7 ημέρες με 7 διαφορετικές παραστάσεις για τα Alvin Ailey ΙΙ

24.10.2011
Τα Alvin Ailey ΙΙ έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα 7 ημέρες με 7 διαφορετικές παραστάσεις! Με το θρυλικό Revelations και 7 ακόμη εναλλασσόμενες χορογραφίες.

Τα Alvin Ailey ΙΙ έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα 7 ημέρες με 7 διαφορετικές παραστάσεις! Με το θρυλικό Revelations και 7 ακόμη εναλλασσόμενες χορογραφίες.

Όταν το δημιουργικό όραμα και η καθαρή, ανανεωτική ματιά των δύο καλλιτεχνικών διευθυντών, των Alvin Ailey και Ailey II και των υπόλοιπων πέντε, σημαντικότερων ίσως χορογράφων της εποχής μας, συνευρίσκεται και «αναμετράται» επί σκηνής, με την πολύτιμη παράδοση που τους δίδαξε, τους ενέπνευσε και τους ανέδειξε: το αριστουργηματικό, «κλασικό» πλέον ρεπερτόριο του μεγάλου Alvin Ailey.

Το θρυλικό «Revelations», λειτουργώντας ως ο μόνος σταθερός άξονας πλαισιώνεται από 7 διαφορετικές και εναλλασσόμενες χορογραφίες, συνθέτοντας μαζί τους από κοινού 7 ξεχωριστές, ιδιαίτερες, μαγευτικές παραστάσεις.

Από τις κορυφαίες χορευτικές ομάδες του κόσμου, το ιστορικό Alvin Ailey American Dance Theatre, από την ίδρυση του το 1958, μέχρι και σήμερα, ταυτίστηκε με τις έννοιες της πρωτοπορίας, της καινοτομίας και της ανατρεπτικότητας, αναγόμενο σε συνώνυμο του σύγχρονου αμερικάνικου χορού και της αφροαμερικανικής κουλτούρας.

Προτείνοντας μία νέα, καθαρή, δική του, ιδιαίτερη κινησιολογική γλώσσα, κατέκτησε την κορυφή της παγκόσμιας χορευτικής σκηνής, αποσπώντας πλήθος τιμητικών διακρίσεων και βραβείων, ανάμεσά τους και το Μετάλλιο των Τεχνών.

Με εφαλτήριο τη Νέα Υόρκη, το πρώτο «μαύρο» και αργότερα το πρώτο «πολυπολιτισμικό χοροθέατρο», αναδείχθηκε στον σημαντικότερο πρεσβευτή της σύγχρονης αμερικάνικης δημιουργίας, περιοδεύοντας σε 75 χώρες, όπου το αποθέωσαν περισσότεροι από 25.000.000 θεατές σε 200 διαφορετικές παραστάσεις.

Τα νεανικά Ailey II, ιδρύθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 70 από τον ίδιο τον Alvin Ailey, ο οποίος όρισε το 1974 ως καλλιτεχνική τους διευθύντρια μία από τις σολίστ της ομάδας και φημισμένη χορεύτρια διεθνώς, την Sylvia Waters, η οποία και θα παραδώσει τη σκυτάλη τον Ιούνιο του 2012 στον διάδοχό της Troy Powell (βετεράνος πρώτος χορευτής των Alvin Ailey, δάσκαλος, χορογράφος και αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής από το 2003).

Τα Ailey II έχουν λοιπόν ένα σημαντικότατο και πρωταγωνιστικό ρόλο στον οργανισμό Ailey, επωμιζόμενα την ευθύνη δημιουργίας της νέας εποχής, μέσα από τις παραστάσεις τους αλλά και μέσω μίας σειράς σεμιναρίων, εναλλακτικών δράσεων και χρήσης νέων τεχνικών, με βάση όμως πάντα την ιστορία και τη δημιουργική κληρονομιά του Alvin Ailey.

Στη χώρα μας που έρχονται για πρώτη φορά, θα παρουσιάσουν ένα άκρως ρηξικέλευθο και πρωτότυπο ρεπερτόριο, στηριγμένο στους δύο αυτούς άξονες, ερμηνεύοντας σ’ ένα απίστευτο εγχείρημα, 7 διαφορετικές και εναλλασσόμενες χορογραφίες που συνθέτουν ένα πρόγραμμα διαφοροποιημένο για κάθε ημέρα παράστασης!!!

Μοναδική εξαίρεση, το εμβληματικότερο και δημοφιλέστερο έργο του ιδρυτή τους, το περίφημο Revelations που άλλωστε έκανε διάσημο τον ίδιο τον Alvin Ailey, το οποίο και θα επαναλαμβάνεται κάθε μέρα, ως τελευταίο μέρος και θριαμβευτικό φινάλε της κάθε παράστασης.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Θεσσαλονίκη, 22 Νοεμβρίου, ώρα 21:00

- SHARDS
- SPLENDID ISOLATION II
- THE HUNT
- REVELATIONS

Θεσσαλονίκη, 23 Νοεμβρίου, ώρα 17:00

- REFERENCE POINT
- THE CORNER
- REVELATIONS

Θεσσαλονίκη, 23 Νοεμβρίου, ώρα 21:00

- ECHOES
- SPLENDID ISOLATION II
- THE HUNT
- REVELATIONS

Αθήνα, 25 Νοεμβρίου, ώρα 21:00

- SHARDS
- SPLENDID ISOLATION II
- THE HUNT
- REVELATIONS

Αθήνα, 26 Νοεμβρίου, ώρα 21:00

- ECHOES
- THE CORNER
- REVELATIONS

Αθήνα, 27 Νοεμβρίου, ώρα 17:00

- REFERENCE POINT
- THE LEGACY OF INHERITANCE
- REVELATIONS

Αθήνα, 27 Νοεμβρίου, ώρα 21:00

- SHARDS
- SPLENDID ISOLATION II
- THE HUNT
- REVELATIONS

INFO:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
22 και 23 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής

ΑΘΗΝΑ
25, 26 και 27 Νοεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 20€(φοιτητικό), 30€, 40€, 50€, 60€

Προπώληση Αθήνας:
Στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, τηλ.: 210 3213 100
Στα καταστήματα PUBLIC, ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, ΙΑΝΟΣ
Κρατήσεις με πιστωτική κάρτα: 210 81 0 81 81
Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr και στο www.tickethour.com

Προπώληση Θεσσαλονίκης:
Στα Ταμεία του Μεγάρου Μουσικής και στην Πλατεία Αριστοτέλους
Κρατήσεις με πιστωτική κάρτα: 2310 89 59 39

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 210 72 58 510