Η Πάτι Σμιθ έγραψε κομμάτι για την Έιμι

04.01.2012
H Έιμι Γουάινχαουζ (Amy Winehouse) δε θα μάθει ποτέ πόσο κόσμο είχε εμπνεύσει, πόσοι μουσικοί την είχαν σεβαστεί για το χάρισμα της και πόσα ακόμα χρόνια θα είναι στις συζητήσεις μας για όλους αυτούς που θα μπορούσαν να κάνουν πάρα πολλά αν ζούσαν κάποια χρόνια παραπάνω. Εντάξει αρκετά με τα δακρύβρεχτα μελοδράματα. Η Πάτι Σμιθ (Patti Smith) είναι μία από εκείνους που

H Έιμι Γουάινχαουζ (Amy Winehouse) δε θα μάθει ποτέ πόσο κόσμο είχε εμπνεύσει, πόσοι μουσικοί την είχαν σεβαστεί για το χάρισμα της και πόσα ακόμα χρόνια θα είναι στις συζητήσεις μας για όλους αυτούς που θα μπορούσαν να κάνουν πάρα πολλά αν ζούσαν κάποια χρόνια παραπάνω. Εντάξει αρκετά με τα δακρύβρεχτα μελοδράματα. Η Πάτι Σμιθ (Patti Smith) είναι μία από εκείνους που θαύμαζαν τη Γουάινχάουζ και απ' ότι είπε σε συνέντευξη της στο Uncut , όταν βρισκόταν στο στούντιο προέκυψε ένα ποίημα για εκείνη το οποίο αργότερα έγινε και τραγούδι.

"Ήμασταν στο Electric lady στούντιο στη Νέα Υόρκη κι ηχογραφούσαμε ένα κομμάτια κι έγραψα ένα μικρό ποίημα για την Έιμι όταν πέθανε .Ο μπασίστας μου Τόνι Σάναχαν (Tony Shanahan) συνέθεσε μία μουσική και ταίριαξαν τέλεια είπε και πρόσθεσε πως Γράψαμε ένα ωραίο μικρό τραγούδι το οποίο πιστεύω πως είναι ένα όμορφο κομμάτι για την ηθοποιό Μαρία Σνάιντερ (Maria Schneider) , φίλη μου από τα 70’s. Απλά συνέβησαν, σαν δώρα." Ανέφερε η Σμιιθ η οποία ετοιμάζει το καινούριο της άλμπουμ και θα μεταφέρει στον κινηματογράφο το βιβλίο της Just Kids- για τη σχέση της με τον φωτογράφο Robert Mapplethorpe - με συνεργάτη της τον υποψήφιο για Όσκαρ Τζον Λόγκαν (John Logan).

Κ.Π