Εκθέσεις Απριλίου στο Terra Nueva Project

01.04.2011
Ο μήνας Απρίλιος μπαίνει δυναμικά για το Terra Nueva Project στην Πετρούπολη, με ενδιαφέρουσες εκθέσεις δημιουργών που θα διαρκέσουν μέχρι και την 1η Μαΐου.

Αξιόλογους δημιουργούς από διάφορους καλλιτεχνικούς χώρους είχαν την ευκαιρία να δουν οι επισκέπτες του Terra Petra στην Πετρούπολη, στο πλαίσιο του Terra Nueva Project το μήνα Μάρτιο.

Η Μυρσίνη Παπαγιαννάκη (Food Bar), ο Στράτος Κιλισμανής (Σάλα), ο Δημήτρης Σταμούλης (Πατάρι), η Πένυ Γιαννάκου (Μαροκινό), ο Πάνος Ασημακόπουλος (Τραίνο), έδωσαν μια νέα οπτική στη θεματική του project, ενώ συνεχίστηκε η έκθεση των Sereal Desiners (Deseo) και η video art εγκατάσταση υπό την επιμέλεια του Ηλία Χατζηχριστοδούλου με τα έργα άλλων 10 video artists από όλο τον κόσμο.

Ο μήνας Απρίλιος είναι αξίσου "δυνατός" καλλιτεχνικά, με εκθέσεις δημιουργών που θα διαρκέσουν μέχρι την 1η Μαΐου.

Το Πρόγραμμα Απριλίου διαμορφώνεται ως εξής στα τρία Levels του πολυχώρου:

Level 1 | (Food Bar) Σταύρος Κυπραίος (FAZE)
Level 2 | (Deseo Project Space) Νίκος Τσιπόκας
Level 3 - Dell'Arte

(Πατάρι) Νάνσυ Θεοφίλου
(Σάλα) Μιχάλης Καραμούζης
(Μαροκινό) Μαρία Πυλαρινού
(Σκάλες) Sunrise
(Τραίνο) Χρήστος Τζαφέρος, Γρηγόρης Παπαγρηγορίου, Βαγγέλης Σαραντάρης
(Video Bar, Entrance screens, Wall projection)
Video Art εγκατάσταση υπό την επιμέλεια του Ηλία Χατζηχριστοδούλου

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

LEVEL 01:
FOOD BAR | ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΥΠΡΑΙΟΣ (FAZE)

Με την εγκατάσταση “Ένα σύννεφο το βράδυ”, αποτελούµενη από 700 µπαλάκια ping pong και περιτριγυρισµένη από εικονογραφικά wall graphics, ο Σταύρος Κυπραίος µας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στη φαντασία, τον έρωτα και την περιέργεια που θυµίζει ένα σύννεφο το βράδυ, πότε γαλήνιο και πότε µε αστραπές, να απλώνεται, ελεύθερο, στον ουρανό.

LEVEL 02:
DESEO PROJECT SPACE | NIΚΟΣ ΤΣΙΠΟΚΑΣ

Μέσα από την εγκατάσταση “Digital life-digital dreams” ο συγγραφέας, σκηνογράφος, video artist, στιχουργός και τραγουδιστής Νίκος Τσιπόκας, μαγνητίζει και στροβιλίζεται από τη δόνηση της “Νέας Γης”, δημιουργώντας µια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα μέσα από ένα trip αισθαντικότητας και λαγνείας.

LEVEL 03:
DELL’ ARTE

ΣΑΛΑ | MIXAΛΗΣ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ
O Μιχάλης Καραµούζης ειδικεύεται στις κατασκευές φωτισµού και το βιομηχανικό design. Χρησιμοποιώντας συμβατικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης και μέσα από µια δημιουργική διαδικασία επαναπροσδιορισµού τους, κατασκευάζει λειτουργικές συνθέσεις φωτισµού, προσδίδοντάς τους νέα χρηστική κι αισθητική αξία.


VIDEO BAR - ENTRANCE SCREENS - WALL PROJECTION
ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

H Video Art έκθεση υπό την επιµέλεια του Ηλία Χατζηχριστοδούλου συνεχίζεται µε τις δουλειές 10 ακόµα video artists από όλο τον κόσµο. Τα video αντλούνται από το προσωπικό αρχείο του Ηλία Χατζηχριστοδούλου, αλλά και από το αρχείο του Athens Video Art Festival, του οποίου είναι καλλιτεχνικός διευθυντής.


ΣΚΑΛΕΣ | SUNRISE
Ο street artist Sunrise δημιουργεί το “Between”, ένα graffitti instalation που ισορροπεί μεταξύ του φανερού και του µη φανερού µε τη χρήση αποδοµηµένης τυπογραφίας. Με έναν ιδιαίτερο τρόπο, το έργο δημιουργείται έτσι ώστε να μπορεί να ιδωθεί (διαβαστεί) µόνο από µια συγκεκριμένη οπτική γωνία, ανοίγοντας ταυτόχρονα νέα πλαίσια “συνομιλίας” μεταξύ του θεατή και του έργου.


ΠΑΤΑΡΙ | ΝΑΝΣΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ
Η Νάνσυ Θεοφίλου, χρησιμοποιώντας επιρροές που έχει αποκοµίσει από τη διαµονή της στην Ινδία και την Αφρική, παρουσιάζει µια pop-art έκθεση ζωγραφικής, σε µια προσπάθεια να συνδυάσει τα χρώµατα που βλέπουµε καθημερινά µε τις εικόνες μιας φύσης που λείπει από τις ζωές µας. Μια δουλειά µε άµεσο, προσωπικό ύφος, που αποπνέει αισιοδοξία και ροµαντισµό.


ΜΑΡΟΚΙΝΟ | ΜΑΡΙΑ ΠΥΛΑΡΙΝΟΥ
Η Μαρία Πυλαρινού παρουσιάζει τη φωτογραφική έκθεση «Ίχνη Νερού», µια σειρά από απεικονίσεις αντανακλάσεων του υδάτινου στοιχείου, στην οποία γνώριµες στο µάτι εικόνες μεταμορφώνονται μέσα από την αφαιρετική οπτική της φωτογράφου σε φευγαλέα ονειρικά τοπία.


ΤΡΑΙΝΟ | ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΑΦΕΡΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗΣ
Με την τοιχογραφία τους «Η αναζήτηση», οι τρεις δημιουργοί επιλέγουν να απεικονίσουν συµβολικά την αναζήτηση της νέας Γης, θέτοντας στη θέση του εξερευνητή οποιονδήποτε ενεργητικό άνθρωπο που δρα, που απορεί και ονειρεύεται για να επιβιώσει ή για να κατακτήσει κάτι καλύτερο.


[Για τυχόν αλλαγές ή έκτακτες προσθήκες στη ροή του προγράμματος θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση μέσω του www.terranueva.gr]

ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Level 1 | Food Bar | Καθημερινά 19:00 – 01:00 | Κυριακή 13:00 – 23:00
Level 2 | Deseo | Παρασκευή – Σάββατο 20:00 – 02:00 | Κυριακή 17:00 – 23:30
Level 3 | Dell’ arte | Kαθημερινά 12:00 – 01:00