Περιπλανήσεις στο χώρο του Third Stream, της Fusion και της Jazz

26.04.2012
Έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών που επηρεάστηκαν από τη fusion, την jazz και το λεγόμενο «Τρίτο Ρεύμα», εμπνευστής του οποίου υπήρξε ο Αμερικανός Γκάνθερ Σούλλερ φιλοξενούνται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών που επηρεάστηκαν από τη fusion, την jazz και το λεγόμενο «Τρίτο Ρεύμα», εμπνευστής του οποίου υπήρξε ο Αμερικανός Γκάνθερ Σούλλερ φιλοξενούνται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής θα παρουσιάσει την Πέμπτη 3 Μαΐου (ώρα έναρξης: 20.30) υπό τη διεύθυνση του συνθέτη, αρχιμουσικού και πανεπιστημιακού διδασκάλου Θόδωρου Αντωνίου συνθέσεις Δούση, Σούλχοφ, Σούλλερ, Αλεξιάδη και Μιγιώ. Συμμετέχουν οι σολίστ: Βίκυ Στυλιανού (πιάνο) και Γιάννης Σαμπροβαλάκης (κλαρινέτο).

Όπως εξηγεί ο Θόδωρος Αντωνίου στο σημείωμά του για τη συναυλία του Ε.Σ.Σ.Μ. στο Μέγαρο: «το πρόγραμμα κινείται στο χώρο της “τήξης” (fusion) και της συνένωσης της μουσικής του 20ού αιώνα με την τζαζ και με παρόμοιες αισθητικές τάσεις. Ο Γκάνθερ Σούλλερ εισάγει και καθιερώνει το «Τρίτο Ρεύμα» (Third Stream). Ο Μηνάς Ι. Αλεξιάδης έχει πολύ ισχυρούς δεσμούς με την τζαζ ως συνθέτης και πιανίστας. Ο Έρβιν Σούλχοφ, ένα μεγάλο ταλέντο και μια από τις τραγικότερες προσωπικότητες της σύγχρονης μουσικής (χάθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης), ασχολήθηκε και αυτός με την τζαζ. “H Δημιουργία του Κόσμου” (La Création Du Monde) του Νταριούς Μιγιώ θεωρείται το πρώτο αντιπροσωπευτικό έργο που ενώνει τη μουσική του 20ού αιώνα με την τζαζ. Ο νέος συνθέτης Γιώργος Δούσης γράφει βασιζόμενος σε μια πλατιά παλέτα μουσικών τεχνικών και αισθητικών κατευθύνσεων, μεταξύ των οποίων και η τζαζ».


INFO:
Τι: Περιπλανήσεις στο χώρο του Third Stream, της Fusion και της Jazz

Πότε: Πέμπτη 3 Μαΐου, ώρα 20:30
Που: Μέγαρο Μουσικής- Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος
Οι τιμές των εισιτηρίων για τη συναυλία είναι 12,00 - 20,00 €.
Ειδικές τιμές: 5,00 € (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) και 8,00 € (65+, πολύτεκνοι)

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333