Ένα Θεσπέσιο Ταξίδι στη Γεύση

24.03.2011
Ο Κίμων Γεωργίου, ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο, μας σεργιανίζει στον κόσμο της γεύσης και της γαστρονομίας. Με τη δύναμη της γνώσης που διαθέτει, μας βυθίζει στις ρίζες των υλικών. Με την ιδιοσυγκρασία του πάθους του για τη γνησιότητα, μας ωθεί στην ιδιαιτερότητα του χώρου και του χρόνου τους, στη φύση της ατομικότητάς τους.

Ο Κίμων Γεωργίου, ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο, μας σεργιανίζει στον κόσμο της γεύσης και της γαστρονομίας. Με τη δύναμη της γνώσης που διαθέτει, μας βυθίζει στις ρίζες των υλικών. Με την ιδιοσυγκρασία του πάθους του για τη γνησιότητα, μας ωθεί στην ιδιαιτερότητα του χώρου και του χρόνου τους, στη φύση της ατομικότητάς τους.

Με την αισθησιακή του αφήγηση, μας οδηγεί στις μικρές πατρίδες της γεύσης. Μαζί του ταξιδεύουμε στη μαγευτική Salamanca του jamon iberico. Στο Langhirano για prosciutto di Parma. Στο Aspromonte για salciccia. Στα βουνά των Βάσκων και της Ναβάρας για idiazabal. Στις κοιλάδες του pecorino. Στις πεδιάδες του foie gras. Στους λόφους της ελιάς, στις θάλασσες του baccala και spada. Και στο τέλος κάθε ταξιδιού, δοκιμάζουμε γευστικές προτάσεις, αφημένοι στα χέρια του πρωτοπόρου περιηγητή – σεφ, μέσα από 33 πρωτότυπες συνταγές που κατακτούν τον κόσμο της Γαστρονομίας.

Η γευστική περιήγηση στη γειτονιά του Κίμωνα Γεωργίου –σε όλο τον κόσμο- γίνεται με τον απλούστερο τρόπο που οι άνθρωποι κάνουν: την γεύση, τη μυρωδιά, τη χαρά της απόλαυσης των δώρων της φύσης. Ο Κίμωνας Γεωργίου, ένας από τους σημαντικότερους γευσιγνώστες και Σεφ στον Κόσμο, μας αποκαλύπτει τα μυστικά των λαών της γης, που αποσπά κανείς μέσα από την απλή, άδολη συναναστροφή, την χαρά της συνεύρεσης και της απόλαυσης. «Μυστικά» της κοινής καθημερινότητας των ανθρώπων, της ίδιας της επιβίωσης, αποδίδονται μοναδικά από τον συγγραφέα, ώστε να επιβεβαιωθεί πως όλη η γη εκτός από μια μεγάλη αγκαλιά, είναι πάντοτε ένα μεγάλο τραπέζι...

Ποιος είναι ο Κίμων Γεωργίου
Ο Κίμων Γεωργίου γεννήθηκε το 1964 στην Κόρινθο. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κι έπειτα συνέχισε τις σπουδές του σε θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Birmingham UK. Ασχολείται με τη Γαστρονομία ως αναλυτής και περιηγητής για περισσότερο από 20 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια των χρόνων αυτών, του δόθηκε η ευκαιρία να αποκομίσει σημαντικότατες εμπειρίες δουλεύοντας για αρκετές εταιρείες που ειδικεύονται στην ποιοτική Γαστρονομία στην Ιταλία, Ισπανία και Αγγλία. Ο στόχος του απλά συνοψίζεται στην παρακάτω αρχή: «120.000 χλμ το χρόνο, αναζητώντας την υπέροχη γαστρονομία, τους ανθρώπους της και τις παραδόσεις τους».

Το 2006 ο Κίμων Γεωργίου ίδρυσε τη δική του Σχολή Γαστρονομίας στα πλαίσια της οποίας παραδίδονται σεμινάρια που ειδικεύονται στο φαγητό, το τυρί και το κρασί, στην ανθρωπολογία και την ιστορία τους. Από το 2007 παρουσιάζει τη δική του εκπομπή μαγειρικής στον Αντ1 Κύπρου.

Ο Κίμων Γεωργίου είναι επίσης σύμβουλος σε θέματα γαστρονομίας σε διάφορες επιχειρήσεις. Ιδρυτής και διευθυντής του Il Paesano Delicatessen – Banca del Vino στη Λευκωσία, καθώς και αναλυτής μάρκετινγκ σε θέματα Γαστρονομίας στην εταιρεία Valsana, στην περιοχή του Veneto στην Ιταλία, μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες διάθεσης gourmet προϊόντων εντός και εκτός Ιταλίας.

ΙΝFO:

Εκδόσεις Ταξιδευτής

Τίτλος: Το Θεσπέσιο Ταξίδι στη Γεύση, Nuova Gastronomia Οι 33 γαστρονομικοί τίτλοι που θα μεσουρανήσουν στο μέλλον

Συγγραφέας: Κίμων Γεωργίου

Τιμή: 20

Σελίδες: 262

ISBN: 978-960-6748-47-9