Ολυμπιακοί Αγώνες... από τη Νάπολη στην Αθήνα

17.06.2003
Από το Palazzo Reale της Νάπολης έρχεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στην Αθήνα, η έκθεση με τίτλο "Ολυμπιακοί Αγώνες - Πέντε Κρίκοι Αθλητικού Συναγωνισμού, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Ελπίδας και Ειρήνης".
Από το Palazzo Reale της Νάπολης έρχεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στην Αθήνα, η έκθεση με τίτλο "Ολυμπιακοί Αγώνες - Πέντε Κρίκοι Αθλητικού Συναγωνισμού, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Ελπίδας και Ειρήνης". Η έκθεση παρέμεινε στη Νάπολη για το διάστημα 29 Μαρτίου έως 4 Μαΐου 2003, ενώ στην Αθήνα εγκαινιάζεται στις 24 Ιουνίου από τον Υπουργό Πολιτισμού, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, και θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου του 2003.
Στην έκθεση αυτή συναντώνται 10 από τους γνωστότερους σύγχρονους Ελληνες ζωγράφους και 15 Ιταλοί ομότεχνοί τους, όπως οι Μόραλης, Τέτσης, Τσόκλης, Φασιανός, Παύλος, Μυταράς, Rotella, Dorazio, Tatafiore, Palladino, Pisani κ.ά. Η θεματολογία των έργων τους είναι εμπνευσμένη από τα Ολυμπιακά Ιδεώδη και γενικότερα τον αθλητισμό.

Η έκθεση διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Ολυμπιακών Αγώνων του Υπουργείου Πολιτισμού σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νάπολη, το Ιταλικό Υπουργείο Πολιτιστικών Αγαθών και Δραστηριοτήτων - Εφορεία Νάπολης, την Περιφέρεια Καμπανίας, το Δήμο Νάπολης και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.
Η έκθεση εντάσσεται στις δράσεις που προωθεί η Γενική Γραμματεία Ολυμπιακών Αγώνων του Υπουργείου Πολιτισμού με σκοπό να προβάλλει την πολιτιστική διάσταση και αξία των Ολυμπιακών Αγώνων και των Ολυμπιακών Ιδεωδών.