Οι απολογίες του Αξλ Ρόουζ για το Rock n Roll Hall of Fame

18.04.2012
Ο Αξλ έγραψε καινούριο γράμμα για την απουσία του από το Rock n Roll hall of Fame και μάλλον είναι λίγο υπερβολικός...

Τη στιγμή που ο ντράμερ τους συζητάει για κινηματογραφική βιογραφία των Guns n Roses και η μπάντα εμφανίστηκε με απώλειες στο Rock n Roll hall of Fame, ο Αξλ Ρόουζ (Axl Rose) είναι τα όρια να καταντήσει γραφικός. Δεν δέχθηκε να ενταχθεί στο Rock n Roll hall of fame μαζί με τους υπόλοιπος εξηγώντας τους λόγους σε μία δημόσια επιστολή πως είναι καθαρά προσωπική απόφαση να μην παρευρεθεί στο live της τελετής στο Κλίβελαντ και δεν είχε σκοπό να προσβάλει ή να επιτεθεί σε κάποιον.

Επίσης πρόσθεσε σε ένα απόσπασμα του κειμένου πως «Μπορούμε να αποφύγουμε τις βλακείες τύπου «δεν εμφανίζεται, θέλει να εντυπωσιάσει, κόλπο δημοσιότητας, ασεβής, δεν νοιάζεται για τους fans» όσο το δυνατόν συντομότερα και ας προχωρήσουμε. Κανείς δεν παίρνει την «μπάλα» σπίτι του. Μην το πάρετε στραβά.».

Τώρα μετά τη συναυλία της μπάντας με τραγουδιστή τον Μάιλς Κένεντι (Myles Kennedy) από τους Alter Bridge και με τους Ίζι Στάντιουμ (Izzy Stadium) και Ντίζι Ριντ (Dizzy Reed) να είναι απόντες, έγραψε καινούριο γράμμα για να ευχαριστήσει όσους στήριξαν την απόφαση του και το πόσταρε όχι μόνο στο site του γκρουπ αλλά και στα Facebook και twitter. Επειδή ο ίδιος ο Αξλ απαιτεί όποιος το δημοσιεύσει να το αναρτήσει ολόκληρο διάβασε τι έγραψε:

Προς: Cleveland, Ohio, fans των Guns N' Roses και σε όποιον στήριξε την απόφασή μου σχετικά με το Rock And Roll Hall Of Fame.

Ειλικρινά δεν σχεδίαζα, ούτε περίμενα τέτοια υπερβολικά θετική αντίδραση και δημόσια στήριξη στην απόφασή μου σχετικά με το Rock And Roll Hall Of Fame. Με αυτήν την τόσο γενναιόδωρη αλληλεγγύη από τους fans, τα media και άλλους καλλιτέχνες νιώθω ειλικρινά ταπεινός και απίστευτα ανακουφισμένος. Για να είμαι ειλικρινής, πίστευα πως θα κυλούσαν αλλιώς τα πράγματα και απλώς ήθελα να «ξεπεράσω τη θύελλα». Όπως είχα πει, δεν θέλω να απογοητεύω κανέναν. Έχει καταντήσει παλιό να είσαι ο «εκτός νόμου» ακόμη κι αν πρόκειται απλώς για rock 'n' roll.

Χρειάστηκε πολλή προσοχή και ψυχή εκ μέρους μου το να ψάξω πώς θα είμαι ειλικρινής και θα παρέχω πληροφορίες κάνοντας ταυτόχρονα μια γνήσια προσπάθεια να είμαι όσο το δυνατόν διπλωματικός. Θέλω να πιστεύω πως έκανα πραγματική προσπάθεια να πληροφορηθώ σχετικά με το Hall Of Fame και την επιτροπή του, μίλησα με τον Πρόεδρο και άλλα μέλη αν και είχα κάνει την ένταξη του Elton John και του Bernie Taupin το '94 λέγοντας κάτι του στυλ «μαθαίνω τι είναι το Hall Of Fame...»

Ακόμα δεν γνωρίζω και δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι είναι το Rock And Roll Hall Of Fame, πώς και γιατί βγάζει λεφτά, πού πάνε όλα αυτά τα λεφτά, ποιός επιλέγει τους ψηφοφόρους και γιατί κάποιος ή η επιτροπή αποφασίζει, απ' όλους τους καλλιτέχνες στο κόσμο που έχουν συνεισφέρει στο είδος, ποιός είναι αρκετά επισήμως «rock» ώστε να ενταχθεί στο Hall Of Fame.

Αυτό δεν είναι επίθεση. Είναι γνήσια θέματα για τα οποία δεν έχω έγκυρη πληροφόρηση παρά μερικές γενικές ιδέες. Σίγουρα όχι αρκετή πληροφόρηση ώστε να κρίνω επί του θέματος.

Θέλω να απολογηθώ στο Cleveland, Ohio για το ότι δεν τους απολογήθηκα από πριν που δεν παρακολούθησα την τελετή στην πόλη τους. Πιστεύω πως γνωρίζουν πόσο ειλικρινά αγαπώ να δίνω συναυλίες εκεί. Το Cleveland όντως είναι rock!

Τώρα που ο καπνός έχει «καθίσει», κάθε απελπισμένη, κάθε ασύνετη επίθεση είναι απλώς αυτό: μια αξιολύπητη μαχαιριά στην πλάτη, μια εκδικητικότητα και η συνήθης «λασπολογία»: «είναι τρελός, ασταθής και τους μισεί όλους». Μια φορά αγόρασα σε μια άστεγη ένα κομμάτι πίτσα ενώ αυτή μου είχε φωνάξει ότι ήθελε σούπα. Της πήραμε τη σούπα. Μπορείτε να πάρετε και εσείς μία.

Ξανά: ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστώ στους fans και σε οποιονδήποτε για την απίστευτη δημόσια στήριξη. Τα συγχαρητήριά μου στους άλλους καλλιτέχνες που μπήκαν στο Hall Of Fame. Και ένα συγγνώμη στην πόλη και τους ανθρώπους του Cleveland, Ohio. Ελπίζω να με συγχωρέσετε και ελπίζω να τα πούμε από κοντά σύντομα!

Keep rockin' Axl


*Πηγή Rockin.gr

Κ.Π