Athens Pride 2011: Φίλα με παντού!

02.06.2011
Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας -Athens Pride- με σύνθημα: «Φίλα με παντού» διοργανώνεται για μια ακόμα χρονιά στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 4 Ιουνίου.

Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας -Athens Pride- με σύνθημα: «Φίλα με παντού» διοργανώνεται για μια ακόμα χρονιά στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 4 Ιουνίου.

Οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Το φιλί που ανταλλάσσει αυτονόητα ένα ετερόφυλο ζευγάρι, θεωρείται πρόκληση και γίνεται στόχος απαγόρευσης αν δίνεται σε άτομο του ίδιου φύλου. Οι σχέσεις μας, ανύπαρκτες στα χαρτιά, οφείλουν κατά κάποιες και κάποιους να είναι ανύπαρκτες από όλο το δημόσιο χώρο. Το ότι καταπατούν τη συνταγματική έννοια της ελεύθερης έκφρασης, προκλητικά το αγνοούν. Για το λόγο αυτό το Athens Pride ζητάει ακρόαση από την ολομέλεια του ΕΣΡ.

Πώς να μιλήσεις για ισότητα στα δικαιώματα όταν οι θεσμοί της χώρας λογοκρίνουν την πιο στοιχειώδη απόδειξη της ύπαρξής σου, το φιλί; Το φετινό μας σύνθημα με τις πολλές του αναγνώσεις είναι εξαιρετικά αφιερωμένο στη θεσμική ομοφοβία και στην κορωνίδα του, το ΕΣΡ.

Από 31 Μαΐου έως 4 Ιουνίου γιορτάζουμε το Φεστιβάλ Athens Pride 2011, με αποκορύφωμα την παρέλαση της 4ης Ιουνίου στις έξι το απόγευμα και διεκδικούμε τα φιλιά μας. Φιλιά παντού, από όλες προς όλες, από όλους προς όλους κι από όλες προς όλους. Το φιλί, κάθε φιλί, ανήκει και στο δρόμο και στην τηλεόραση. Ανήκει παντού. Περάστε ένα υπέροχο Φεστιβάλ και γεμίστε την Αθήνα με φιλιά.»

Φέτος για πρώτη φορά το Φεστιβάλ τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, ενώ εντάσσεται στο γενικό πρόγραμμα του ΕΟΤ «Athens Every Week».

Η κεντρική εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί του Σαββάτου, ενώ στην πλατεία Κλαυθμώνος θα υπάρχουν 40 περίπτερα οργανώσεων και νεολαιών με ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει εικαστική έκθεση με θέμα «Φίλα με παντού», δράσεις, ομιλίες, τραγούδι και χορό ενώ στις 6 το απόγευμα προγραμματίζεται η έναρξη της παρέλασης των συμμετεχόντων και επισκεπτών.

Το βράδυ θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη ζωντανή εμφάνιση των: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ευσταθία, Onirama, Vegas, Melisses κ.ά.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Κ.Ρήγου.