποιείται στις 28ο 53΄ του Λέοντα και επηρεάζει τα ζώδια της σταθερής ομάδας (Ταύρος, Σκορπιός, Λέων, Υδροχόος) που έχουν γεννηθεί στο τέλος του τρίτου δεκαημέρου.

* Αποφεύγουμε στις μέρες των εκλείψεων τη σύλληψη ενός παιδιού, έναν γάμο ή την υπογραφή μιας συμφωνίας.

Πηγή: Αstra& Orama