Ξαναγνωρίστε τον Τζωρτζ Χάρισον

09.05.2012
“Ολοι κάνουν τις επιλογές τους”, τραγουδάει το πρώην Σκαθάρι στο “Run Of The Mill”, ένα από τα δέκα tracks του “Early Takes, Volume I”, της συλλογής με demos από την αρχή της καριέρας του.

Στο άλμπουμ αυτό του Τζορτζ Χάρισον (George Harrison) κάποια από τα τραγούδια ακούγονται στο ντοκιμαντέρ του Μάρτιν Σκορσέζε (Martin Scorsese), που καταγράφει τη μουσική πορεία και την καθημερινότητα του ήσυχου σκαθαριού, στο “Living in the Material World”.

Εξι από αυτά είναι demos ή πρώτες εκτελέσεις των τραγουδιών που μετά τη διάλυση των Beatles το 1970, συμπεριλήφθησαν στο πρώτο solo επιτυχημένο album του Χάρισον , “All Things Must Pass” που περιελάμβανε μεταξύ άλλων και το hit single “My Sweet Lord”.

Άλλα είναι ακυκλοφόρητα tracks, συμπεριλαμβανομένων και των demos των “The Light That Has Lighted the World”, “Let It Be Me”, του “Mama You ’ve Been on My Mind” του Μπομπ Ντίλαν (Bob Dylan), καθώς και της πρώτης εκτέλεσης του “Woman Don’t You Cry For Me.”

Όλα όμως ανεξαιρέτως αποδεικνύουν ότι αν οι Beatles δεν ήταν το πεπρωμένο του, ο Χάρισον θα είχε εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους folk singers της εποχής του.

Το “Early Takes, Volume I” κυκλοφορεί σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις: CD, βινύλιο 180 gr. και digital album.

TRACKLIST

1. My Sweet Lord (demo)
2. Run Of The Mill (demo)
3. I’d Have You Any Time (early take)
4. Mama You’ve Been On My Mind (demo)
5. Let It Be Me (demo)
6. Woman Don’t You Cry For Me (early take)
7. Awaiting On You All (early take)
8. Behind That Locked Door (demo)
9. All Things Must Pass (demo)
10. The Light That Has Lighted The World (demo)

GEORGE HARRISON – EARLY TAKES Volume I

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ UNIVERSAL MUSIC