50 εκ. προβολές για τη διασκευή του "Somebody That I Used To Know"

14.02.2012
Η Columbia Records υπέγραψε με τη διάσημη indie μπάντα Walk Off The Earth, της οποίας το YouTube video όπου πέντε άτομα με μία κιθάρα διασκευάζουν το "Somebody That I Used to Know" πήρε πάνω από 50 εκατομμύρια προβολές στο YouTube σε λιγότερο από ένα μήνα.

Η Columbia Records υπέγραψε με τη διάσημη indie μπάντα Walk Off The Earth, της οποίας το YouTube video όπου πέντε άτομα με μία κιθάρα διασκευάζουν το "Somebody That I Used to Know" πήρε πάνω από 50 εκατομμύρια προβολές στο YouTube σε λιγότερο από ένα μήνα.

Η μεγάλη ανταπόκριση των fan έκανε το video της μπάντας φαινόμενο των media και τους ώθησε στο αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο, όπου το video τους από την εκπομπή The Ellen Degeneres Show πήρε μισό εκατομμύριο προβολές σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Στην πραγματικότητα, η εκδοχή του Somebody That I Used To Know από τους Walk Off The Earth είναι το καλύτερο ντεμπούτο στο Billboard από τον Απρίλιο του 2011, εισβάλλοντας στα charts στο #14 με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 70.000 singles μέχρι σήμερα. Αυτή η viral επίδραση ήταν παγκόσμια – το τραγούδι έφτασε στο #1 του iTunes στη Σουηδία και στη Γερμανία, ενώ στον Καναδά το τραγούδι έγινε χρυσό μόνο με digital πωλήσεις.

Η μπάντα έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις βετεράνων της showbiz, όπως τους Russell Crowe, Coldplay, Mumford and Sons, Wiz Khalifa (διασκεύασαν το τραγούδι του Roll Up), Justin Timberlake, Ryan Seacrest και Adele. Η επιτυχία της Adele που διασκεύασαν, Someone Like You, είχε 3 εκατομμύρια YouTube προβολές. Η παρουσία των WOTE στο Facebook αυξήθηκε θεαματικά μετά τη δημοσίευση του video τους στις 5 Ιανουαρίου. Τώρα έχουν 300.000 ανθρώπους που τους έχουν κάνει “like” – 85% αύξηση σε τρεις εβδομάδες. Η σελίδα τους στο Wikipedia έχει σχεδόν 10.000 προβολές την ημέρα.

Το αυθεντικό video των Goyte και Kimbra για το Somebody That I Used to Know είχε διαδικτυακή επιτυχία πριν ακόμα ο Gianni Luminati των Walk Off The Earth να αποφασίσει ότι ήταν το τέλειο τραγούδι για τη μπάντα του, γνωστή για τις δημιουργικές διασκευές σύγχρονων τραγουδιών. (Αφού είδε την εκδοχή των Walk Off The Earth, ο Goyte έδωσε την έγκρισή του μέσω tweet, αποκαλώντας το νέο video "ξεκαρδιστικό και λαμπρό".) Στο video, οι πέντε παίζουν με την ίδια κιθάρα ταυτόχρονα , καθώς οι Ryan Marshall, Luminati και Sarah Blackwood δείχνουν τις φωνητικές τους ικανότητες. Τα άλλα μέλη είναι ο Joel Cassady στα ντραμς/κρουστά και ο Mike Taylor στα πλήκτρα.

Οι Walk Off The Earth από το 2006, οι πέντε καλλιτέχνες έχουν διασκευάσει δεκάδες τραγούδια και έχουν κυκλοφορήσει μόνοι τους δύο ολοκληρωμένα album με δικό τους υλικό, συμπεριλαμβανομένου και του πρώτου single τους, το These Times. Η ικανότητά τους να παίρνουν ένα γνωστό τραγούδι και να το αλλάζουν με εφευρετικό τρόπο τους έκανε να έχουν στο YouTube κανάλι τους, 280.000 subscribers και 80 εκατομμύρια προβολές σε όλα τα video τους.

Είναι τρελό, είναι η στιγμή που πραγματοποιείται το όνειρα μας,” είπε ο Luminati. “Οι fans μας, μας έφεραν εδώ που είμαστε τώρα,” είπε ο Blackwood. “Θα συνεχίσουμε να παίζουμε για αυτούς για πολύ καιρό ακόμα.”

Ήταν ο Luminati – ένας μουσικός από την παιδική του ηλικία με ειδικότητα στη δημιουργία μουσικών ήχων και στο beat-boxing – που πρώτος οραματίστηκε να παίζουν και τα πέντε μέλη της μπάντας με την ίδια κιθάρα. Όταν άκουσε τον ήχο του Gotye... “Ήξερα με τη μία ότι ήταν το τέλειο τραγούδι για την ιδέα. Άρχισα να ασχολούμαι με διάφορα μέρη για να δω αν μπορεί να βγει”. Όταν κατάλαβε ότι μπορεί να πετύχει, ζήτησε από τα άλλα μέλη να μάθουν τα κομμάτια τους προτού να δοκιμάσουν να φτιάξουν το video. Όταν βρέθηκαν, παραδέχεται ότι είχαν πρόβλημα με το να ενώσουν όλα τα μέρη και να ταιριάξουν. “Ήταν πολύ τρομακτικό”. Και μόλις άνοιξαν τη κάμερα, τους πήρε μόνο 30 λήψεις για να το καταφέρουν και γύρω στις 4 τα ξημερώματα ο Luminati ανέβασε το video στο YouTube κανάλι τους. (“Όλα μας τα videos είναι με μία λήψη γιατί δεν ξέρω πως να τα επεξεργάζομαι,” παραδέχεται). “Πήγα στο κρεβάτι στις 5 ή 6 το πρωί και όταν ξύπνησα γύρω στις 11 π.μ. είχε διαδοθεί σε όλο το κόσμο,” θυμάται. “Μας ζητούσαν ήδη από τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς”.

Η μπάντα βρίσκεται στο studio αυτή τη στιγμή για να δημιουργήσει το δικό της υλικό για να κυκλοφορήσει με τη Columbia Records.

Πατήστε εδώ για να απολαύσετε τη viral διασκευή των Walk Off The Earth στο "Somebody That I Used To Know."