Λύσεις αποφυγής λουκέτων για κάποια θέατρα ψάχνει ο Δήμος

28.03.2013
Ενδέχεται να μεγαλώσει ο κατάλογος των θεάτρων που θα πρέπει να σφραγιστούν μια και συνεχίζεται ο έλεγχος από τη Διεύθυνση Εμπορίου και Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων.

Ενδέχεται να μεγαλώσει ο κατάλογος των θεάτρων που θα πρέπει να σφραγιστούν μια και συνεχίζεται ο έλεγχος από τη Διεύθυνση Εμπορίου και Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά του Δήμου Αθηναίων εξετάζεται το ενδεχόμενο να «παγώσει» το σφράγισμα, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να προχωρήσουν στις απαραίτητες εργασίες και βελτιώσεις, ούτως ώστε με τη νέα σεζόν να λειτουργήσουν κανονικά.

Παράλληλα υπάρχει πιθανότητα να εξεταστεί το ενδεχόμενο αλλαγής νομοθετικού πλαισίου. Ωστόσο, σήμερα θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση, στις 14.00 στο θέατρο Olvio, από την Ενωση Εναλλακτικών Χώρων Πολιτισμού Αθήνας, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους και τα επόμενα βήματά τους.

Νομοθετική ρύθμιση
Σε πρόταση ώστε να λυθεί το θέμα που προέκυψε από τη σφράγιση 34 θεατρικών σκηνών στην Αθήνα από τη δημοτική αρχή του Γ. Καμίνη προχώρησε ο βουλευτής της Α' Αθηνών της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Συγκεκριμένα, ο Νικήτας Κακλαμάνης προτείνει «νομοθετική ρύθμιση παράτασης και λειτουργίας των εν λόγω θεατρικών σκηνών για 3 μήνες και στο διάστημα αυτό να σχηματιστεί από το υπουργείο μία επιτροπή αναθεώρησης του νόμου του 1937, με ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο, εκτός των άλλων, να πληροί και τους κανόνες ασφαλείας τόσο για τους ηθοποιούς όσο και για το θεατρόφιλο κοινό».

Οπως αναφέρει ο βουλευτής της Α' Αθηνών, το πρόβλημα προέκυψε μετά την κίνηση του Δήμου Αθηναίων να προχωρήσει αβασάνιστα στη σφράγιση 34 θεατρικών σκηνών 1,5 περίπου μήνα πριν λήξει η χειμερινή θεατρική περίοδος, οδηγώντας στην ανεργία πολλούς καλλιτέχνες και τεχνικούς.

ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