Ντέιμον Άλμπαρν: Τέλος οι Blur και οι Gorillaz!

09.04.2012
Δύο από τις μπάντες που άλλαξαν τη σύγχρονη ροκ μουσική με διαφορετικό τρόπο η κάθεμια γράφουν τους τίτλους τέλους τους.

Ο Ντέιμον Άλμπαρν (Damon Albarn) μπορεί να κάνει ένα εκατομμύριο μουσική πράγματα ταυτόχρονα και να χει άλλες τόσες μπάντες την ίδια στιγμή γράφοντας μουσικές που θα τις ακούμε πάντα τέρμα. Οπότε δεν είναι τυχαίο που χαρακτηρίζεται ιδιοφυία.

Όμως εκεί που λέγαμε πως έγινε το πολυπόθητο reunion για τους Blur και ενθουσιάστηκαν όλοι μετά την 11λεπτη εμφάνιση τους στα βραβεία Brit, ο frontman τους αλλάζει τα πλάνα και γι αυτούς και για τους Gorillaz. Στη συνέντευξη που έδωσε στη Guardian δήλωσε πως μετά την εμφάνιση στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, οι Blur θα διαλυθούν και πάλι ανεξάρτητα αν έχουν κυκλοφορήσει δύο καινούρια κομμάτια (“Fool’s Day”, “Under the Westway” και πήγαιναν για καινούριο δίσκο μετά από τόσα χρόνια απουσίας.

"Πολύ σπάνια τα πράγματα πάνε σύμφωνα με το πλάνο. Ένα πράγμα που έχω μάθει είναι πως όλα όσα πιστεύω πως έχω διευθετήσει σωστά και ξέρω ακριβώς τις ακριβώς θα συμβεί, δεν πάνε όπως τα υπολόγιζα." λέει ο Αλμπαρν και συμπληρώνει πως είναι πλέον δύσκολο να βρεθούν όλοι οι μουσικοί στο στούντιο για να ηχογραφήσουν στην ώρα τους.

Όσο για τους καρντουνίστικους Γορίλλες του (άκου ξανά το πιο πρόσφατο κομμάτι τους-κόλλημα) έχουν την ίδια κατάληξη αφού οι διαφωνίες του Ντέιμον με τον Τζέιμι Χιούλετ (Jamie Hewlett) o οποίος φτιάχνει όλα τα artwork και τα visuals της μπάντας, δεν κάνουν καλό στη συνέχιση των Gorillaz. Οι ρωγμές ξεκίνησαν από την περιοδεία για το τελευταίο τους άλμπουμ Plastic Beach όπου τα βίντεο δεν ταίριαζαν και τόσο με τις μουσικές και το παρουσίαζαν μ αυτό τον τρόπο επειδή υπήρχε δεν μπορούσαν να καθυστερήσουν τις ημερομηνίες των συναυλιών τους.

Κ.Π