Μία βιβλιόφιλη [φράση]!

11.11.2002
Η [φράση] είναι ένα μηνιαίο περιοδικό που "ζει" τα βιβλία, γιατί οι ιστορίες τους συνεχίζονται μέσα μας. Στις σελίδες της θα διασχίσετε τις γέφυρες που ενώνουν το βιβλίο με τη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τις εικαστικές τέχνες, την επιστήμη, την αρχιτεκτονική και το ντιζάιν.
Διάβασες κανένα καλό βιβλίο τελευταία;
"Διάβαζα το μυθιστόρημα Περηφάνεια και προκατάληψη της Τζέην Ώστεν και συνειδητοποίησα ότι η δράση του διαδραματιζόταν στο σπίτι που μεγάλωσα. Οι αδελφές Μπένετ ήταν καθισμένες στο λίβινγκ ρουμ του σπιτιού μου", απαντάει ο Πωλ Ώστερ.
Πιστεύετε ότι κάθε αναγνώστης διαβάζει ένα διαφορετικό βιβλίο;
Σας ενδιαφέρει πώς ζουν και τι σκέφτονται αυτοί που γράφουν τις αγαπημένες σας ιστορίες;
Από πού έρχεται η έμπνευση;
Ποιοί συγγραφείς εμπνέουν μουσικούς σαν τον Νίκο Ξυδάκη και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, σκηνοθέτες σαν τον Φράνσις Κόππολα, τον Τάκη Παπαγιαννίδη και Νίκο Γραμματικό και ηθοποιούς σαν τη Σάλμα Χάγιεκ και τον Τομ Χανκς;
Πώς οι τυπωμένες σελίδες αποκτούν ύφος και χαρακτήρα, όταν "κυλάνε" μέσα από τα χέρια παθιασμένων εκδοτών, όπως ο Φίλιππος Βλάχος;

Τότε, η [φράση] είναι το περιοδικό που ζητάτε!

Ξεφυλλίστε φανζίν και γνωρίστε τους μεγαλύτερους δημιουργούς κόμικς.

Η [φράση] είναι ένα μηνιαίο περιοδικό που "ζει" τα βιβλία, γιατί οι ιστορίες τους συνεχίζονται μέσα μας. Στις σελίδες της θα διασχίσετε τις γέφυρες που ενώνουν το βιβλίο με τη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τις εικαστικές τέχνες, την επιστήμη, την αρχιτεκτονική και το ντιζάιν. Θα γνωρίσετε άγνωστες πτυχές της ζωής κλασικών συγγραφέων και θα ανακαλύψετε περίεργες ιδιότητες, αλλά και νέα κείμενα των αγαπημένων σας καθιερωμένων συγγραφέων, γραμμένα αποκλειστικά για τη [φράση], δηλαδή για σας. Θα συναντήσετε σπάνια κείμενα και ακόμα πιο σπάνιους ανθρώπους που θα σας "ανοίξουν την καρδιά τους", πρόσωπα που έχουν κάνει το βιβλίο τρόπο ζωής και άτομα που από τα τέσσερα σημεία του πλανήτη γράφουν για σας. Θα βρείτε ακόμη, αναφορές και παρουσιάσεις βιβλίων που μόλις κυκλοφόρησαν αλλά και εκείνων που μας συντροφεύουν πολλά χρόνια χωρίς να χάνουν τη λάμψη τους. Παιδικά βιβλία που ξεχώρισαν, ήρωες που έγιναν σημεία αναφοράς, ποιητές που σκύβουν πάνω σε κοινά προβλήματα καθημερινά και γράφουν ένα ποίημα. Συγγραφείς από όλο τον κόσμο, των οποίων τα διηγήματα ξεχωρίζουν κι ένα μυθιστόρημα σε συνέχειες, τις Νύχτες της ψυχής, του Γιάννη Σκαραγκά. Θα δείτε πώς γεννιούνται οι ιστορίες και πώς φτάνουν στον "παράδεισο του χαρτιού". θα περιπλανηθείτε εκεί που γεννιούνται τα βιβλία, γιορτάζουν, "ζουν" και αναπνέουν, μέσα από την Πυξίδα. Και, κάθε μήνα στην τελευταία σελίδα του περιοδικού, θα μετράτε τον Χρόνο μέσα από τα μάτια των συγγραφέων, που κάνουν τον χρόνο τους ιστορίες.