"Ολική έκλειψη" στον Άδειο Χώρο του Εθνικού

27.05.2003
Την Πέμπτη 29 Μαϊου ξεκινούν οι παραστάσεις του έργου "Ολική έκλειψη" του Κώστα Καραφύλλη, σε σκηνοθεσία Αύρας Σιδηροπούλου και θα διαρκέσουν ως την 1η Ιουνίου. Η "Ολική Έκλειψη" είναι ένα έργο υπαρξιακό, για έναν κόσμο που προσπαθεί να ισορροπήσει στην κόψη του ξυραφιού.
Την Πέμπτη 29 Μαϊου ξεκινούν οι παραστάσεις του έργου "Ολική έκλειψη" του Κώστα Καραφύλλη, σε σκηνοθεσία Αύρας Σιδηροπούλου. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν ως την Κυριακή 1 Ιουνίου και θα πραγματοποιούνται στην Πειραματική Σκηνή, στις 19.30.

Η "Ολική Έκλειψη" είναι ένα έργο υπαρξιακό, για έναν κόσμο που προσπαθεί να ισορροπήσει στην κόψη του ξυραφιού. Το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον μπλέκονται στον αγώνα της επιβίωσης του κάθε προσώπου. Στην πορεία, οι κανόνες ανατρέπονται και όλες οι ερμηνείες τίθενται υπό διαρκή αμφισβήτηση. Όμως η ανθρώπινη φύση τελικά εξαγνίζεται, καθώς οι ήρωες κατορθώνουν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, τα διλήμματα και την παράλυση της ψυχής, παλεύοντας για τη λυτρωτική ανάκαμψη της προσωπικής τους θέλησης.

Η παράσταση ανεβαίνει από τη θεατρική ομάδα "361 μοίρες". Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Σίμος Καραφύλλης, τη μουσική σύνθεση ο Βάνιας Απέργης, τους φωτισμούς ο Θοδωρής Μαργκάς, την κινησιολογία η Συρματή Χατζηπέτρου, ενώ βοηθοί σκηνοθέτη είναι η Άννα Γκούντρα και ο Γιώργος Ναλπάντης.

Παίζουν: Αλέξανδρος Ακριβός, Σπύρος Στεριάδης, Δώρα Φίλιππα, Άννα-Μαρία Δημητρακοπούλου, Μυρτώ Μολανδώνη, Μαριλού Βαλεοντή.