Τι σχέση έχει η Νίκι Μινάζ με τον... Σαίξπηρ;

11.04.2012
Κάποιος κύριος έμπλεξε το Ρωμαίο την Ιουλιέτα και τ' άλλα παιδιά με τους σύγχρονους ράπερ λέγοντας πως όλα συνδέονται μεταξύ τους αρμονικά.

Ρωμαίο Ρωμαίο γιατί να σε λένε Ρωμαίο. Σίγουρα ο Τζέι Ζι (Jay Z) και κάποιοι φίλοι του από το mainstream γκέτο της χιπ χοπ , δεν περίμεναν ποτέ να είναι στην ίδια πρόταση με έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς στην ιστορία του θεάτρου αλλά και της ποίησης.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Royal Shakespeare Company, Μάικλ Μπόιντ (Michael Boyd) σε πρόσφατη συνέντευξη του αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στην συγκεκριμένη σκηνή και σύγκρινε τον σύζυγο της Μπιγιονσέ (Beyonce) μαζί με το ιδρυτικό μέλος των Black Eyed Peas, Will.i.am με τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ (William Shakespeare). Επίσης ανέφερε και το όνομα της Νίκι Μινάζ (Nicki Minaj) από γυναίκες εκπροσώπους του ποιητικού flow βάζοντας τη δίπλα στην Ιουλιέττα και την Λαίδη Μακμπέθ

Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους οι σύγχρονοι ράπερς είναι πιο κοντά στο λόγο του εμβληματικού συγγραφέα που εφεύρε πολλές νέες λέξεις, έκανε καινοτόμους συνδυασμούς εμπλουτίζοντας έτσι το λεξιλόγιο και ανακαλύπτοντας καινούριους τρόπους ομιλίας.

"Χρησιμοποιούν αυτή την εκπληκτική και ευφυής και ρυθμική γλώσσα που απευθύνεται σε όλη την κοινωνία. Ο λόγος που ο Σαίξπηρ είναι ακόμα διαχρονικός και ζωντανός είναι γιατί δεν ήταν συμβατικός και το προσπαθούσε πολύ. Είχε την ανάγκη να εξηγήσει στον εαυτό του τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω του. Η ραπ είναι το ίδιο. Οι καλοί ποιητές γίνονται από ανάγκη". Δήλωσε ο Μπόιντ ο οποίος δεν έχει δει και ακούσει το καινούριο κομμάτι της Μιναζ όταν τα έλεγε αυτά...

Κ.Π