Οι γυναικοκρατούμενες υποψηφιότητες των Ivor Novello awards!

18.04.2012
Κι άλλα βραβεία για την Αντέλ. Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των Ivor Novello τα οποία έχουν περικυκλωθεί από γυναίκες.

Μπορεί να μην έχουν τη γκλαμουριά και την αίγλη των Brit και των Grammy, αλλά τα Ivor Novello είναι μέσα στα πιο σημαντικά μουσικά βραβεία για όλους τους στιχουργούς και συνθέτες εντός κι εκτός Αγγλίας και χαίρουν σεβασμού από όλους τους καλλιτέχνες της μουσικής.
Έχουν πάρει τ’ όνομα τους από τον μουσικό, τραγουδιστή και ηθοποιό Αίβορ Νοβέλο (Ivor Novello), μπορείς να τα λες επίσης The Ivors για συντομία , δίνονται κάθε χρόνο στο τον Μάϊο στο Λονδίνο και είναι τα μόνα βραβεία που δεν στηρίζονται στα στοιχεία των δισκογραφικών εταιριών.

"Θυμάμαι όταν ήρθα πρώτη φορά με τους Beatles. Ήμασταν πολύ μικροί και καθόμασταν πίσω πίσω και ήταν απλά φανταστικό να συμμετέχουμε σ' αυτή τη διογράνωση. Πιστεύω πως ακόμα είναι πάντα το πιο σπουδαίο βραβείο και η καλύτερη επιβράβευση για έναν στιχουργό" είχε πει κάποια στιγμή ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ (Paul McCartney) για τα συγκεκριμένα βραβεία ενώ η La Roux είχε δηλώσει πως η υποψηφιότητα της στα Ivor Novello ήταν το πιο σημαντικό κατόρθωμα από κάθε άλλο βραβείο.

Φέτος, τα 57α Ivors θα δοθούν στις 17 Μαΐου στο Grosvenor House και όπως πάντα θα έχει για κριτικούς και παρουσιαστές γνωστούς στιχουργούς. Είναι η πρώτη χρονιά που η κατηγορία για το καλύτερο άλμπουμ έχει μόνο γυναίκες που ακούν στα ονόματα των Αντέλ (Adele), Pj Harvey, Κέιτ Μπους (Kate Bush) ενώ δε θα μπορούσε να λείπει η Λάνα Ντελ Ρέι (Lana Del Rey) με το κομμάτι Video Games για το βραβείο Best Contemporary Song .

Η Αντέλ - η οποία πρέπει να φτιάξει ένα άλλο σπίτι μόνο για τα βραβεία της- είναι η μοναδική που έχει δύο κομμάτια της υποψήφια (Rolling in the Deep, Someone like you) για το PRS for Music Most Performed Work και κονταροχτυπιέται με τη συμπατριώτισσα της Φλόρενς Γουέλς (Florence Welch) και τους Machine. Δες αναλυτικά τις υποψηφιότητες:

Best Song Musically and Lyrically

'Rolling In The Deep' by Adele

'Shake It Out' by Florence and the Machine

'The A Team' by Ed Sheeran


Best Contemporary Song

'Promises' by Nero

'The Wilhelm Scream' by James Blake

'Video Games' by Lana Del Rey


Album Award

'21' by Adele

'50 Words For Snow' by Kate Bush

'Let England Shake' by PJ Harvey


Best Original Film Score

Life In A Day

The First Grader

We Need To Talk About Kevin

Best Television Soundtrack

Leonardo

Page Eight

The Shadow Line


PRS for Music Most Performed Work

'Rolling In The Deep' by Adele

'Someone Like You' by Adele

'The Flood' by Take That

Κ.Π