Νεκροί και ζωντανοί τραγουδούν για τον έρωτα και το θάνατο

18.04.2011
Η μπάντα που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στα θεατρικά δρώμενα της Αθήνας, βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών & Μουσικών Κριτικών και αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, καταφτάνει στο «Blender Festival».

Η μπάντα που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στα θεατρικά δρώμενα της Αθήνας, βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών & Μουσικών Κριτικών και αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, καταφτάνει στο «Blender Festival».

Στις 25 Μαϊου στην ταράτσα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης η «Graveyard Cafe Band» παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Blender Festival - 25 Bands @ 24 Concerts, μια live music performance βασισμένη στην ποίηση των Ελλήνων Ρομαντικών. Νεκροί και ζωντανοί performers, φαντάσματα και στοιχειά ανεβαίνουν στη σκηνή για να τραγουδήσουν στίχους και λόγια του έρωτα και του θανάτου.

Ο λόγος μιας γενιάς που βουτά στη μελαγχολία και βρίσκει διέξοδο στον θάνατο, αποδιδόμενος με μια σαρκαστική οπτική που υπερβαίνει τα ταμπού. Ποιήματα και αποδόσεις ποιημάτων με θέμα το «ανοίκειο», το τρομακτικό. Ένας οριακός λόγος που θρηνολογεί, για να επιζήσει. Ο λόγος και η στάση ζωής μιας γενιάς που βουτάει στο θάνατο και την απόγνωση και βρίσκει διέξοδο στη μελαγχολία.

Η μουσική είναι γραμμένη για τρεις performers που τραγουδούν ζωντανά. Το ηχόχρωμα είναι συνδυασμός από ζωντανό βιολί και λαούτο και ένα σύγχρονο ψηφιακό stage setup. Η φόρμα, με δάνεια και αναφορές σε μουσικά κλισέ πολλών ρευμάτων της διαδρομής του αιώνα, έχει σκοπό να μεταφέρει με χιούμορ το μελαγχολικό κόσμο του λόγου των ποιητών σε ένα τοπίο πολυφωνικό και σύγχρονο.

Η εικόνα της παράστασης στοχεύει να διαμορφώσει μια όψη η οποία θα ταξιδέψει τον θεατή σε μια εποχή μακρινή αλλά και οικεία, χωρίς να εμμένει σε νοσταλγικές διαθέσεις, με χιούμορ που αγγίζει τον σαρκασμό.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μουσική: Κώστας Δαλακούρας
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης
Σκηνογραφία: Γιάννης Σκουρλέτης
Βίντεο: Ευθύμης Θεοδόσης
Performers: Φρόσω Ζαγοραίου, Θεμιστοκλής Καρποδίνης, Σαμψών Φύτρος


ΙΝFO:
Tι: Blender Festival - 25 Live Bands @ 24 Concerts

Πότε- Που: Από Τετάρτη 18 Μαΐου έως Σάββατο 25 Ιουνίου 2011 στο αίθριο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης

Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, στις 21:30 doors open at 20:00
Έναρξη Προπώλησης: Αναμένεται ανακοίνωση

Αγορά εισιτηρίων μέσω πιστωτικής κάρτας:
210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 - 14:00

Εισιτήρια προπωλούνται και στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση.

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC.

Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00
Καθημερινές, 09:00 – 21:00
Αίθουσα: 3ος Όροφος - Υπαίθριος Χώρος

Εισιτήρια:
15€ με ποτό