Το Feng shui των Χριστουγέννων- Όσα θέλεις να ξέρεις

06.12.2016
Οι μέρες των γιορτών είναι πάντα μια καλή ευκαιρία να χαλαρώσουμε, να περάσουμε χρόνο με τους αγαπημένους μας και βέβαια να ομορφύνουμε το σπίτι μας στολίζοντάς το!

Φροντίζουμε το σπίτι μας να αποπνέει μια αύρα αφθονίας. Τα γλυκά και όλα τα καλούδια που θα αγοράσουμε ή θα φτιάξουμε για τις γιορτές, μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε καλαίσθητες πιατέλες στην κουζίνα ή στην τραπεζαρία μας.

Η όμορφα στολισμένη είσοδος μόνο θετικές δονήσεις μπορεί να φέρει στο σπίτι μας. Στεφάνια και από φυσικά υλικά στολισμένα με καρπούς, κουκουνάρια και ρόδια είναι μια καλή επιλογή. Μπορούμε να φτιάξουμε και τα δικά μας διακοσμητικά με φίλους συγγενείς ή τα παιδιά μας. Μην ξεχνάμε ότι το μήνυμα της γιορτής των Χριστουγέννων είναι η αγάπη και η ομόνοια, ας έρθουμε λοιπόν πιο κοντά δημιουργώντας τα στολίδια μας!

Τις μέρες αυτές είναι πιθανό να υποδεχθούμε κόσμο στο σπίτι μας. Τα αιθέρια έλαια του πορτοκαλιού, της κανέλας και του περγαμόντου δημιουργούν αίσθηση οικειότητας και βελτιώνουν τη διάθεση. Είναι λοιπόν τα ιδανικά αρώματα για να κάνουμε τους δικούς μας ανθρώπους να νιώσουν σαν στο σπίτι τους. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε φέτες πορτοκαλόφλουδας στο σώμα του καλοριφέρ ή να βάλετε ένα κατσαρολάκι με νερό στο μάτι της κουζίνας και να ρίξετε μέσα ξυλαράκια κανέλας, γαρίφαλου και φέτες πορτοκαλιού. Όταν θα αρχίσει να βράζει, το σπίτι σας θα γεμίσει με τις υπέροχες μυρωδιές τους.

Ιδέες για δώρα

Οι γιορτινές μέρες είναι συνδυασμένες με την ανταλλαγή δώρων. Ένα δώρο δεν χρειάζεται να είναι ακριβό ή εντυπωσιακό, ο συμβολισμός που τον συνοδεύει είναι συνήθως το πιο σημαντικό.

Κηροπήγια ή φωτιστικά από ορυκτό αλάτι Ιμαλαΐων: Είναι φυσικοί ιονιστές της ατμόσφαιρας και βοηθούν στο να ανανεώνεται η ενέργεια του χώρου μας.

Κρύσταλλοι: Ροζ χαλαζίας για προσέλκυση της αγάπης, τουρμαλίνη για προστασία από την αρνητική ενέργεια και άμβλυνση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, λάπις λάζουλι για προστασία από τις κακές γλώσσες, κιτρίνης για προσέλκυση αφθονίας.

Σύμβολα καλοτυχίας όπως το ρόδι και το πέταλο, ένα παχύφυτο όπως η κρασούλα, που συμβολίζει την αφονία, καθώς και κλαριά μπαμπού δεμένα με κόκκινη κορδέλα θα εκτιμηθούν από κάθε αποδέκτη.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝνΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ

1 Κατάλληλη θέση. Βασικό στοιχείο της γιορτινής διακόσμησης είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο, γι’ αυτό και φροντίζουμε να το τοποθετήσουμε σε περίοπτη θέση χωρίς όμως να εμποδίζει τη ροή της ενέργειας στον χώρο μας. Αποφεύγουμε να κλείνει την είσοδο του σπιτιού, η οποία είναι η κύρια πύλη εισόδου του Chi. Το ίδιο ισχύει και για τις ενδιάμεσες πόρτες και τις μπαλκονόπορτες.

2 Σωστό μέγεθος. Επιλέγουμε το μέγεθός του ανάλογα με τον χώρο όπου θα τοποθετηθεί. Ένα δυσανάλογα με το σπίτι μας μεγάλο δέντρο θα «βαρύνει» την ατμόσφαιρα αντί να δώσει τη γιορτινή νότα που επιθυμούμε. Αντίστοιχα, ένα δυσανάλογα μικρό και αφρόντιστο δέντρο που τοποθετήθηκε μόνο και μονό από υποχρέωση θα είναι ένα στοιχείο που θα αποπνέει αρνητική ενέργεια.

3. Ο κύκλος των 5 στοιχείων Το να στολίσουμε το δέντρο μας με αγάπη και φροντίδα είναι το πιο σημαντικό? Αυτό που στέλνουμε ως δόνηση στο σύμπαν είναι αυτό που θα επιστρέψει σε εμάς! Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε τον κύκλο τον 5 στοιχείων στον στολισμό του δέντρου μας για να έχει αρμονία. Το πράσινο χρώμα συμβολίζει το στοιχείο του ξύλου, το μπλε και τα ακανόνιστα σχήματα το στοιχείο του νερού, τα κεραμικά τη γη, το κόκκινο και τα φωτάκια το στοιχείο της φωτιάς, τα μεταλλικά στολίδια και το λευκό χρώμα το στοιχείο του μετάλλου.

Χριστουγεννιάτικα φυτά

Αλεξανδρινό:Είναι η περίοδος που το φυτό αυτό έχει την τιμητική του. Το κόκκινο χρώμα που έχουν τα άνθη του συμβολίζει το στοιχείο της φωτιάς. Έλκει καλοτυχία και αφθονία. Ιδανικό για τοποθέτηση στην είσοδο του σπιτιού μας.

Γκι: Σύμβολο καλοτυχίας για πολλούς πολιτισμούς. Κρεμάστε το στην είσοδο του σπιτιού ή διακοσμήστε με αυτό το σαλόνι σας.

Ρόδι: Μια πιατέλα με φρέσκα ρόδια στο κέντρο του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού μας δίνει την εορταστική νότα που χρειαζόμαστε και συμβολίζει την αφθονία που όλοι επιθυμούμε στη ζωή μας.

Έλατο: Μπορούμε να φέρουμε την ζεστασιά του στοιχείου του ξύλου στο σπίτι μας με μικρά έλατα σε γλάστρες. Ιδανική επιλογή για εργασιακούς χώρους, καθώς μπορεί διακριτικά να στολιστεί με γιρλάντα ή φωτάκια.

Καρποί: Πορτοκάλια και κουκουνάρια επίσης σχετίζονται με την αφθονία. Μπορούμε να τα βάλουμε σε όμορφα καλάθια κοντά στην είσοδο του σπιτιού μας ή στο κέντρο του τραπεζιού.

Από τη Στέλλα Αλεξανδρή
Σύμβουλος ενεργειακής χωροθεσίας, [email protected]

Πηγή: Astra& Orama