Μαγικό μουσικό κουτί με παιδικές φωνές από τη Μόσχα

05.12.2011
Το μαγικό μουσικό κουτί των Χριστουγέννων ανοίγει φέτος στο Μέγαρο με τους νεαρούς τραγουδιστές της Παιδικής Χορωδίας της Ακαδημίας Βίκτορ Ποπόφ της Μόσχας.

Το μαγικό μουσικό κουτί των Χριστουγέννων ανοίγει φέτος στο Μέγαρο με τους νεαρούς τραγουδιστές της Παιδικής Χορωδίας της Ακαδημίας Βίκτορ Ποπόφ της Μόσχας.

Οι κοσμογυρισμένοι χορωδοί της φθάνουν στην Αθήνα για δύο εμφανίσεις την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου (ώρα έναρξης: 20.30). Με τις υπέροχες φωνές τους θα παρουσιάσουν στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης μια πανδαισία από αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες της λόγιας και λαϊκής μούσας (έργα Μπαχ, Σαιν-Σανς, Βέρντι αλλά και παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα από πολλές χώρες). Τη χορωδία διευθύνει ο Αλεξέι Πετρόφ. Με την Παιδική Χορωδία της Ακαδημίας Βίκτορ Ποπόφ εμφανίζονται επίσης η οργανίστα Λιούμποφ Βέζνικ, ο τρομπετίστας Αντρέι Ίκοφ και η σοπράνο Σβετλάνα Κασιάν.

Το πρώτο μέρος της συναυλίας είναι εμπνευσμένο από ύμνους, ψαλμούς και έργα της λόγιας εκκλησιαστικής παράδοσης, όπου ιδιαίτερη θέση κατέχουν συνθέσεις αφιερωμένες στην Παναγία. Η Παιδική Χορωδία της Ακαδημίας Βίκτορ Ποπόφ θα παρουσιάσει τέσσερις διαφορετικές εκδοχές του Ave Maria (Χαίρε Μαρία), συνθέσεις που φέρουν την υπογραφή Γερμανών, Γάλλων και Ιταλών μουσουργών: των Μπαχ-Γκουνό, Σαιν-Σανς, Λούτσι, Βέρντι και Κατσίνι. Από το πρώτο μέρος της συναυλίας δεν θα μπορούσε ασφαλώς να απουσιάζει η ρωσική μουσική, με θρησκευτικούς ύμνους, άσματα και συνθέσεις του Ουκρανού Ντμίτρι Μπορτνιάνσκι (1751-1825), καθώς και των Ρώσων Αλεξάντερ Ντμίτριεφ (γεν. 1935), Σεργκέι Ραχμάνινοφ (1873-1943) και Πάβελ Τσεσνόκοφ (1877-1944).

Στη συνέχεια, το κοινό θα έχει τη σπάνια ευκαιρία να ακούσει από τους αγόρια της Παιδικής Χορωδίας της Ακαδημίας Βίκτορ Ποπόφ στα ρωσικά παραδοσιακά κάλαντα (κολιάντκας) από τρεις περιοχές: την Ρωσία, την Λευκορωσία και την Ουκρανία. Πρόκειται για έξι διασκευές για πολυφωνικό σύνολο a cappella που είχε επεξεργαστεί ο ίδιος ο Ποπόφ.

Θα ακολουθήσουν εννέα παραδοσιακά τραγούδια από την Ρωσία, την Ουκρανία, την Αγγλία και την Αυστρία. Ορισμένα από τα ρωσικά λαϊκά τραγούδια είναι εμπνευσμένα από τον Ποταμό Βόλγα και από τη ζωή των ναυτικών του, από τα πυκνά ρωσικά δάση, από την άγρια φύση και από τις περιπέτειες των περιπλανώμενων ληστών. Στο πρόγραμμα και των δύο συναυλιών της Παιδικής Χορωδίας της Ακαδημίας Βίκτορ Ποπόφ, το κοινό θα αναγνωρίσει βέβαια και δύο κοσμαγάπητους σκοπούς που έχουν γνωρίσει αναρίθμητες διασκευές και μεταγραφές: τα “Jingle Bells” και την «Άγια νύχτα».


INFO:
Πότε: Τρίτη 13 και Τέταρτη 14 Δεκεμβρίου, 20:30
Που: Μέγαρο Μουσικής- Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Οι τιμές των εισιτηρίων για τις συναυλίες της Χορωδίας είναι: €8,00(Φοιτητικά) - 14,00 - 25,00 – 35,00 - 50 (διακεκριμένη ζώνη)