Πέντε σούπερ μπάντες στο Six Dogs για καλό σκοπό

14.02.2012
Πέντε μπάντες με ξεχωριστό και πρωτοποριακό ήχο. Η αλήθεια της συμπαράστασης στην πιο παράλογη χρονική στιγμή. Μία χώρα που με ένα τηλεφώνημα σε αφήνει εμβρόντητο για τις ικανότητες της? Μια παρέα που παλεύει να βοηθήσει ένα φίλο? Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου ένα live ενθαρρυντικό για το που και το ποιοι είμαστε και το που πάμε.

Πέντε μπάντες με ξεχωριστό και πρωτοποριακό ήχο. Η αλήθεια της συμπαράστασης στην πιο παράλογη χρονική στιγμή. Μία χώρα που με ένα τηλεφώνημα σε αφήνει εμβρόντητο για τις ικανότητες της… Μια παρέα που παλεύει να βοηθήσει ένα φίλο… Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου ένα live ενθαρρυντικό για το που και το ποιοι είμαστε και το που πάμε.

Στην προσπάθεια μας, να βοηθήσουμε το φίλο μας Γιάννη Μιχαλόπουλο, εμείς οι Transverse myelitis bites.. (Άλκηστις Καφετζή, Ελένη Τουφεξή, Έλενα Κουτούλια, Ελεάννα Παναγούλια, Μιχάλης Σοφιανός, Ορέστης Βασιλειάδης, Μάρκος Γκουνέλας, Σοφία Ζησίμου, Βασίλης Ντουμάνης) διοργανώνουμε μια σειρά απο events, με τίτλο Giannis vs myelitis και τοποθετούμε μια σειρά από κουμπαράδες, με στόχο τη συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού, ώστε να συνεχίσει τη θεραπεία και την αποκατάσταση του στο Schön Kliniken” στο Μόναχο τον Μάρτιο.

Ο Γιάννης, υποφέρει από μία σπάνια μορφή οξείας εγκάρσιας μυελίτιδας, ένα εξαιρετικά σπάνιο νόσημα (TM society at http://www.myelitis.org ), που χτυπάει την σπονδυλική στήλη δημιουργώντας φλεγμονές στα κινητικά κύτταρα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα από το καλοκαίρι του 2011. Οι ιατρικές γνωματεύσεις κατέληξαν ότι θα πρέπει να εισαχθεί άμεσα σε ειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας.

Η προτεινόμενη λύση είναι η εισαγωγή του στο “Schön Kliniken” στο Μόναχο, όσο το δυνατόν πιο άμεσα για να προκύψουν και τα όσο το δυνατόν καλύτερα και γρηγορότερα αποτελέσματα για την εξάλειψη των πιθανοτήτων να παραμείνει με μερική ακινησία.

Με την δική σας βοήθεια και συνεισφορά μπορούμε να βοηθήσουμε το Γιάννη να ξαναποκτήσει τον έλεγχο της ζωής του, και να ξαναείναι ικανός να κάνει αυτά που όλοι θεωρούμε αυτονόητα. Ο τρόπος είναι ένας: Δράση!, ούτε λύπη, ούτε φόβος… Ελάτε κι εσείς σε κάποιο από τα event μας, να πιείτε ένα ποτάκι στην ΥΓΕΙΑ του! Και κυριολεκτούμε!

Θα στηθούν κουμπαράδες το Φεβρουάριο σε όλα τα μέρη στα οποία θα γίνουν τα events αλλά και σε διάφορα σημεία της πόλης: sixdogs, booze, magaze, camp …και θα παραμείνουν για ένα μήνα.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στο live στο six d.o.g.s:

León

Ο León είναι ο νεαρός τραγουδοποιός Τιμολέων Βερέμης που μας συστήθηκε με το ευφορικό single “(To The) Children Of Tomorrow”. Αφού μας κάλεσε να τον ακολουθήσουμε στα live του τώρα ο León ξεδιπλώνει τις ολοκληρωμένες pop-folk χορευτικές ιστορίες του με το ντεμπούτο του “Futrue” που ελίσσεται μεταξύ Μεσογείου, Beirut και Beatles, χωρίς να χάνει στιγμή την αυθεντικότητά του.

Ο León δημιούργησε την κολεκτίβα από άλλους νεαρούς πολυοργανίστες της Αθήνας στα τέλη του 2009 και πορεύεται μαζί της από τότε. Με τις εμπειρίες από τα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο και τη μουσική και φιλοσοφική του παιδεία στις αποσκευές του, ο León διοχέτευσε την αδάμαστη δημιουργικότητά του σε αυτό το project, δίνοντας έμφαση στην πολυπολιτισμική πλευρά της μουσικής του.

