IFPI Platinum Europe Award για την Caro Emerald

22.12.2011
Οι Dramatico Records και Grandmono υπερήφανα ανακοινώνουν ότι το ντεμπούτο album της Caro Emerald ‘Deleted Scenes From The Cutting Room Floor’ είναι πλέον Πλατινένιο στη Βρετανία και στη Γερμανία, 6x Πλατινένιο στην Ολλανδία και βραβεύτηκε με το IFPI Platinum Europe Award για τις πωλήσεις του που ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο στην Ευρώπη.

Οι Dramatico Records και Grandmono υπερήφανα ανακοινώνουν ότι το ντεμπούτο album της Caro Emerald ‘Deleted Scenes From The Cutting Room Floor’ είναι πλέον Πλατινένιο στη Βρετανία και στη Γερμανία, 6x Πλατινένιο στην Ολλανδία και βραβεύτηκε με το IFPI Platinum Europe Award για τις πωλήσεις του που ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο στην Ευρώπη.
Το ‘Deleted Scenes From The Cutting Room Floor’ έμεινε 30 εβδομάδες στο νούμερο 1 της Ολλανδίας μετά τη κυκλοφορία του τον Ιανουάριο του 2010. Κυκλοφόρησε σε όλη την Ευρώπη στα τέλη του 2010 και στις αρχές του 2011 το album απέδειξε ότι είναι ένα τέλειο παράδειγμα του word-of-mouth hit. Αυτή την εβδομάδα στη Βρετανία πιστοποιήθηκε Πλατινένιο, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 300.000 αντίτυπα, όπου πέρασε δέκα εβδομάδες στο top 10 του albums chart. Η Caro έχει επίσης κερδίσει και το τιμητικό Edison Award και ήταν υποψήφια για MTV EMA και για AIM Award στη κατηγόρια ‘Best Independent Breakthrough’.
Η καριέρα της Caro ξεκίνησε από μία εμφάνιση του πρώτου της τραγουδιού ‘Back It Up’ σε έναν τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Ολλανδίας και “ανέβηκε” στο Youtube οδηγώντας σε μία μεγάλη αγωνία για νέα τραγούδια από αυτή τη φαινομενικά συναρπαστική τραγουδίστρια. Δουλεύοντας με τους παραγωγούς της David Schreurs, Jan van Wieringen και Vince Degiorgio, το αποτέλεσμα ήταν ένα album που πλέον έχει γίνει ο τρίτος best-selling ανεξάρτητο δίσκος της χρονιάς στη Μεγάλη Βρετανία, με τα ‘21’ και ‘19’ της Adele να έχουν τις δύο πρώτες θέσεις.
Με τη κυκλοφορία του ‘Deleted Scenes From The Cutting Room Floor’ στα τέλη του 2010, έκανε το ντεμπούτο της στο #1 στο Official UK Jazz and Blues Albums Chart, νικώντας το ‘Call Me Irresponsible’ του Michael Bublé από τη κορυφή. Με δυνατές αντιδράσεις για τα πρώτα δύο singles της, ‘Back It Up’ και ‘Riviera Life’, η Caro αναγκάστηκε να σταματήσει τις προωθητικές της δραστηριότητες στις αρχές του 2011 όταν ένα check-up ρουτίνας αποκάλυψε έναν πολύποδα στις φωνητικές της χορδές που χρειαζόταν άμεσα επέμβαση. Μετά την επιστροφή της τον Μάιο, η Caro εμφανίζεται συνεχώς στη Βρετανική τηλεόραση, το ραδιόφωνο και στον τύπο, με τηλεοπτικές εμφανίσεις στα ‘This Morning’, ‘Strictly Come Dancing’ και ‘Children In Need’, όπως και μια προγραμματισμένη εμφάνιση στο Hootenanny του Jools Holland τη Πρωτοχρονιά.
Η Caro έχει εμφανιστεί σε διάφορα sold-out live στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως η εμφάνισή της στο BBC Radio 2 για το Live In Hyde Park. Θα σταματήσει για λίγο στην πρωτεύουσα στις 13 Δεκεμβρίου για το O2 Shepherds’ Bush Empire, πριν να επιστρέψει για την πρώτη της UK περιοδεία το Μάρτιο 2012, που είναι ήδη σε πολύ καλό δρόμο για να γίνει sold-out.
Με singles όπως τα 'Back It Up, 'Riviera Life', 'A Night Like This', ‘Stuck’, The Other Woman’ ‘That Man’, το album της Caro είναι απλά εξαιρετικό. Με swing, jazz και pop επιρροές, το ‘Deleted Scenes From The Cutting Room Floor’ είναι ένας προσιτός δίσκος που μας θυμίζει τη λάμψη και τη σοφία των ταινιών και της μουσικής του ’40 και του ’50 ενώ αναβαθμίζει τον ήχο για ένα πιο μοντέρνο κοινό.