Οι βρετανοί One Direction στο Νο1 του Αμερικάνικου Billboard 200!

21.03.2012
Οι One Direction έγραψαν ιστορία σήμερα αφού το debut album τους UP ALL NIGHT έκανε νέα είσοδο στο #1 του US Billboard 200 με πάνω από 176 χιλιάδες πωλήσεις.

Αυτό σημαίνει ότι είναι το πρώτο βρετανικό γκρουπ στην ιστορία που βρέθηκε κατευθείαν στο #1 της Αμερικής με το ντεμπούτο άλμπουμ τους. Το UP ALL NIGHT αμέσως μετά την κυκλοφορία του την προηγούμενη Τρίτη 13 Μαρτίου ανέβηκε αμέσως στο #1 του digital chart.

Fans των One Direction, από όλο τον κόσμο, έχοντας χρησιμοποιήσει τις online πλατφόρμες όπως Twitter, Tumblr και Facebook έχουν δημιουργήσει ένα παγκόσμιο φαινόμενο και εμπνέουν μια ολόκληρη γενιά. Αφοσιωμένοι fans των Liam Payne, Harry Styles, Niall Horan, Louis Tomlinson και Zayn Malik έχουν ανεβάσει την μουσική τους στις υψηλότερες θέσεις των παγκόσμιων charts. Οι One Direction έχουν συνολικά 204 εκατομμύρια views στο YouTube, 12 εκατομμύρια followers στο Twitter και 3,6 εκατομμύρια fans στο Facebook. Το video του “What Makes You Beautiful” έχει ξεπεράσει τα 72 εκατομμύρια views στο YouTube.

Οι One Direction απέκτησαν φήμη το 2010 με τις εμφανίσεις τους στο UK X Factor. Το album τους “UP ALL NIGHT” βρέθηκε κατευθείαν στο #1 σε 12 χώρες και έχει γίνει μέχρι στιγμής τρεις φορές πλατινένιο στην Ιρλανδία, διπλά πλατινένιο σε Αγγλία και Αυστραλία και πλατινένιο στην Νέα Ζηλανδία. Μέσα σε έξι μήνες έχουν πουλήσει πάνω από 4.2 εκατομμύρια παγκοσμίως. Το “What Makes You Beautiful”, το οποίο βραβεύτηκε ως Best British Single στα φετινά BRIT Awards έκανε νέα είσοδο στο #1 της Αγγλίας και Ιρλανδίας. Στην Αμερική το “What Makes You Beautiful” πούλησε πάνω από 131 χιλιάδες αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα και βρέθηκε στο #12 του Billboard Digital Songs chart. Στο Billboard Ho100 μπήκαν στο #28 κάνοντάς το έτσι το highest debut από Βρετανικό group από το 1998 και τις Spice Girls.

Ο Χάρι Στάιλς (Harry Styles) δήλωσε: «Απλά δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι είμαστε στο #1 της Αμερικής. Είναι κάτι παραπάνω από ένα όνειρο το οποίο έγινε πραγματικότητα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον καθένα από τους fans μας στην Αμερική ξεχωριστά οι οποίο αγόρασαν το album μας. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Αμερικάνικο κοινό που μας έχει υποστηρίξει τόσο πολύ».

Ο Νίαλ Χόραν (Niall Horan) πρόσθεσε: «Μόλις μάθαμε ότι είμαστε στο #1 στην Αμερική και όπως μπορείτε να φανταστείτε, είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι! Μόλις ενωθήκαμε και γίναμε συγκρότημα, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα έρθουμε στην Αμερική και ότι θα κυκλοφορήσουμε το album μας, επομένως το να βρισκόμαστε στην κορυφή του US album charts είναι απίστευτο. Ευχαριστούμε όλους που μας υποστήριξαν στην Αμερική».

Το group από το X Factor, το οποίο δημιουργήθηκε από τον Σάιμον Κάουελ (Simon Cowell), ο οποίος ήταν και ο μέντοράς τους στην Αγγλική εκδοχή του hit TV Show το 2010. Υπέγραψαν στο label του Cowell Syco Music το 2011 σε συνεργασία με την Columbia Records στην Αμερική.

Ο Κάουελ λέει: «Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο χαρούμενος για τους One Direction. Είναι ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα. Το αξίζουν. Έχουν τους καλύτερους fans στον κόσμο».

Την προηγούμενη εβδομάδα στην Νέα Υόρκη πάνω από 10 χιλιάδες fans έφεραν τα πάνω κάτω στην πρώτη live TV εμφάνιση του group στο Today Show του NBC από το Rockef elle r Plaza, όπως επίσης αμέτρητοι fans βρέθηκαν στα μέρη που υπέγραφαν αυτόγραφα οι One Direction.

Αργότερα μέσα στο μήνα οι One Direction θα τραγουδήσουν το hit single τους “What Makes You Beautiful” στα Kids Choice Awards του Nickelodeon, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 31 Μαρτίου. Επίσης θα εμφανιστούν στο επεισόδιο του iCarly “iGo One Direction” το οποίο θα προβληθεί στις 7 Απριλίου στο Nickelodeon.Η μπάντα θα είναι επίσης guests στο Saturday Night Live στις 7 Απριλίου.

Η περιοδεία τους το 2013 σε Αγγλία και Ιρλανδία έγινε sold out σε λίγα δευτερόλεπτα και θα χρειαστεί να κλείσουν και άλλες ημερομηνίες. Περίπου 300.000 εισιτήρια πουλήθηκαν την πρώτη μέρα. Η περιοδεία των One Direction σε Αυστραλία & Νέα Ζηλανδία έγινε sold out σε μόνο τρία λεπτά.

Οι One Direction κατάγονται από την Αγγλία, εκτός από τον Horan, που είναι από την Ιρλανδία. Όλα τα αγόρια (ηλικίες από 18-20) έκαναν audition ως solo καλλιτέχνες για το UK X Factor το 2010. Όμως μετά από πρόταση του Σάιμον Κάουελ ενώθηκαν ως group και γρήγορα έγιναν ένα από τα δημοφιλέστερα acts του διαγωνισμού όλων των εποχών, ολοκληρώνοντας την σεζόν στο Top3 και κερδίζοντας γιγάντιο fan base.

http://www.onedirectionmusic.com

http://www.bring1dtous.com