Ενθουσιώδεις κριτικές για το Lioness: Hidden Treasures

06.12.2011
Ήδη οι πρώτες κριτικές που γράφονται στο βρετανικό τύπο για το άλμπουμ –AMY WINEHOUSE LIONESS: HIDDEN TREASURES που είναι Νο1 σε πωλήσεις παγκοσμίως– είναι τόσο ενθουσιώδεις που το συγκρίνουν με τον κορυφαίο δίσκο της Amy. Amy Winehouse’s “Hidden Treasures” album as good as “Back To Black”, γράφουν χαρακτηριστικά.

Ήδη οι πρώτες κριτικές που γράφονται στο βρετανικό τύπο για το άλμπουμ –"AMY WINEHOUSE LIONESS: HIDDEN TREASURES" που είναι Νο1 σε πωλήσεις παγκοσμίως– είναι τόσο ενθουσιώδεις που το συγκρίνουν με τον κορυφαίο δίσκο της Έιμι . "Amy Winehouse’s “Hidden Treasures” album as good as “Back To Black”, γράφουν χαρακτηριστικά.

Lioness: Hidden Treasures, ο τρίτος δίσκος της Έιμι Γουαϊνχάουζ περιλαμβάνει 12 τραγούδια που, σαν καλειδοσκόπιο, μας δείχνει διάφορες φάσεις και στιγμές της ζωής της, όνειρα και σχέδια, πρώτες και τελευταίες ηχογραφήσεις, b-sides που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ... Με άλλα λόγια, είναι ένα album που «φωτίζει» όλες τις πτυχές της, δίνοντάς μας στοιχεία ως τώρα καλά κρυμμένα.

Οι συνεργάτες και φίλοι της Έιμι Γουαϊνχάουζ , Salaam Remi και Mark Ronson πέρασαν ατέλειωτες ώρες ξεδιαλέγοντας το υλικό της, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα δίσκο με ροή, σαν ένα χρονικό της μουσικής της εξέλιξης. Ξεκινώντας από το Our Day Will Come, μια reggae διασκευή ενός κλασικού κομματιού της δεκαετίας του ΄60, που ηχογραφήθηκε το Μάιο του 2002, και αντικατοπτρίζει την πραγματική Έιμι Γουαϊνχάουζ . Και συνεχίζοντας με το Between The Cheats, ένα τολμηρό ερωτικό γράμμα γραμμένο από την Amy το 2008 για τη διάλυση και το background του γάμου της. Εδώ έχουμε μάλλον και μια σαφή ένδειξη για το προς τα πού σκόπευε να κινηθεί η Amy μουσικά στο επόμενο album της... Το Like Smoke είναι ένα μισοτελειωμένο demo όπου συμμετέχει ο rapper Νas, ένας από τους αγαπημένους καλιτέχνες της Amy. The Girl From Ipanema, το πρώτο τραγούδι που άκουσε ο Remi από τη 18χρονη Amy, κι από όπου διέβλεψε το ταλέντο της. Και το Body & Soul, το τελευταίο κομμάτι που ηχογράφησε εκείνη το Μάρτιο του 2011, με τον Tony Bennet.

To Lioness: Hidden Treasures κλείνει με ένα τραγούδι του Leon Russell, που τραγουδούσε ο αγαπημένος της Amy, ερμηνευτής της soul, τραγουδοποιός και μουσικός Donny Hathaway, ηχογραφημένο εδώ με μια κιθάρα και μια φωνή στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο, την Άνοιξη του 2009, τότε που η Έιμι Γουαϊνχάουζ πάλευε ακόμη με τους δαίμονές της...

Tracklisting:

1. Our Day Will Come

2.Between the Cheats

3.Tears Dry (Original version)

4. Will You Still Love Me

5. Like Smoke

6.Valerie (Dap Kings band version)

7.The Girl From Ipanema

8.Halftime

9.Wake Me Up Alone

10. Best Friends

11. Body and Soul

12. A Song For You