Στριπτίζ... για την τέχνη!

09.05.2008
Οι κινήσεις των χεριών και του ανδρικού και του γυναικείου κορμιού, καθώς απελευθερώνεται από το «όποιας» μορφής ένδυμα καλύπτει τον θώρακα, είναι το κύριο ερέθισμα της έκθεσης βίντεο και φωτογραφίας της Μαρίας Σταμάτη, με τίτλο «Σύνθετα, Όμορα, Μοναδικά», που πραγματοποιείται στην «Τitanium Yiayiannos Gallery», στην Αθήνα.

Οι κινήσεις των χεριών του ανδρικού και του γυναικείου κορμιού, καθώς απελευθερώνεται από το «όποιας» μορφής ένδυμα καλύπτει τον θώρακα, είναι το κύριο ερέθισμα της έκθεσης βίντεο και φωτογραφίας της Μαρίας Σταμάτη, με τίτλο «Σύνθετα, Όμορα, Μοναδικά», που πραγματοποιείται στην «Τitanium Yiayiannos Gallery», στην Αθήνα.

Η Μαρία Σταμάτη μεσ’ από τις εξαιρετικά δημιουργικές εναλλαγές των κινήσεων που απεικονίζονται αλλά και της έντασης με την οποία η ίδια η καλλιτέχνης τις παραθέτει διαδοχικά, αποκαλύπτει τον ψυχισμό της κάθε μορφής, αποκλείοντας ηθελημένα το πρόσωπο.

Χαράζει με αυτόν τον τρόπο μιαν αντιδραστική σε κάθε επανάληψη και ανεξάντλητη σε ευρηματικές λύσεις και σε εντάσεις «οπτική-ποιητική» διαδρομή. Διαδρομή που όντως, χάρη στο ταλέντο της Σταμάτη, αποκαθιστά το κύριο μέσον που χρησιμοποίησε για να εκφραστεί -το βίντεο- σαν εγχείρημα δημιουργίας και όχι σαν κραυγαλέα επίδειξη δεξιοτεχνίας.

«Τitanium Yiayiannos Gallery»
ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗ 05.05.2008 - 24.05.2008
Βασιλέως Κωνσταντίνου 44, 116 35 Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 7297644
Ώρες Λειτουργίας:
Τρίτη - Παρασκευή 18:00 - 22:00
Σάββατο - Κυριακή 11:00 - 15:00