Η Ευρυδίκη και ένα μπλε ταξίδι...

30.05.2013
Η διαχρονικά αγαπημένη μας Ευρυδίκη, ετοιμάζει το μπλε ταξίδι της και εμείς ετοιμαζόμαστε να την απολαύσουμε.

Πρώτη στάση στον Ρυθμό την 1η Ιουνίου. Οσο φτιάχντετε τις βαλίτσες σας, απολαύστε την...

Ε.Σ.

1. ...Τι είναι το "μπλε" ταξίδι που θα κάνουμε στον Ρυθμό?

Ε: Ένα μουσικό ταξίδι με όλα αυτά που αγαπώ. Ένα ταξίδι στο χθες και στο σήμερα με τραγούδια από την προσωπική μου δισκογραφία, αλλά κυρίως με τραγούδια που έχω ξεχωρίσει και που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της μουσικής μου προσωπικότητας από τα παιδικά-εφηβικά μου χρόνια μέχρι και σήμερα. Οι μεγαλύτερες μου αγάπες στις πιο όμορφες "γειτονιές του κόσμου" σε ένα συνδυασμό τραγουδιών που παρουσίασα στην παράσταση "ΕΓΩ, Η ΕΝΤΙΘ ΚΑΙ Ο ΕΛΒΙΣ.ΤΟ ΜΠΛΕ ΤΑΞΙΔΙ" και των δικών μου αγαπημένων τραγουδιών από όλη μου τη δισκογραφία.

2. Ποιο ταξίδι κυριολεκτικά ή μεταφορικά, έχει υπάρξει το καλύτερό σας?

Ε: Αυτό της ίδιας της ζωής. Με το χαμόγελο, την αγκαλιά, την ασφάλεια και την ανιδιοτελή αγάπη των δικών μας ανθρώπων, τη χαρά και την ανυπομονησία που μας προκαλεί η εξερεύνηση του αγνώστου, το μυστήριο που διακατέχει την ίδια την ύπαρξη μας, τη δύναμη και την αδυναμία που κρύβουμε μέσα μας, τα όμορφα που περιμένουν να ανακαλυθφούν, την ανασφάλεια του μέλλοντος με τις αγωνίες και τους φόβους μας αλλά και τη λαχτάρα της κατάκτησης μιας όμορφης ζωής με πολλά ταξίδια σε λευκά συννεφάκια. Αυτό το ταξίδι της ζωής που δεν τελειώνει ποτέ και που μας δίνει την ευκαιρία να βιώνουμε ό,τι πιο ανυπέρβλητο φέρνοντας στον κόσμο τα δικά μας παιδιά κάνοντας μας για λίγο μικρούς "Θεούς", αυτό είναι το καλύτερο μου!

3. Τι είναι αυτό που σας έχει ενοχλήσει περισσότερο στον χώρο από τότε που ξεκινήσατε?

Ε: Τίποτα ουσιαστικό. Ίσως μικρά μικρά πραγματάκια, όπως το να σου φοράνε μία ετικέττα την οποία πρέπει να κουβαλάς για πάντα χωρίς να έχεις το δικαίωμα να αλλάξεις ή να πρέπει να εξηγείς συνεχώς την ανάγκη σου για κάτι διαφορετικό.

4. Εκτός από τη μουσική, ποια άλλη μεγάλη αγάπη έχετε?

Ε: Το θέατρο και τον κινηματογράφο. Αλλά η μουσική είναι πάντα το νούμερο ένα!

5. Πού θα σας βρει κανείς το καλοκαίρι που έρχεται?

Ε: Φιλοδοξώ να κάνω εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα. Είτε σε θέατρα είτε σε μικρές μουσικές σκηνές, θα ήθελα να ταξιδέψω παντού παρουσιάζοντας το "ΜΠΛΕ ΤΑΞΙΔΙ".

6. Αν μπορούσατε να στήσετε το Live των ονείρων σας, από την ξένη μουσική σκηνή, πού θα σας βλέπαμε και με ποιους, σε τι ρεπερτόριο?

Ε: Έχω μάθει να ονειρεύομαι πράγματα χειροπιαστά. Δε θα σας πω λοιπόν με ποιούς θα μου άρεσε να συναντηθώ μουσικά. Μπορώ όμως να σας πω ότι θα μπορούσα να συνυπάρξω ακόμα και με άγνωστα γκρουπάκια που παίζουν pop, rock, rock 'n roll και country, σε μικρά μπαράκια ή μουσικές σκηνές όπου πηγαίνουν άνθρωποι που έχουν μάθει να "ζουν" μέσα από τη μουσική. Θα μπορούσα βέβαια να με δω και στο "OLYMPIA" στο Παρίσι, αυτό ίσως να είναι το μοναδικό μου παιδικό άπιαστο όνειρο, με την παράσταση που παρουσίασα πέρσι το χειμώνα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σε αυτή την παράσταση συναντώ τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες και τραγουδώ μαζί με έναν από αυτούς (ΕΛΒΙΣ), με τη βοήθεια πάντα της τεχνολογίας.

7. Στην προσωπική σας ζωή, τι δεν αντέχετε με τίποτα και για κανένα λόγο?

Ε: Την ανευθυνότητα, το ψέμα, την καταπίεση, την εκμετάλλευση, την αγένεια και πολλά πολλά ακόμα που με κάνουν να αντιπαθώ ανθρώπους και να τους αποφεύγω.

8. Και τι μπορεί να σας κάνει να παραδοθείτε ?

Ε: Η αγάπη και ο θαυμασμός. Όταν ο άλλος με κάνει να αισθάνομαι όμορφος, καλός και σημαντικός άνθρωπος.

9. Υπάρχει κάποια ταινία, το σάουντρακ της οποίας θα θέλατε να έχετε τραγουδήσει?

Ε: Πολλές ταινίες, αλλά κυρίως τραγούδια μέσα από ταινίες, όπως πχ το I DREAMED A DREAM από το LES MISERABLES ή το EVERGREEN από το A STAR IS BORN.

10. Μπαίνετε σε ένα διαστημόπλοιο και φεύγετε για πάντα. Πριν όμως, αφήνετε ένα δίσκο κληρονομιά για τις επόμενες γενιές και παίρνετε μόνο έναν για να ακούτε... Έναν μόνο. Ποιος θα μείνει πίσω και ποιος θα είναι αυτός?

Ε: Πολύ δύσκολη επιλογή. Από την Ελλάδα ας πούμε θα άφηνα πίσω κάτι από Χατζιδάκι-Θεοδωράκη-Τσιτσάνη. Θεωρώ ότι είναι οι τρεις σπουδαιότεροι μας δημιουργοί. Μαζί μου θα έπαιρνα ένα cd με επιλογές από τραγούδια-δημιουργούς-ερμηνευτές που λατρεύω.