Δες την Βίκυ Σταυροπούλου με κάτι ψύλλους στ' αφτιά

16.10.2013
Το Θέατρο Αλίκη φιλοξενεί την ξεκαρδιστική φάρσα του Georges Feydeau «Ψύλλοι στ’ αφτιά» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, τη Βίκυ Σταυροπούλου, τη Μίνα Αδαμάκη και έναν μεγάλο θίασο σπουδαίων κωμικών ηθοποιών. Οι «Ψύλλοι στ’ αφτιά» γράφτηκαν το 1907 από τον Georges Feydeau, έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γαλλικής φάρσας και αποτελεί μέχρι σήμερα έργο ορόσημο της μπελ επόκ. Η παράσταση διαδραματίζεται στο Παρίσι της μπελ επόκ. Η Γκαμπριέλ, μετά από χρόνια οικογενειακής ευτυχίας, αρχίζει να αμφιβάλλει για την πίστη του συζύγου της, Βικτόρ-Εμμανουέλ και εκμυστηρεύεται την ανησυχία της στην παλιά της φίλη Λυσιέν. Το γαϊτανάκι της κωμωδίας αρχίζει να ξετυλίγεται όταν η Γκαμπριέλ και η Λυσιέν, για να «δοκιμάσουν» τον Βικτόρ, του γράφουν μια επιστολή κλείνοντας του ραντεβού σε ένα αμφιβόλου φήμης ξενοδοχείο. Αυτό που αγνοούν είναι ότι στο ίδιο ξενοδοχείο εργάζεται ως θυρωρός ο συνήθως πιωμένος Πος που είναι ο σωσίας του Βικτόρ! Όταν όλοι οι ήρωες του έργου καταφθάνουν στο ξενοδοχείο, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, το φυτίλι της φάρσας πυροδοτείται.

Το Θέατρο Αλίκη φιλοξενεί την ξεκαρδιστική φάρσα του Georges Feydeau «Ψύλλοι στ’ αφτιά» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, τη Βίκυ Σταυροπούλου, τη Μίνα Αδαμάκη και έναν μεγάλο θίασο σπουδαίων κωμικών ηθοποιών.

Οι «Ψύλλοι στ’ αφτιά» γράφτηκαν το 1907 από τον Georges Feydeau, έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γαλλικής φάρσας και αποτελεί μέχρι σήμερα έργο ορόσημο της μπελ επόκ.

Η παράσταση διαδραματίζεται στο Παρίσι της μπελ επόκ. Η Γκαμπριέλ, μετά από χρόνια οικογενειακής ευτυχίας, αρχίζει να αμφιβάλλει για την πίστη του συζύγου της, Βικτόρ-Εμμανουέλ και εκμυστηρεύεται την ανησυχία της στην παλιά της φίλη Λυσιέν. Το γαϊτανάκι της κωμωδίας αρχίζει να ξετυλίγεται όταν η Γκαμπριέλ και η Λυσιέν, για να «δοκιμάσουν» τον Βικτόρ, του γράφουν μια επιστολή κλείνοντας του ραντεβού σε ένα αμφιβόλου φήμης ξενοδοχείο. Αυτό που αγνοούν είναι ότι στο ίδιο ξενοδοχείο εργάζεται ως θυρωρός ο συνήθως πιωμένος Πος που είναι ο σωσίας του Βικτόρ! Όταν όλοι οι ήρωες του έργου καταφθάνουν στο ξενοδοχείο, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, το φυτίλι της φάρσας πυροδοτείται.