Σήμα-κατατεθέν του León είναι το ukulele, που αποτελεί και τη σπονδυλική στήλη αυτού του άλμπουμ. Στα τραγούδια του υπάρχει πάντα χώρος για μια συμφωνία από όργανα όπως τσέλο, βιολί, τρομπέτα, τρομπόνι, ακορντεόν, μελόντικα, θέρεμιν, κρουστά, μαντολίνο, βιμπράφωνο και μεταλλόφωνο, τα οποία το “Futrue” αναζωογονεί μέσα από ευφυείς ενορχηστρώσεις και τα φιλτράρει μέσα από πιο σύγχρονες εμπνεύσεις που ταξιδεύουν μέσα από τη παλιά Αθήνα, το Λονδίνο των 70s, το Παρίσι των 90s και το Μπρούκλιν των 00s.

Από το ντεμπούτο του “Futrue”, του οποίο η παραγωγή έγινε από τον Ottomo και τον Josh Clark (Beirut), και κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2010 αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από το κοινό και το μουσικό Τύπο, μέσα σε λίγους μήνες, ο Leόn εμφανίστηκε, μεταξύ άλλων, στο πρώτο Ark Festival στο Γκάζι, στη κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου, στην εκπομπή“Lo-Fi”του MTV, στο Αλ Τσαντίρι Νιουζ, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με τους Maraveyas Ilegal και άνοιξε την συναυλία των Camera Obscura στο Gagarin 205”.


Nalyssa Green
Η Nalyssa Green γράφει τραγούδια, άδει και παίζει διάφορα όργανα όπως κιθάρα και θέρεμιν. Τo 2010 δημοσιοποίησε έναν χειροποίητο σπιτίσιο δίσκο με τον τίτλο Barock ο οποίος από τον Οκτώβριο του 2011 κυκλοφορεί σε βινύλιο από την Inner Ear. Αυτή τη στιγμή η Nalyssa και η ομάδα της ετοιμάζουν τον επόμενο δίσκο της που θα επικοινωνηθεί την προσεχή άνοιξη. Βασικές αρχές του όλου εγχειρήματος είναι το D.I.Y., το κάλλος και η αναζήτηση του, η ειλικρίνεια, η τσιπούρα ως σύμβολον ελευθερίας, η απενεχοποίηση της ανάγκης, η αναζήτηση της μητέρας θεάς, μα πάνω από όλα η αγάπη.

Mariela Papadea
Η Μαριέλα Παπαδέα είναι ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης: είναι μουσικός, ποιήτρια και ηθοποιός. Παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στις συνθέσεις της θα συναντήσουμε έντονα λυρικά στοιχεία, με επιρροές από jazz, rock, avant garde και ηλεκτρονική μουσική. Μαζί με το μουσικό συνοδοιπόρο της, Αντώνη Παλαμάρη στα πλήκτρα καθώς και με την υπόλοιπη μπάντα της συνθέτουν ένα πολύ ατμοσφαιρικό live με έντονη θεατρικότητα αλλά και διάχυτη διάθεση για παιχνίδι.

Choice Illusion
Οι C.i. Αποτελούν την εξέλιξη της μουσικής πορείας των jorge και terry(λουπες, τύμπανα και μπάσο). Τον τελευταίο χρόνο σύντροφος τους σε αυτή τη διαδρομή είναι ο lemi με την κιθάρα του. Το αποτέλεσμα της μιξης των τριών είναι ένας συνεχώς μεταλασσομενος ήχος με βασική αναφορά την αργη αλλά και γρήγορη trip hop.

Info

Που: six d.o.g.s,Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι

Πότε: Τρίτη 14 Φεβρουαρίου

T: +30 210 3210510

W: http://sixdogs.gr

Υπόλοιπα Events:

// Ραφήνα 18/02 – πάρτυ //

// Γλασκώβη 24/02 – πάρτυ //

Τηλ. Επικοινωνίας:
Ελένη: [email protected] / 6944574630 // Άλκηστις: [email protected] / 6945970998 // Ελεάννα: [email protected] / 6942288874 // Μάρκος: [email protected] / 6974914560 // Michael: [email protected] / +447955204029 // Σοφία: [email protected] / 6945266388 //