«Το Δρακούδι» στο Θέατρο Πόρτα!

09.05.2008
Ένα τρυφερό, ξεχωριστό έργο ανεβαίνει στις 10 Μαίου, από τη Μικρή Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, στο Μικρό Θεατράκι του Πόρτα.
Ένα τρυφερό, ξεχωριστό έργο ανεβαίνει στις 10 Μαίου, από τη Μικρή Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, στο Μικρό Θεατράκι του Πόρτα.

Ο λόγος για το έργο της διάσημης Καναδής συγγραφέα Σουζάν Λεμπό (Suzanne Lebeau), «Το Δρακούδι» που θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία του Αργύρη Ξάφη.

Το Δρακούδι, που μεγαλώνει σε ένα απομονωμένο σπιτάκι στο δάσος, έγινε έξι χρονών και πάει για πρώτη φορά σχολείο. Γρήγορα καταλαβαίνει ότι είναι διαφορετικός από τα άλλα παιδιά και η μητέρα του τού αποκαλύπτει ένα τρομερό μυστικό. Στις φλέβες του κυλάει αίμα Δράκου. Από τον πατέρα του έχει πάρει μια άγρια όρεξη για ωμό κρέας. Από τη μητέρα του, αντίθετα, τη λαχτάρα να ζήσει ειρηνικά και αρμονικά με τους άλλους. Το αγόρι αποφασίζει να ξεφύγει με κάθε θυσία από τη μοίρα του. Για να το κατορθώσει πρέπει να περάσει τρεις τρομερές δοκιμασίες. Γενναίος και πεισματάρης, όπως, είναι θα τα καταφέρει.

Παρακολουθώντας το «Δρακούδι» μπαίνουμε πολύ βαθιά στον πλούσιο και μυστηριώδη κόσμο του παραμυθιού. Μέσα από την ιστορία του αναγνωρίζουμε την πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό που υπάρχουν πάντα μέσα μας και που η συγγραφέας ζωντανεύει αριστοτεχνικά.

Η συγγραφέας Σουζάν Λεμπό έχει τιμηθεί με πολλά και σημαντικά διεθνή βραβεία, ενώ το συγκεκριμένο έργο έχει παιχτεί με τεράστια επιτυχία σε πάρα πολλές χώρες. Έχει μεταφραστεί αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά, γερμανικά, πορτογαλικά, καθώς και στη γλώσσα των Μάγια.
Έργα της Σουζάν Λεμπό έχουν μεταφραστεί και σε πολλές ακόμη γλώσσες, όπως περσικά, καταλάνικα, φλαμανδικά, κ.α.

Στην Ελλάδα παρουσιάζεται για πρώτη φορά. Είναι μια συμπαραγωγή της Μικρής Πόρτας με τα Δημοτικά Θέατρα της Καβάλας και της Κέρκυρας.

Η μετάφραση είναι της Ξένιας Καλογεροπούλου, η σκηνοθεσία του Αργύρη Ξάφη, τα σκηνικά - κοστούμια της Κυριακής Τσίτσα και η μουσική του Σάκη Λάιου.
Τους δύο ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί, Βίκυ Χατζοπούλου και Παναγιώτης Κατσώλης.

Απευθύνεται σε όλη την οικογένεια (από θεατές 5 ετών και άνω).
Παραστάσεις για παιδιά :
Σάββατο 3:00μ.μ, Κυριακή 11:00 π.μ & 3:00 μ.μ
Παραστάσεις για ενήλικες : Τρίτη 9:15 μ.μ
Γενική είσοδος : € 15
Θέατρο ΠΟΡΤΑ, Μεσογείων 59, τηλ : 210 77 11 333