To 6o Animfest ξεκινά

10.03.2011
Από τις 17-23 Μαρτίου 2011 ξεκινά το 6ο Animfest από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινούμενων Σχεδίων στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Από τις 17-23 Μαρτίου 2011 ξεκινά το 6ο Animfest από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινούμενων Σχεδίων στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Εκατόν σαράντα έξι ταινίες animation της νέας γενιάς καλλιτεχνών και σπουδαστών από τριάντα οχτώ, έχουν επιλεγεί με γνώμονα την υψηλή αισθητική, την τεχνική αρτιότητα και τη σεναριακή πληρότητα, να διαγωνιστούν στο Διεθνές Τμήμα, στο Σπουδαστικό Τμήμα και στο Ελληνικό Τμήμα.

Επίσης, περισσότερες από πενήντα ταινίες θα προβληθούν στα μη διαγωνιστικά προγράμματα: Πανόραμα ταινιών από διάφορες χώρες, Συλλογή ταινιών κινούμενων σχεδίων παραγωγής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Επιλογή βραβευμένων ταινιών στο 6ο China International Cartoon and Animation Festival 2010.

Εκτός όμως από τις πολύ ενδιαφέρουσες και πετυχημένες προβολές θα διοργανωθούν και μια ημερίδα με θέμα "Οπτικοακουστικά Μέσα και Εκπαίδευση / Η οπτικοποίηση της αφήγησης: Από τον Τριβιζά στο Logicomix"και ενδιαφέροντα masterclasses.

Ένα masterclass με τον σκηνοθέτη animation SAM ( Samuel Orti Marti) και ένα με τους δημιουργούς του ανατρεπτικού καρτούν για μεγάλους "Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος" του MEGA, Γιώργος Β. Φειδάς και Γιάννης Τσιτσώνης.

Ο SAM, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Samuel Orti Marti, είναι ιδρυτής και διευθυντής της εταιρίας Conflictivos Productions.Έχει περάσει την τελευταία δεκαετία, πειραματιζόμενος με τον πηλό και τις τεχνικές εμψύχωσης του υλικού αυτού. Ξεκίνησε την καριέρα του από το στούντιο του Pamplo Llorens και συνέχισε τη σταδιοδρομία του, αλλά και τη μαθητεία του στην Αγγλία, στο περίφημο Aardman Studio και τον Nick Park. Εργάστηκε κατά καιρούς σε διάφορες εταιρίες παραγωγής και στούντιο. Ως ανεξάρτητος παραγωγός δημιούργησε τις δικές του μικρού μήκους, που ξεχώρισαν αμέσως: "Encarna", "Hermetico", "Semantica" και άλλες.

Όποτε αν είστε φαν ή θέλετε να μάθετε για το animation δεν έχετε παρά να κατηφορίσετε προς τον Κεραμεικό και να δείτε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.