Μία νεκρή και 19 τραυματίες σε συναυλία των Linkin Park

08.11.2012
Σε τραγωδία εξελίχθηκε η συναυλία του συγκροτήματος στο Κέιπ Τάουν ύστερα από την κατάρρευση διαφημιστικής πινακίδας στο πάρκινγκ του σταδίου.

Οι Linkin Park οι οποίοι την επόμενη βδομάδα θα εμφανιστούν στα American Music awards, αυτή την περίοδο βρίσκονται για περιοδεία στη Νότια Αφρική και η συναυλία τους στο στάδιο Green Point του Κέιπ Τάουν, στιγματίστηκε από ένα τραγικό περιστατικό και πολλούς τραυματισμούς για το οποία ενημερώθηκαν αφότου έφυγαν από τη σκηνή.

Λίγο πριν ξεκινήσει το live, ένα μεγάλο banner της Lucozade που βρισκόταν στο χώρο του πάρκινγκ, έπεσε από τον ξαφνικό και δυνατό αέρα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 19 άτομα, από τα οποία τα 12 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και μία κοπέλα να υποκύψει στα τραύματα της.

"Μας ενημέρωσαν πως στη σημερινή μας συναυλία στο Κέιπ Τάουν, πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από την κατάρρευση ενός διαφημιστικού banner έξω από το στάδιο. Παρότι δεν έχουμε καμία σχέση με τον σπόνσορα, ούτε την ευθύνη για την τοποθέτηση της πινακίδας, παίρνουμε πολύ σοβαρά την ασφάλεια των fan μας και οι σκέψεις μας είναι με αυτούς που επηρεάστηκαν από αυτή την τραγωδία. Θέλουμε να εκφράσουμε τα βαθιά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια της κοπέλας που έχασε τη ζωή της»

Αυτό ήταν το κείμενο που έγραψαν τα μέλη του συγκροτήματος στο επίσημο site τους μόλις έμαθαν τι συνέβη, ενώ η GlaxoSmithKline, θυγατρική της Lucozade που ήταν σπόνσορας των σόου, δήλωσαν μέσω του twitter πως είναι σοκαρισμένοι από το συμβάν και εξέφρασαν επίσης τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των τραυματισμένων και της νεκρής κοπέλας.

Κ.Π