Τα τραγούδια του Jay Z γίνονται μάθημα σε πανεπιστήμιο!

06.12.2011
Ο Michael Eric Dyson του Georgetown University είναι σίγουρα ο καθηγητής που θα ήθελες να έχεις στο πανεπιστήμιο και να μη χάνεις ούτε ένα μάθημα του. Ο συγκεκριμένος κύριος δεν διδάσκει με τον κλασσικό και παραδοσιακό τρόπο αλλά επιλέγει κάθε φορά έναν γνωστό ράπερ ή χιπ χόπερ με μεγάλη επιρροή για ν’ αναλύσει με τους φοιτητές του τους στίχους των τραγουδιών τους όπως είχε

Ο Michael Eric Dyson του Georgetown University είναι σίγουρα ο καθηγητής που θα ήθελες να έχεις στο πανεπιστήμιο και να μη χάνεις ούτε ένα μάθημα του. Ο συγκεκριμένος κύριος δεν διδάσκει με τον κλασσικό και παραδοσιακό τρόπο αλλά επιλέγει κάθε φορά έναν γνωστό ράπερ ή χιπ χόπερ με μεγάλη επιρροή για ν’ αναλύσει με τους φοιτητές του τους στίχους των τραγουδιών τους όπως είχε κάνει με τον 2Pac Shakur αλλά και τον Marvin Gaye και να τα συνδυάσει με το μάθημα του.

Αυτή τη φορά διάλεξε τον Jay Z και τα κομμάτια του από τον δίσκο του Blueprint που είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά άλμπουμ της σύγχρονης χιπ χοπάδικης ιστορίας για να βοηθήσει όσους βρίσκονται στην τάξη του να κατανοήσουν καλύτερα την κοινωνία και τα προβλήματα της, Φυσικά και υπήρχαν παράλογες αντιδράσεις και τον κριτίκαραν έντονα λέγοντας του πως οι στίχοι του Sean Carter (αληθινό όνομα Jay Z) δεν έχει καμία θέση σ ένα πανεπιστήμιο σαν κι αυτό. Δες το βίντεο για λεπτομέρειες και τι ακριβώς λένε φοιτητές και μία κοινωνιολόγος για το θέμα και πρόσεξε πως τα τελευταία δευτερόλεπτα αναφέρει και τον Gucci Mane. Που ν' ακούσει και μικρό Νικόλα..

Κ.Π