Βίκυ Καρατζόγλου: Περηφάνια και..πολλή μουσική!

05.12.2012
Υστερα από πολλά χρόνια, ο πρώτος της δίσκος "Περηφάνια" είναι πλέον στα ράφια των δισκάδικων κι όποιος έχει δει τους απολαυστικούς "Ήρωες" της Ελένης Γκασούκα μέσα στους οποίους ήταν κι εκείνη, σίγουρα θ' αναγνωρίσει το ομώνυμο κομμάτι, η αδερφή της είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα πάρει τηλέφωνο να της πει γνώμες για τη δουλειά της και δε θα βαρεθεί ποτέ να τραγουδάει Χατζιδάκι.

Ύστερα από πολλά χρόνια, ο πρώτος της δίσκος "Περηφάνια" είναι πλέον στα ράφια των δισκάδικων κι όποιος έχει δει τους απολαυστικούς "Ήρωες" της Ελένης Γκασούκα μέσα στους οποίους ήταν κι εκείνη, σίγουρα θ' αναγνωρίσει το ομώνυμο κομμάτι, η αδερφή της είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα πάρει τηλέφωνο να της πει γνώμες για τη δουλειά της και δε θα βαρεθεί ποτέ να τραγουδάει Χατζιδάκι.

Η Βίκυ Καρατζόγλου όταν βρίσκεται στη σκηνή σου βγάζει αμέσως μια σιγουριά και θετική ενέργεια, είναι φανατική θαυμάστρια του Michael Jackson, της έχουν κάνει μία από τις πιο συγκινητικές προτάσεις γάμου που έχουμε ακούσει και ενώ περιμένουμε καινούρια ημερομηνία για την εμφάνιση της με τον Αντώνη Λουδάρο στο Ρυθμός Stage, μας έστειλε τις απαντήσεις της...

Ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις σου όταν είδες ολοκληρωμένο το ντεπούτο άλμπουμ σου «Περηφάνια»;
Είναι περίεργο, γιατί μπορεί ο δίσκος να κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες, όμως αυτή η δουλειά ξεκινάει χρόνια πριν... Όταν με τον Μπάμπη τον Βαρθακούρη το 2004 επιλέξαμε αυτά τα κομμάτια , δεν φανταζόμασταν πως η δουλειά τελικά θα κυκλοφορούσε 8 χρόνια μετά! Τότε ίσως δεν ήμουν σε σωστή ηλικία να «παλέψω» γι’ αυτόν τον δίσκο, ίσως ήταν και δύσκολα τα πράγματα με τις εταιρείες, και έτσι μετά από πολλές απογοητεύσεις ο δίσκος αυτός, αν και έτοιμος, μπήκε στο συρτάρι.

8 χρόνια μετά, νιώθω πως τα τραγούδια αυτά μεγάλωσαν και ωρίμασαν μαζί μου...έπρεπε με κάθε τρόπο να κυκλοφορήσουν γιατί ένιωθα οτι με εξέφραζαν πιο πολύ από ποτέ. Και έτσι συνέβη.
Πιο πολύ από όλα αυτό που νιώθω είναι ανακούφιση, ότι όλα πήραν τον δρόμο τους. Και σίγουρα για τον εαυτό μου και για όλα αυτά που μπορούμε να κάνουμε για κάτι που πιστεύουμε πραγματικά...

Πες μας για το ύφος των κομματιών και τις ιστορίες των τραγουδιών του άλμπουμ...
Τα πρώτα 12 κομμάτια είναι ενορχηστρωμένα από τον Πέτρο τον Βαρθακούρη, οπότε δεν θα μπορούσαν να έχουν και άλλο ύφος από αυτό που έχουν.... Μια ποπ διάθεση , με έναν όμως πολύ σωστό και καθόλου ανάλαφρο στίχο του Μπάμπη, που νομίζω ότι τους δίνει μια άλλη διάσταση και δεν είναι η λέξη «ποπ» αρκετή για να τα χαρακτηρίσει... Κατά βάση είναι βαθιά ερωτικά κομμάτια.

Σ’ αυτά τα τραγούδια ήρθε να προστεθεί η «Περηφάνια», ένα τραγούδι πιο λαικό,που όμως με την ενορχήστρωση του Νίκου του Πλατύραχου ήρθε να «πλησιάσει» τα υπόλοιπα. Ένα αγαπημένο κομμάτι, «τραγούδι των Ηρώων», αφού επι 5 σεζόν παιζόταν στη σκηνή του Μικρου Παλλας, άλλοτε ακαπέλα και αλλοτε με ολόκληρη ορχήστρα, πάντα κάτω απο στη σκηνοθετική επιμέλεια της Ελένης Γκασούκα. Πραγματικά το κομμάτι αυτό αγαπήθηκε. Και αυτός ήταν ο βασικότερος λόγος που θέλησα να τον συμπεριλάβω στον δίσκο, παρόλη τη διαφορετικότητα του ύφους...

