Προβλήματα στην κινηματογραφική βιογραφία του Χέντριξ

11.05.2012
Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει αλλά η οικογένεια του μεγάλου ροκ κιθαρίστα έχει άλλη γνώμη.

Όλες οι κινηματογραφικές βιογραφίες μουσικών θα πρέπει πάντα να έχουν προβλήματα με τα ιδρύματα που διαχειρίζονται τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών και όλης της κληρονομιάς που έχουν αναλάβει αλλιώς κάτι δεν πάει καλά. Είναι λίγες εκείνες οι παραγωγές που οι υπεύθυνοι τους συμφωνούν αμέσως με τους κυρίους στα σινεμαδικά γραφεία των εκάστοτε ταινιών και κάπως έτσι έγινε με το φιλμ για τον Τζίμι Χέντριξ (Jimi Hendrix).

Το All is by my side όπως λέγεται, έχει ξεκινήσει ήδη γυρίσματα στην Ιρλανδία με πρωταγωνιστή των Andre3000 των Outcast ο οποίος υποδύεται τον θρυλικό κιθαρίστα τη χρονική περίοδο 1966-67 και ο Τζον Ρίντλει (John Ridley) είναι στη θέση του σκηνοθέτη.

Όμως εκεί που όλα πήγαιναν καλά, το Experience Hendrix LLC, η εταιρία-οικογενειακή υπόθεση με διευθύντρια την αδερφή του Τζίμι, Τζένι που έχει όλα τα πνευματικά δικαιώματα των μουσικών του Χέντριξ, δεν εγκρίνει την ταινία, κάτι που σημαίνει ότι δε θα μπορέσουν να έχουν κανένα τραγούδι στο soundtrack της ταινίας.

"Έχουμε πει πολλές φορές στο παρελθόν πως δε μπορεί να γίνει καμία τέτοια ταινία με τις αυθεντικές μουσικές του Χέντριξ αν δεν δώσουμε την έγκριση μας. Οι παραγωγοί θα πρέπει να εμπλέξουν την εταιρία από την αρχή του πρότζεκτ αν θέλουν να έχουν τις μουσικές." λέει η επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας στο Billboard και κάνει τη ζωή όλων πολύ δύσκολη αφού δεν φαίνεται να υπάρχει πολύ διάθεση για συνεργασία.

Κ.Π