Το «Ξυπόλητο τάγμα» φωνάζει «Όξω απ' την παράγκα»!

22.06.2012
Σε έναν ξεχωριστό χώρο, στο Βεάκειο Θέατρο, το Ξυπόλητο Τάγμα ανοίγει τα... φτερά του και ετοιμάζεται να πάρει «αμπάριζα του πλιάτσικου τ’ ασκέρι»...

Σε έναν ξεχωριστό χώρο, στο Βεάκειο Θέατρο, το Ξυπόλητο Τάγμα ανοίγει τα... φτερά του και ετοιμάζεται να πάρει «αμπάριζα του πλιάτσικου τ’ ασκέρι»...

Η λαϊκή όπερα "Οξω απ’την παράγκα" που σκηνοθετεί ο Κώστας Καζάκος, θα ξεκινήσει το ταξίδι της σε όλη την Ελλάδα από τον Πειραιά, ανοίγοντας την αυλαία του "1ου Φεστιβάλ στο Λόφο".

Η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει στις 2 Ιουλίου 2012, στο πλαίσιο ενός πλούσιου καλλιτεχνικού προγράμματος που θα παρουσιαστεί φέτος στο Βεάκειο θέατρο.

Παρουσίαση παράστασης

Το «Ξυπόλητο τάγµα», Αστικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισµός ο οποίος ιδρύθηκε από καταξιωµένους καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών, µε περηφάνια σας παρουσιάζει την πρώτη του δηµιουργία. Μία σύµπραξη της τέχνης του Θεάτρου Σκιών (µε µπερντέ και φιγούρες), της Υποκριτικής (µε τον Καραγκιόζη και την παρέα του έµψυχους επί σκηνής) και της Μουσικής (µε την κλασική ζωντανή ορχήστρα, αλλά όχι µε κλασικά τραγούδια), ενωµένα σε ένα αδιαίρετο σύνολο, µε τίτλο: «ΟΞΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ».

Μία παράσταση που οι φιγούρες γίνονται άνθρωποι και οι άνθρωποι φιγούρες, ο µπερντές βγαίνει στο σανίδι και µε ζωντανή, επί σκηνής, µουσική, γίνεται ένα µε το κοινό. Μια καραγκιοζέϊκη τραγική κωµωδία, µια επίκαιρη κοινωνική σάτιρα για τους µικρούς και µεγάλους φίλους -και όχι µόνο- του αθάνατου Ελληνικού Καραγκιόζη. Ενός Καραγκιόζη «ανένταχτου και αγανακτισµένου», που σκηνοθετεί ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΜΕΛΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΜΑΣ

«Το τάγµα µας ξεκίνησε µ’αέρα στα πανιά του,
µαζί του φέρνει όνειρα µ’όλη τη φαµελιά του»

«Αέρα και ερχόµαστε χειµώνα καλοκαίρι,
αµπάριζα να πάρουµε του πλιάτσικου τ’ασκέρι»

Μια παράσταση ψυχής και καρδιάς το περίσσευµα των οποίων έδωσαν µπερδεύοντας… µουσική, υποκριτική και… Καραγκιόζη, που θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα, εµπνευσµένη από το σήµερα, πατώντας, όµως, στο χθες της Ελληνικής παράδοσης και στην αλήθεια του Ελληνικού, Αριστοφανικού θεάτρου. Μια παράσταση µε… ψυχή βαθιά, µε όργανα, κλαρίνα και βιολιά. Και λόγο δυνατό, νοσταλγίας, αλληλεγγύης και συντροφικότητας. Όλα αυτά είναι τα «πλούτη» µας σε µια φτωχή Ελλάδα.

Ο σκηνοθέτης: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ
Οι Ηθοποιοί: Γιάννης Μποσταντζόγλου, Παύλος Ορκόπουλος, Τζένη Βαβαρούτα, Γιάννης Ζουµπαντής, Βασίλης Τσιπίδης, Τάκης Βαµβακίδης,
Οι Καραγκιοζοπαίχτες: Άθως ∆ανέλλης, Τάσος Κώνστας, Χάρης Μπιλλίνης
και οι Μουσικοί: Γιώργος Τζώρτζης, Σωτήρης Μαργώνης, Κώστας ∆ουµουλιάκας, Μίλτος Χρυσανθίδης, Solis Barki, Νίκος Σουλιώτης, Παναγιώτης Μπουζέας, ∆ηµήτρης Κατσούλης και σε έκτακτες εµφανίσεις ο Νίκος Φιλιππίδης.

Το «Ξυπόλητο τάγµα» και η παράσταση «ΟΞΩ ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ») ξανακάνουν τον Καραγκιόζη δηµοφιλές θέαµα, όχι για τα παιδιά στα οποία δε σταµάτησε ποτέ να είναι, αλλά για όλο το λαό, περιοδεύοντας αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα από άκρη εις άκρη.

Διάθεση εισιτηρίων online: www.viva.gr

Για περισσότερες πληροφορίες:
Κλίκαρε στο www.aeraaaaa.gr
FB: Το ξυπόλητο Τάγµα (προφίλ)
FB: aeraaaaa.gr (σελίδα)
https://twitter.com/#!/aeraaaaagr