Τσαλιγοπούλου: "Θα ήθελα να τραγουδήσω με μια συμφωνική ορχήστρα"

01.03.2013
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου εμφανίζεται στο Ρυθμός Stage με τον παλιό της συνεργάτη Κώστα Λειβαδά, υπεύθυνο για πολλά από τα πλέον πετυχημένα τραγούδια του ρεπερτορίου της (Παιδιά των δρόμων, Πιάσε με, Εγώ σ' αγάπησα εδώ, Είναι εντάξει μαζί μου, κ.ά.).

Με αφορμή τις εμφανίσεις στις 2, 9 και 16 Μαρτίου, μιλήσαμε με την Ελένη Τσαλιγοπούλου για τη νέα της δουλειά, για εκείνα που τη γοητεύουν και όσα την απογοητεύουν.

Ε.Σ


Τι μας έχετε ετοιμάσει για τις εμφανίσεις στον Ρυθμό;
Εδώ και δύο χρόνια, με τέσσερις σπουδαίους μουσικούς, ένα δίσκο με δικές μου μουσικές που κυκλοφορεί, αλλά και ένα δίσκο που έπεται, εξελίσσουμε μία παράσταση βρίσκοντας κάθε φορά καινούρια στοιχεία, καινούριες αλήθειες και πολλά τραγούδια. Νιώθω πολύ περήφανη που για πρώτη φορά η μουσική και η ζωή μου συμβαδίζουν.

«Των φίλων τα σπίτια», προλογίζει το επόμενο album σας. Σε τι ύφος να περιμένουμε να κινηθεί η δισκογραφική σας δουλειά?
Θεωρώ ότι αυτή την εποχή η μουσική στην Ελλάδα βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο και πως έχουμε μείνει λίγο πίσω σε σχέση με τη μεγάλη παράδοση που έχουμε στο ελληνικό τραγούδι. Τα τελευταία χρόνια ακούω πολλή ξένη μουσική και επηρεάζομαι από αυτήν. Παρόλα αυτά αυτό που με ενδιαφέρει είναι η μετάφραση όλων των συναισθημάτων μου, που συνδέονται με την ελληνική μουσική και κυρίως μετην παράδοσή μας, σε μία δική μου μουσική φτιαγμένη με πιο σύγχρονους ήχους.

Υπάρχει κάποιο είδος που θα θέλατε να τραγουδήσετε και δεν το έχετε κάνει?
Αυτό που θα ήθελα είναι να τραγουδήσω με μία πολύ καλή συμφωνική ορχήστρα.

Ξεχωρίζετε κάποια στιγμή στην καριέρα σας ως την πιο γοητευτική?
Ξεχωρίζω την αρχή τηςκαριέρας μου, όταν ανέβηκα για πρώτη φορά στη σκηνή βιώνοντας έντονα συναισθήματα (ενθουσιασμό, άγνοια κινδύνου, παρορμητισμό,νεότητα), αλλά και αυτή την εποχή που ζω τώρα, γιατί θεωρώ πως είμαι στην πιο ώριμη φάση της καλλιτεχνικής μου πορείας. Η ωριμότητα δίνει τα πιο καλά συστατικά για την τέχνη. Εννοείται φυσικά πως δεν ακυρώνω την ενδιάμεση πορεία μου.

Kαι κάποια ως την πιο απογοητευτική?
Είναι προτιμότερο να μη μένουμε στα απογοητευτικά σημεία της ζωής μας αν και αυτά με τον τρόπο τους μας βοηθούν να εξελισσόμαστε και να παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις.

Πού και πότε δε θα αντέχατε να ακούσετε μουσική?
Στη στεναχώρια ταιριάζει, στη χαρά ταιριάζει, σε όλεςτις πτυχές τη ζωής μας υπάρχει η κατάλληλη μουσική επένδυση.

Σας έχει συγκινήσει κάποια χειρονομία ή δήλωση συναδέλφου σας τον τελευταίο καιρό?
……………..

Υπάρχει κάποιος συνάδελφος σας που θα γινόταν κατά τη γνώμη σας καλός πολιτικός?
Ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου θα μπορούσε να είναι ένας πολύ καλός πολιτικός.

Στα πλαίσια ενός μαθήματος Μουσικής Εκπαίδευσης σας ζητούν να βάλετε ένα άλμπουμ να ακουστεί απο την αρχή ως το τέλος σε όλα τα σχολεία της χώρα. Ποιο επιλέγετε?

Pink Floyd – The Wall

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της Ελένης Τσαλιγοπούλου κάντε like στη σελίδα της στο facebook Eleni Tsaligopoulou (official).