Ο Γιώργος Νταλάρας πάει Μέγαρο

02.04.2012
Ο Γιώργος Νταλάρας με την επιλογή των τραγουδιών, τις ερμηνείες του και το παίξιμό του αναδεικνύει τραγούδια που ξεπέρασαν «τους μουσικούς τους δρόμους» διασκευασμένα με δουλεμένη γνώση, πατώντας όμως πάντα στέρεα στη μουσική τους αφετηρία.


Ο Γιώργος Νταλάρας με την επιλογή των τραγουδιών, τις ερμηνείες του και το παίξιμό του αναδεικνύει τραγούδια που ξεπέρασαν «τους μουσικούς τους δρόμους» διασκευασμένα με δουλεμένη γνώση, πατώντας όμως πάντα στέρεα στη μουσική τους αφετηρία.

Ο σπουδαίος έλληνας τραγουδιστής επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής στις 22, 23 και 24 Μαίου με τρεις συναυλίες όπου συναντιούνται επί σκηνής διαφορετικές φωνές και μοναδικοί δεξιοτέχνες από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο.

Εκλεκτή προσκεκλημένη στις συναυλίες, μια σπουδαία ερμηνεύτρια, η Νόα, που με το ταλέντο, την αφοσίωσή της στη μουσική και τους πειραματισμούς της κατέκτησε το κοινό μέσα και πέρα από τα σύνορα της πατρίδας της. Μαζί της φθάνουν στο Μέγαρο Μουσικής ο μόνιμος συνεργάτης της Γκιλ Ντορ (κιθάρα και μουσική διεύθυνση) και το Κουαρτέτο Εγχόρδων Solis από τη Νάπολη.
Τη σειρά Γέφυρες διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

Γεννημένη στο Τελ Αβίβ το 1969, η Νόα είναι μία από τις πιο γνωστές φωνές του Ισραήλ στο σύγχρονο μουσικό στερέωμα. Πολυτάλαντη, εκτός από την μοναδική φωνή της κατακτά τη σκηνή παίζοντας κρουστά, κιθάρα και πιάνο. Τα ακούσματα που καθόρισαν την μουσική της κατεύθυνση προέρχονται από τη δεκαετία του '60. Συνδυασμένα με την Υεμενίτικη καταγωγή της και με την επιρροή του μακροχρόνιου και αχώριστου συνεργάτη της Gil Dor, που θα την ακολουθήσει και στις εμφανίσεις της με τον Γιώργο Νταλάρα στο Μέγαρο, έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό δικό τους ήχο που συνδυάζει την τζαζ με την κλασσική και την ροκ μουσική. Τα τελευταία 20 χρόνια, τα άλμπουμ τους έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία μέσα αλλά και πέρα από τα όρια της πατρίδας τους.
Η Νόα έχει τραγουδήσει με σούπερσταρ όπως ο Στινγκ και ο Στήβι Γουόντερ και έχει κάνει εμφανίσεις σε μεγάλες αίθουσες, όπως το Κάρνεγκι Χωλ της Νέας Υόρκης και το Ολιμπιά του Παρισιού. Υπήρξε η πρώτη ισραηλινή καλλιτέχνης που τραγούδησε στο Βατικανό μπροστά στον Πάπα. Ευαισθητοποιημένη με την εύθραυστη πολιτισμική ισορροπία της Μέσης Ανατολής, αφιερώνει πολύ χρόνο και ενέργεια στην προώθηση του ειρηνευτικού διαλόγου και στο πλαίσιο αυτό έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς Άραβες καλλιτέχνες, όπως το 2009, όταν εκπροσώπησε το Ισραήλ στον διαγωνισμό της Eurovision μαζί με την παλαιστίνια Mira Awad. Η Νόα είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών και έχει αποσπάσει πλήθος διακρίσεων τόσο για την μουσική της, όσο και για την ανθρωπιστική της δράση.

INFO:
Πότε: Τρίτη 22, Τετάρτη 23, Πέμπτη 24 Μαΐου (Ώρα έναρξης: 20:30)
Που: Μέγαρο Μουσικής- Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Τιμές εισιτηρίων: € 18,00 - 33,00 - 47,00 - 65,00 (Διακεκριμένη Ζώνη)
Ειδικές τιμές: € 9,00 (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 12,00 (65+, πολύτεκνοι)
Έναρξη προπώλησης: Τετάρτη 2 Μαΐου