Τη γνώμη ποιων ανθρώπων εμπιστεύεσαι τυφλά για τη δουλειά σου;
Εμπιστεύομαι αρκετούς ανθρώπους, τον κάθε έναν για διαφορετικό πράγμα.. Η πρώτη που παίρνω πάντα τηλέφωνο είναι η αδερφή μου! Δεν είναι μόνο η σωστή άποψη που έχει πάνω στη μουσική, ούτε το ένστικτο της...Είναι που με ξέρει πολύ καλά, και τις περισσότερες φορές βλέπει πράγματα που δεν αντιλαμβάνομαι εγώ. Σίγουρα ένας ακόμη άνθρωπος που εμπιστεύομαι είναι ο Μπάμπης ο Βαρθακούρης ,γιατί εκτός από τα δικά του τραγούδια, έχει μια πολύ ολοκληρωμένη άποψη για τη μουσική και μόνο καλή και θετική διάθεση.

Εμπιστεύομαι πάντα τους μουσικούς με τους οποίους συνεργάζομαι, αλλιώς δεν συνεργάζομαι! Κυρίως τον Δημήτρη τον Χουντή. Ήταν και ο άνθρωπος που με έσπρωξε να προχωρήσω μόνη μου και να παρουσιάσω τη δουλειά μου και φυσικά είναι και αυτός με τον οποίο διαλέγουμε τα τραγούδια της παράστασης όλες αυτές τις φορές.. Και φυσικά πέρα από τα μουσικά, υπάρχουν χίλια δυο άλλα, που εννοείται πως η γνώμη των πολύ καλών μου φίλων και της οικογενείας μου έχει σημαντική θέση!

Ποια είναι τα ωραιότερα πράγματα που σου έχουν συμβεί επί σκηνής;
Μια πρόταση γάμου! Κι η μοναδική δηλαδή, αφού μου την έκανε ο άντρας μου! Ανήμερα Πρωτοχρονιάς, στη σκηνή του Μικρού Παλλάς, σε μία σκηνή που είχαμε με τον Πάνο τον Μουζουράκη, η πόρτα άνοιξε και αντί να φύγει ο Πάνος, μπήκε ο άντρας μου.... Όλοι στο κόλπο, εκτός απο μένα φυσικά, που νόμιζα πως βλέπω όνειρο!

Τοp5 με τα κομμάτια που δε θα βαρεθείς ποτέ να τραγουδάς στις συναυλίες σου
Η Περηφάνια είναι σίγουρα ένα απο αυτά..

Το Ας χαθείς (Χρηστος Θηβαίος)

Το Dedication (Μάνος Χατζιδάκης)

Το αχ τα μάτια σου (Μάνος Λοϊζος)

Το Ήτανε αέρας (Γιώργος Καζαντζής)

Το γκαρσόνι του (Μανώλης Χιώτης)

Ποια είναι η αγαπημένη σου κινηματογραφική βιογραφία μουσικού/τραγουδιστή και γιατί...
Ενώ μεγάλωσα με πολλή ποπ μουσική, παρόλα αυτά δεν ήμουν φανατική οπαδός του Michael Jackson. Όταν όμως είδα το ντοκυμαντερ- ταινία που γυρίστηκε για τη ζωή του στεναχωρήθηκα τόσο πολύ που δεν ήξερα τίποτε γι αυτόν. Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να ασχολείται με τη μουσική και βλέποντας την ταινία να μην τον επηρέασε το ταλέντο του! Ο δυναμισμός του, η τελειομανία του στη μουσική, στο χορό και σε όλα όσα έκανε, άψογος επαγγελματισμός του και όλα αυτά σε συνδυασμό με μία ηρεμία και απίστευτη ευγένεια προς τους συνεργάτες του. Η Θετική του ενέργεια, η καλοσύνη του και το πάθος του για ζωή! Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή, αυτό μου δίδαξε. Θέλει αγώνα και πίστη.

*Ψάξε, ψάξε και θα τη βρεις:

-Στο Ρυθμός Stage στη νέα ημερομηνία που θ' ανακοινωθεί σύντομα ύστερα από την αναβολή της συναυλίας της με τον Αντώνη Λουδάρο

-Στα δισκάδικα με τον δίσκο της "Περηφάνια"

-Στο myspace


Κική Παπαδοπούλου