Αποκαλυπτικό γράμμα του Ρίτσαρντς για τον Τζάγκερ!

12.04.2012
Όταν ο Μικ συνάντησε τον Κιθ. Το γράμμα που μιλάει για την πρώτη γνωριμία τους είναι στον αέρα!

Σε λίγο καιρό θα κλείσουν 50 χρόνια στον μουσικό μαραθώνιο, έχοντας στο ενεργητικό τους άπειρα τραγούδια που έχουν σημαδέψει όλους μας και αν αρχίσεις να μιλάς γι αυτούς δε σου φτάνουν 365 μέρες.

Φυσικά, μιλάμε για τους Rolling Stones -που σύμφωνα με τον έναν κιθαρίστα τους, Ρόνι Γουντ (Ronnie Wood) θα μπουν σύντομα στο στούντιο για προπόνηση στην περιοδεία που ετοιμάζουν- οι οποίοι δημιουργήθηκαν όταν δεν είχαν κλείσει ακόμα τα 18 τους χρόνια, ενώ όπως προέκυψε σήμερα, η συνάντηση του Μικ Τζάγκερ (Mick Jagger) με τον Κιθ Ρίτσαρτντς (Keith Richards) έμοιαζε με κινηματογραφική σκηνή.

Τις λεπτομέρειες έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα γράμμα που είχε στείλει ο Κιθ στη θεία του, Πάτι, τον Απρίλιο του 1962 και όπου της περιγράφει πολύ ενθουσιασμένος την πρώτη γνωριμία του με τον Τζάγκερ λίγο πριν γίνει κι ο ίδιος μέλος του γκρουπ.

Οι δυο τους γνωρίζονταν φατσικά από το σχολείο αλλά δεν είχαν μιλήσει, μέχρι που ένα πρωί ο 19χρονος τότε, Ρίτσαρντς περίμενε σ' έναν σταθμό τρένου, στο Ντάρτφορντ του Κεντ όπου μεγάλωσε, κρατώντας έναν δίσκο του Τσακ Μπέρι (Chuck Berry) ο οποίος έγινε κι η αφορμή να ξεκινήσουν συζήτηση.

Ο μελλοντικός frontman των Stones πλησιάσε τον Κιθ λέγοντας του πως έχει όλους τους δίσκους του Μπέρι, τον ενημέρωσε για μία μπάντα που είχαν φτιάξει με άλλους δύο και πως έκαναν 2-3 μερες την εβδομάδα πρόβες και τον ρώτησε αν ήθελε να γίνει κι εκείνος μέλος τους. Έτσι, Τζάγκερ και Ρίτσαρντς άρχισαν να γίνονται κολλητοί, έβγαιναν συνέχεια σε μπαρ blues και rnb, έχοντας μεγάλη επιτυχία στις γυναίκες κι άρχισαν να φτιάχνουν μουσικές που αργότερα έγιναν κάτι παραπάνω από κλασσικές.

"O τύπος λέγεται Μικ Τζάγκερ και μαζί με τους φίλους του πηγαίνουν κάθε Σάββατο πρωί στο Carousel και όταν πήγα μια μέρα, με κάλεσαν όλοι σε δέκα πάρτυ... Ο Μικ είναι ο καλύτερος rnb τραγουδιστής αυτής της μεριάς του Ατλαντικού", αναφέρει χαρακτηριστικά σ' ένα σημείο ο 68χρονος κιθαρίστας.

Ενώ λίγο πιο κάτω γράφει για τα μέλη του γκρουπ: "Φυσικά, όλοι τους κολυμπάνε στο χρήμα κι έχουν τεράστιες μονοκατοικίες, είναι τρελό, ένας τους μάλιστα έχει και μπάτλερ. Πήγα μια μέρα από 'κει με το αυτοκίνητο - του Μικ εννοείται"...

Τρεις μήνες μετά αργότερα, οι Rolling Stones θα έπαιζαν πρώτη φορά ζωντανά στο κλαμπ Marquee και παρ' όλες τις εσωτερικές διαμάχες τους, ο Μικ με τον Κιθ θα παρέμεναν μέχρι σήμερα φίλοι και συνεργάτες.

Το γράμμα είναι από τα πιο συγκινητικά πράγματα που μπορείς διαβάσεις και αν θες να το απολαύσεις ολόκληρο (στα αγγλικά) κάνε κλικ εδώ .

Κ.Π