Έρχεται το ντοκιμαντέρ για τον Μπομπ Μάρλεϊ

16.03.2012
Το "Marley" για τον θρύλο της ρέγγε έχει πλέον ημερομηνία κυκλοφορίας.

Είναι από τους μουσικούς που δε χρειάζεται και τις τρομερές συστάσεις και είναι η προσωποποίηση ενός ολόκληρου μουσικού κινήματος στιγματίζοντας τη ρέγγε από την πρώτη στιγμή που άρχιζε να γράφει κομμάτια. Και για να συνεχίσουν τα απαραίτητα κλισέ που συνοδεύουν μεγάλες προσωπικότητες όπως αυτός, ο Μπομπ Μάρλεϊ (Bob Marley) επηρέασε και θα επηρεάζει όλες τις γενιές ό,τι μουσικό είδος και ν’ ακούνε.

Ο σκηνοθέτης Κέβιν Μακ Ντόναλντ (Kevin McDonald) αφού ατύχησε με το ντοκιμαντέρ για τον Μικ Τζάγκερ (Mick Jagger) γιατί δεν συμφώνησε με την εταιρία στα τελικά μοντάζ, τώρα κατάφερε να ολοκληρώσει εκείνο για τον πρωτοστάτη της ρέγγε. Το φιλμ "Marley" σε παραγωγή της Magnolia Pictures και με διάρκεια δύο ώρες και 24 λεπτά, απέκτησε ημερομηνία κυκλοφορίας την 4η Απριλίου και θα συνοδεύεται από bonus υλικό.

Θα περιέχει ένα dvd, μία 20λεπτη , συνεντεύξεις με τον Μπάνι Γουέιλερ (Bunny Wailer) και το Στέφεν Μάρλεϊ (Stephen Marley), δηλώσεις απλών ανθρώπων που θαυμάζουν τη μουσική του Μπομπ, τέσσερα ακυκλοφόρητα κομμάτια ,δύο cd και soundtrack μέσα σε τρία LP που θα κυκλοφορήσει 17 Απριλίου.

To πρώτο παιδί του Μπομπ και της Ρίτα Μάρλεϊ, Ziggy συνεργάστηκε με τον Μακ Ντόναλντ για τη δημιουργία της ταινίας, λέγοντας την άποψη του για διάφορα θέματα που αφορούσαν τη ζωή του πατέρα του κι εμπιστεύτηκε απόλυτα τον σκηνοθέτη του "Τελευταίου Βασιλιά της Σκωτίας".

"Είμαι παιδί του κινηματογράφου και ξέρω ότι το γέλιο και το κλάμα κάνει καλή μια ταινία. Όταν είδα την πρώτη μορφή της κατάλαβα ότι ήμασταν σε καλό δρόμο. Μετά κι από το τελικά κοψίματα, είπα στον Μακ Ντοναλντ να μην βγάλει τα συγκινητικά κομμάτια γιατί είναι αυτά που σε αγγίζουν πιο πολύ." ανέφερε το πρωτότοκο παιδί του Μάρλεϊ.

Κ.Π