Rolling Stones: Αναβάλλεται η περιοδεία - Ανησυχία για τον Ρίτσαρντς

15.03.2012
Αλλαγές στο πρόγραμμα της θρυλλικής μπάντας λόγω προβλημάτων υγείας.

Ύστερα από την A Bigger Bang περιοδεία τους που κράτησε δύο χρόνια, οι Rolling Stones αποφάσισαν να ξαναβγούν στους δρόμους και να πάρουν τα βουνά και τα λαγκάδια και να περιοδεύσουν γι άλλη μία, το πιθανότερο τελευταία φορά.

Τo tour που ετοίμαζαν για φέτος επρόκειτο να γίνει για τον εορτασμό των 50 χρόνων τους , όμως τα σχέδια άλλαξαν και ανέβαλαν τις συναυλίες για το 2013.

"Δε θέλουν να κάνουν μία πλήρη περιοδεία και να ταξιδεύουν πολύ γιατί υπάρχουν ανησυχίες για την υγεία του Κιθ", είπε στέλεχος της παραγωγής: "Έτσι, το πιθανότερο είναι τώρα, να παίξουν για παράδειγμα δέκα βράδια στο MSG, άλλα 10 στο Staples και κάποια στην Ο2 Arena".

Όσο για την ανησυχία που υπάρχει για την υγεία του κιθαρίστα των Stones Κιθ Ριτσαρντς (Keith Richards), τα τελευταία χρόνια δεν έχει δείξει και πολύ καλά δείγματα.

Όλοι θυμούνται το ατύχημα που είχε πάθει το 2006 όταν έπεσε από έναν… φοίνικα με αποτέλεσμα να πάθει εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ πριν δύο χρόνια είχε δηλώσει στη συνέντευξη του στην τηλεοπτική εκπομπή του Τζίμι Φάλον (Jimmy Fallon) πως "αυτή τη στιγμή βλέπετε έναν εντελώς σκουριασμένο Ρίτσαρτντς. Αν είσαι στο δρόμο (λόγω της περιοδείας) για δύο χρόνια, πρέπει να επιβραδύνεις και ξεκουραστείς για λίγο".

Ο 68χρονος μουσικός, έφτιαξε τη σχέση του με τον Μικ Τζάγκερ (Mick Jagger), ετοιμάζει ένα σόλο δίσκο κι εμφανίστηκε στο Apollo theatre με τον Έρικ Κλάπτον (Eric Clapton) προς τιμήν του Hubert Sumlin, αλλά σύμφωνα με δήλωση του στο περιοδικό "Rolling Stone" ούτε ο ίδιος ούτε το συγκρότημα είναι έτοιμοι για περιοδεία:

"Βασικά, ακόμη δεν είμαστε έτοιμοι. Το 2013 είναι πιο ρεαλιστικός στόχος. Άλλωστε, στην πραγματικότητα αυτή είναι η πραγματική μας επέτειος, αφού τότε [το 1963] ήρθε στη μπάντα ο Τσάρλι (Γουάτς - Charlie Watts, ντράμερ του συγκροτήματος)".

Βέβαια, η πρώτη γνωστή ζωντανή εμφάνιση του γκρουπ σημειώθηκε στις 12 Ιουλίου 1962, στο Marquee, αλλά αφού εκείνοι έτσι νιώθουν, η γνώμη των άλλων περιττεύει.

Παρεμπιπτόντως τώρα, πρόσφατα οι Rolling Stones ανακοίνωσαν την κυκλοφορία ενός ατιτλοφόρητου ακόμη ντοκιμαντέρ για την επέτειο των 50 χρόνων τους, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

K.Π