Το Μέγαρο γιορτάζει τα 20 χρόνια του στον Κήπο

25.05.2011
Το Μέγαρο γιορτάζει τα είκοσι του χρόνια, τη Μέρα της Μουσικής, με ορχήστρες στον κήπο νωρίς, αλλά και με ένα μεγάλο πάρτι που θα γίνει αργά το ίδιο βράδυ, στη συνέχεια.

Το Μέγαρο γιορτάζει τα είκοσι του χρόνια, τη Μέρα της Μουσικής, με ορχήστρες στον κήπο νωρίς, αλλά και με ένα μεγάλο πάρτι που θα γίνει αργά το ίδιο βράδυ, στη συνέχεια.

Στις 21 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, προγραμματίζεται μεγάλη εκδήλωση στον Κήπο του Μεγάρου με τη συμμετοχή σημαντικών ελληνικών συνόλων όπως η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων και η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής.
Μέσα στον καταπράσινο κήπο του, το Μέγαρο γιορτάζει μαζί με όλη την πόλη τη μεγάλη μέρα. Πέντε μουσικά σχήματα, που συνθέτουν σπουδαίοι μουσικοί που μετέχουν στη γιορτή αυτή, αφιλοκερδώς θα παίζουν από τις οχτώ το βράδυ (από ένα πρόγραμμα ημίωρης διάρκειας) εναλλασσόμενοι σε δύο σκηνές που θα στηθούν στον κήπο του Μεγάρου.

Συγκεκριμένα:

Έναρξη στις 8 το βράδυ με τα Χάλκινα πνευστά της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που θα ερμηνεύσουν δημοφιλή έργα. Ειδικά διασκευασμένα θα ακούσουμε τα αγαπημένα τραγούδια των Μπητλς Yesterday, Ob-la-di ob-la-da και Hey Jude, το περίφημο the final countdown του σουηδικού γκρουπ Europe, το αισθαντικό Summertime του Τζορτζ Γκέρσουιν. Ακολουθεί κινηματογραφική μουσική από τις ταινίες: Οι πειρατές της Καραϊβικής, Οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού, Τιτανικός (My heart will go on) και New York. To ημίωρο πρόγραμμα του Συνόλου θα ολοκληρωθεί με το απογειωτικό Fly me to the moon του Μπαρτ Χάουαρντ. Με τα Χάλκινα της ΚΟΑ συμπράττουν η Βάσια Ζαχαροπούλου(φωνή) και ο Σπύρος Λάμπουρας(κρουστά).

Σε ανάλογο κλίμα, στο δροσερό κήπο του Μεγάρου στις 9 παρά τέταρτο, από τη δεύτερη σκηνή η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα παρουσιάσει ένα ημίωρο πρόγραμμα υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού.

Η συνέχεια ανήκει στο δημοφιλές Melos Brass που με τη σύμπραξη των χάλκινων πνευστών της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ θα αποδώσει ένα ημίωρο πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα του Χανς Βέρνερ Χέντσε (Ragtimes & Habaneras) σε διασκευή David Purser, του Αντονίν Ντβόρζακ (Slavonic Dances έργο 46, ν.8) σε διασκευή David Stewart καθώς και μια επιλογή από μιούζικαλ του Αντριου Λόυντ Βέμπερ(διασκευή Αλέκου Κάτσιου). Ώρα έναρξης: 21.30

Η βραδιά στον κήπο θα κλείσει με τη μαγευτική μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Στις 22.15 η Καμεράτα θα συμπράξει με τους διακεκριμένους έλληνες jazzmen του Κουιντέτου του Δημήτρη Καλαντζή: τον Τάκη Πατερέλη (σαξόφωνο), τον Ανδρέα Πολυζωγόπουλο (τρομπέτα και φλικόρνο), τον Γιώργο Γεωργιάδη (μπάσο), τον Αλέξανδρο-Δράκο Κτιστάκη (κρουστά) και βέβαια τον ίδιο τον Δημήτρη Καλαντζή (πιάνο- ενορχηστρώσεις).
Κάτω από το φεγγάρι, μέσα στην καρδιά της Αθήνας και τον καταπράσινο κήπο του Μεγάρου, θα ακουστούν τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε: Θάλασσα πλατιά, Μια παναγιά, Το φεγγάρι είναι κόκκινο.

Η μεγάλη γιορτή θα συνεχιστεί με χορευτική μουσική σ’ ένα μεγάλο πάρτι με μουσικές επιλογές από DJ.

ΙΝFO:

Tι: Η ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Πότε: Τρίτη 21 Ιουνίου (ώρα έναρξης 20.00)

Με ελεύθερη είσοδο