Επιστρέφουν οι Gossip τον Μάιο

14.03.2012
Το συνεχές εξελισσόμενο και διαρκώς το group που αψηφά να παραμένει στα ίδια πράγματα, οι Gossip επιστρέφουν με το πέμπτο studio album του A Joyful Noise, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 21 Μαίου.

Το A Joyful Noise έκανε παραγωγή η pop ιδιοφυΐα Brian Higgins (Kylie Minogue, Pet Shop Boys, Girls Aloud). Το πρώτο single του album, το ‘Perfect World’, είναι ήδη διαθέσιμο ως digital single από σήμερα 13 Μαρτίου.

Ένα μείγμα από soul, gospel, rock, funk, disco, punk. Αρχικά σχηματίστηκαν στην Olympia, Washington το 1999. Οι Gossip συγκέντρωσαν την προσοχή αρχικά στην Μεγάλη Βρετανία με το debut album τους Standing In the Way of Control το 2006 και από τότε είναι στο προσκήνιο. Το πιο πρόσφατο album τους, το Music For Men του 2009, έχει πουλήσει πάνω από 1 εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως και έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές. Η frontwoman των Gossip, η ακαταμάχητα τολμηρή και προκλητική Μπεθ Ντίτο (Beth Ditto), της οποία το νέο μακιγιάζ είναι συνεργασία με την MAC Cosmetics και θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι, καθιστά αδύνατο να μην σου τραβήξει την προσοχή η μπάντα.

Ηχογραφήθηκε και στο studio των Xenomania αλλά και στου Higgins στην Αγγλία καθώς επίσης και στα KBC Studios στο Portland, Oregon. Το A Joyful Noise παραμένει πιστό στη φύση των Gossip – δηλαδή να είναι όσο το δυνατόν πιο αληθινό για μια μπάντα που έχει επαναπροσδιορίσει τον εαυτό της και πιέζοντας συνεχώς τις δυνατότητες της. Δουλεύοντας με τον Higgins, οι Gossip προσπάθησαν να δημιουργήσουν το δικό τους σήμα της pop. Η Ντίτο δήλωσε «Πέρασα ένα ολόκληρο χρόνο ακούγοντας ABBA και καθόλου ραδιόφωνο». Τα εντυπωσιακά τραγούδια του album θα είναι σίγουρα ευπρόσδεκτα στους fans οι οποίοι είναι ήδη μαγεμένοι με τα εξωφρενικά χορευτικά beats των Gossip και χωρίς αμφιβολία θα προσελκύσουν πολλούς ακόμα.

Από την κυκλοφορία του προηγούμενου album, οι Gossip περιόδευαν συνέχεια, εμφανίστηκαν σε μουσικά festivals, όπως τα Coachella (Αμερική), Rock am Ring (Γερμανία) και Glastonbury (Αγγλία). Τα live shows τους έχουν χαρακτηριστεί ως τα καλύτερα με το NME να γράφει “The greatest punk rock’n’roll disco soul band on the planet” και να επιμένει “Everyone needs to hear this band and dance like there’s no tomorrow”. Η εμφάνιση των Gossip στο SxSW 2012* στο Austin, TX θα γίνει live streaming αυτή την εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 15 Μαρτίου. Η μπάντα θα ξεκινήσει την Ευρωπαϊκή της περιοδεία αμέσως μετά την κυκλοφορία του A Joyful Noise.

Το ολοκληρωμένο tracklisting του A Joyful Noise είναι:

Melody Emergency
Perfect World
Get A Job
Move In The Right Direction
Casualties Of War
Into The Wild
Get Lost
Involved
Horns
I Won’t Play
Love In A Foreign Place

Οι Gossip θα παίξουν στο event “Live From The Lot” της Google Music και του YouTube την Πέμπτη 15 Μαρτίου στο Red River Garage και το Showcase Chop Shop Records αργότερα την ίδια νύχτα στο Rooftop του Maggie Mae. Το “Live From The Lot performance” θα γίνει live streaming από τις 6:30PM στο https://www.youtube.com/presents .