Tango with Lions: Οι πιο σκληροί μας κριτές είναι οι φίλοι μας!

22.04.2013
Ο Devendra Banhart και ο Neil Young θα της φέρνουν πάντα την άνοιξη, η αγαπημένη της ιστορία από τις καινούριες εισβολές στο στούντιο στούντιο είναι εκείνη που μιλάει για τους ανθρώπους που ομορφαίνουν τη ζωή της και η συζήτηση για τις πρόβες της μπάντας μπορούν να κρατήσουν ακόμα και τρεις μέρες.

Ο Devendra Banhart και ο Neil Young θα της φέρνουν πάντα την άνοιξη, η αγαπημένη της ιστορία από τις καινούριες εισβολές στο στούντιο είναι εκείνη που μιλάει για τους ανθρώπους που ομορφαίνουν τη ζωή της και η συζήτηση για τις πρόβες της μπάντας μπορούν να κρατήσουν ακόμα και τρεις μέρες. Η Κατερίνα Παπαχρήστου τολμάει να χορεύει ταγνκο με λιοντάρια έχοντας γύρω της μουσικούς που φτιάχνουν από τις καλύτερες μελωδίες στο αθηναϊκό αγγλόφωνο πεντάγραμμο κι αφού ακούσαμε πολλές φορές το "Verbal Time " επιστρέφουν κάνοντας "Long Walk". Λίγες μέρες πριν οι Tango with Lions παρουσιάσουν το νεό τους δίσκο στο Six Dogs, συμπληρώνουν τις παρακάτω γραμμές...

Ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις σας όταν ακούσατε το «A long Walk» για πρώτη φορά ολοκληρωμένο ποιος θέλατε να το ακούσει οπωσδήποτε πριν κυκλοφορήσει;
Πριν κυκλοφορήσει το A long walk, θέλαμε να το ακούσουν οι πιο σκληροί μας κριτές: οι φίλοι μας. Ακριβώς επειδή νοιάζονται, δεν διστάζουν να επισημάνουν τα αρνητικά -και τα θετικά- που παρατηρούν. Γιατί η αλήθεια είναι ότι σε όλη τη διαδικασία της προετοιμασίας, της ηχογράφησης και της μίξης του δίσκου, είχαμε δουλέψει και ακούσει τα τραγούδια τόσες φορές που όταν ακούσαμε ολοκληρωμένο πια το A long walk, δεν το συνειδητοποιήσαμε καν!

Με τις ιστορίες ποιου/ ποιων κομματιού/ κομματιών έχεις δεθεί περισσότερο και γιατί;
Με την ιστορία του Rainy Fall, που συμπυκνώνει μια απ' τις καλύτερες, πιο δημιουργικές και πιο εξωστρεφείς περιόδους της ζωής μου. Είναι γραμμένο για τους ανθρώπους που αγαπώ και για όλα αυτά που έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν τη ζωή μου πιο όμορφη.

Ένα backstage περιστατικό κατά τη διάρκεια τον ηχογραφήσεων του άλμπουμ που θυμάσαι πιο έντονα…
Η μέρα που ηχογραφούσαμε τα χορωδιακά σημεία του δίσκου με την Ευαγγελία Ξινοπούλου, την Εύη Κουρτίδη και τον Δημήτρη Γερονικόλα. Είχαμε γελάσει πραγματικά πάρα πολύ. Αλλά και το βράδυ που ακούσαμε για πρώτη φορά ολοκληρωμένο το τραγούδι Rainy fall με κλειστά τα φώτα, στο στούντιο.

Τι έχετε ετοιμάσει για την live παρουσίαση του άλμπουμ στο Six Dogs;
Στο live της Πέμπτης πρόκειται να παίξουμε τα τραγούδια του καινούργιου δίσκου και τα αγαπημένα μας κομμάτια από το Verba Time!

Top5 με τους μουσικούς που πάντα θα φέρνουν την άνοιξη
The Tallest Man on Earth
Devendra Banhart
Andrew Bird
Iron and Wine
Neil Young

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο ραδιόφωνο υπάρχει κάποιος αγαπημένος ραδιοφωνικός σταθμός (ή fm ή ιντερνετικός) που μπορείτε να τον αφήνετε να παίζει όλη μέρα χωρίς να επαναλαμβάνει τα ίδια κομμάτια;
Radiobubble, Εν Λευκώ, Indieground και άλλοι.

Στο soundtrack ποιας ταινίας θα θέλατε να υπήρχε κομμάτι σας;
Στο Stranger Than Paradise του Jim Jarmusch.

Μουσική συνήθεια που δε θ’ αλλάξει όσα χρόνια κι αν περάσουν..
Η πρόβα μας να κρατάει 2-3 ώρες και η συζήτηση για την πρόβα να κρατάει 2-3 μέρες.

Τι ρόλο μπορεί να παίξει η μουσική σε μια εποχή που κάθε μέρα συμβαίνει κι ένα παράλογο πράγμα όσον αφορά την πολιτικοκοινωνική κατάσταση;
Τη μουσική μπορείς να την επιλέξεις, σε αντίθεση με την πολιτικοκοινωνική κατάσταση που σε πρακτικό επίπεδο δεν σου αφήνει επιλογές. Όμως στην πραγματικότητα η μουσική δεν είναι στρατευμένη στις μέρες μας και δεν διαδραματίζει κάποιον ρόλο αλλαγής στην όλη αυτή κατάσταση.

*Ψάξε, ψάξε και θα τους βρεις:

- Την Πέμπτη 25 Απριλίου στη σκηνή του Six Dogs

-Στη facebook σελίδα τους

-Στα ιντερνετικά ράφια της Inner Ear

Κική Παπαδοπούλου