"Εφυγε" ο πατέρας του Τζόκερ

12.12.2011
Ο καλλιτέχνης που δημιούργησε πολλές γνωστές φιγούρες κόμικς μεταξύ των οποίων και τον Ρόμπιν, τον στενό φίλο του Μπάτμαν, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Ο καλλιτέχνης που δημιούργησε πολλές γνωστές φιγούρες κόμικς μεταξύ των οποίων τον Τζόκερ και τον Ρόμπιν, τον στενό φίλο του Μπάτμαν, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Ο Τζέρι Ρόμπινσον άρχισε να ζωγραφίζει για κόμικς το 1939, σε ηλικία 17 ετών. Eνας από τους πιο γνωστούς του ήρωες υπήρξε ο «Joker», ένας κακός άνθρωπος με πράσινα μαλλιά, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε το 1940 και αργότερα «ζωντάνεψε» στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη μέσα από την ερμηνεία πολύ γνωστών ηθοποιών, όπως ο Σίζαρ Ρομέρα σε τηλεοπτική σειρά του '60, ο Τζακ Νίκολσον, το 1989, στην ταινία «Batman» και ο Χιθ Λέτζερ στο «The Dark Knight».

Ωστόσο, ο δημιουργός του Batman, Μποπ Κέιν, ισχυριζόταν ότι ο ίδιος και ο αυθεντικός συγγραφέας της σειράς, ο Μπιλ Φίνγκερ, είχαν δημιουργήσει τον συγκεκριμένο ήρωα. Ο Τζέρι Ρόμπινσον είχε προσληφθεί από τον Κέιν το 1939. Οταν έφυγε από την ομάδα του Batman, κάπου στις αρχές της δεκαετίας του '40, άρχισε να δημιουργεί δικούς τους χαρακτήρες για κόμικς. Μεταξύ αυτών ήταν και ο υπερήρωας «Atoman». Στη δεκαετία του '50 σχεδίαζε χαρακτήρες κόμικς και καρτούν για περιοδικό ενώ παράλληλα έκανε πολλές εκθέσεις κόμικς σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Ο Τζέρι Ρόμπινσον είδε την αξία των κόμικς σαν τέχνη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκδότης του.