Από το εγώ στο... εμείς στο Κακογιάννης

18.04.2011
«Εγώ, εσύ…..εμείς» είναι ο τίτλος της παράστασης σύγχρονου χορού που από τις 17 Μαΐου και για τρεις μόνο παραστάσεις θα παρουσιάσουν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ο Φώτης Διαμαντόπουλος, οι συνεργάτες και η ομάδα «ένα».

«Εγώ, εσύ…..εμείς» είναι ο τίτλος της παράστασης σύγχρονου χορού που από τις 17 Μαΐου και για τρεις μόνο παραστάσεις θα παρουσιάσουν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ο Φώτης Διαμαντόπουλος, οι συνεργάτες και η ομάδα «ένα».

Έλα μαζί μου… ψάχνω συντροφιά. Έχει πολλή μοναξιά αυτή η τέλεια ζωή. Τι έχεις… Τίποτα … μια κατάθλιψη.
Σκέψεις, λέξεις, διαπιστώσεις…
Τι είναι αυτό που κάνει τον σύγχρονο άνθρωπο παρά την φαινομενικά αναπτυγμένη ζωή του, να μην εκφράζεται, να μην αντιδρά, να μην ενεργεί…

Απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα προσπαθεί να δώσει ο Φ. Διαμαντόπουλος με μια βαθιά συναισθηματική multimedia παράσταση που τολμά να αναδείξει την ουσιαστική έλλειψη επαφής στη σύγχρονη κοινωνία.

Από τις 17 Μαΐου και για τρεις μοναδικές παραστάσεις η σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης μεταμορφώνεται σε χώρο έκφρασης επτά καθημερινών ανθρώπων που βιώνουν κινησιολογικά τη μοναξιά, την απομόνωση, την εσωστρέφεια, τη βία, την έλλειψη στόχων.

Με χρήση πολλαπλών οπτικοακουστικών μέσων και με βασικό μέσο έκφρασης τον χορό η παράσταση «Εγώ, εσύ……εμείς» μας παρασύρει σε μια περιήγηση σύγχρονων αναζητήσεων και προβληματισμών, αναδεικνύοντας την ανάγκη για ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία.

Ο επαναπροσδιορισμός της ανθρώπινης ύπαρξης ως μέρος του «όλου» και η επιστροφή σε αρχέγονα συναισθήματα αναδεικνύεται όχι ως επιλογή, αλλά ως μονόδρομος…

Συντελεστές
Σύλληψη – Χορογραφία : Φώτης Διαμαντόπουλος
Μουσική – Μουσική Επιμέλεια : Σοφία Ταμβακοπούλου
Σκηνογραφία : Κωνσταντίνος Θεοφάνης
Φωτισμοί – Video : Παντελής Μαντζανάς
Κείμενα – Επιμέλεια κειμένων : Διονύσης Σπηλιόπουλος
Απαγγελία : Θανάσης Κουσαθανάς
Χορεύουν: Έλενα Κέκκου, Νάνσυ Νεραντζή, Κωνσταντίνος Παπαματθαιάκης, Γιώργος Πελαγίας, Μυρτώ Σχοινοπλοκάκη, Εύη Χατζάκη, Ζωή Σχοινοπλοκάκη, Φώτης Διαμαντόπουλος.

INFO:
«Εγώ, εσύ….. εμείς» :
17, 18 και 19 Μαΐου, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Ώρα έναρξης : 21.00
Διάρκεια: 50’
Εισιτήρια: 15€ Κανονικό,
12€ Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ ΑμεΑ

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση
Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Iστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr
Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC