Γυμνά φαντάσματα σε... Polaroid

04.11.2013
Μια ενδιαφέρουσα αν και αμφιλεγόμενη έκθεση φωτογραφίας από τον Τζεφ Ενλόου (Jeff Enlow) με την ονομασία “Parallelograms” μας γύρισε νοσταλγικά λίγο πίσω στο χρόνο. Την εποχή που οι ψηφιακές φωτογραφικές και οι κάμερες των i-phone έχουν την απόλυτη κυριαρχία, ο ρομαντικός Τζεφ Ενλόου χρησιμοποιεί μια σπάνια τεχνική μεταξύ φωτογραφίας και ζωγραφικής για να αποδώσει τα γυμνά του πορτραίτα. Συγκεκριμένα, πολλαπλές προβολές δημιουργούν συγκεχυμένα αντίγραφα πάνω στην ίδια φωτογραφία. Το ενδιαφέρον είναι ότι η τεχνολογία που χρησιμοποίησε ο Ενλοου είναι μια απλή μηχανή με φιλμ Πολαρόιντ. Όπως δήλωσε ο ίδιος, η ιδέα του ήρθε λόγω της δυσφορίας που ένοιωθε εξαιτίας των περιορισμών που έχει η σύγχρονη ψηφιακή φωτογραφική τεχνολογία. Η πρόθεση του είναι να δημιουργήσει κάτι μοναδικό και φυσικό, να συλλάβει την γυμνή ομορφιά με τον τρόπο που ένας ζωγράφος ή ένας γλύπτης μπορούν. Απώτερος σκοπός του ανήσυχου καλλιτέχνη είναι να καταφέρει να συγκεντρώσει χρήματα προκειμένου να επαναλάβει το πρότζεκτ αυτό, χρησιμοποιώντας το πιο σπάνιο Πόλαροιντ φιλμ που υπάρχει (και πιο ακριβό προφανώς) έτσι ώστε να μπορέσει να αποτυπώσει τα όμορφα γυμνά του σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια... Γι΄αυτό και πρόσφατα έβγαλε στο «σφυρί» ότι είχε και δεν είχε: βιβλία, ποστερς, κάρτες και φωτογραφήσεις του. Αν και οι κριτικές που δέχτηκε στα διάφορα social media ήταν αρκετά μειωτικές για την όλη προσπάθεια, εμείς θα θέλαμε να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας στον κ. Ενλοου και να του ευχηθούμε κάθε επιτυχία. Γ.Ο

Μια ενδιαφέρουσα αν και αμφιλεγόμενη έκθεση φωτογραφίας από τον Τζεφ Ενλόου (Jeff Enlow) με την ονομασία “Parallelograms” μας γύρισε νοσταλγικά λίγο πίσω στο χρόνο.

Την εποχή που οι ψηφιακές φωτογραφικές και οι κάμερες των i-phone έχουν την απόλυτη κυριαρχία, ο ρομαντικός Τζεφ Ενλόου χρησιμοποιεί μια σπάνια τεχνική μεταξύ φωτογραφίας και ζωγραφικής για να αποδώσει τα γυμνά του πορτραίτα. Συγκεκριμένα, πολλαπλές προβολές δημιουργούν συγκεχυμένα αντίγραφα πάνω στην ίδια φωτογραφία. Το ενδιαφέρον είναι ότι η τεχνολογία που χρησιμοποίησε ο Ενλοου είναι μια απλή μηχανή με φιλμ Πολαρόιντ.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, η ιδέα του ήρθε λόγω της δυσφορίας που ένοιωθε εξαιτίας των περιορισμών που έχει η σύγχρονη ψηφιακή φωτογραφική τεχνολογία. Η πρόθεση του είναι να δημιουργήσει κάτι μοναδικό και φυσικό, να συλλάβει την γυμνή ομορφιά με τον τρόπο που ένας ζωγράφος ή ένας γλύπτης μπορούν.

Απώτερος σκοπός του ανήσυχου καλλιτέχνη είναι να καταφέρει να συγκεντρώσει χρήματα προκειμένου να επαναλάβει το πρότζεκτ αυτό, χρησιμοποιώντας το πιο σπάνιο Πόλαροιντ φιλμ που υπάρχει (και πιο ακριβό προφανώς) έτσι ώστε να μπορέσει να αποτυπώσει τα όμορφα γυμνά του σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια... Γι΄αυτό και πρόσφατα έβγαλε στο «σφυρί» ότι είχε και δεν είχε: βιβλία, ποστερς, κάρτες και φωτογραφήσεις του. Αν και οι κριτικές που δέχτηκε στα διάφορα social media ήταν αρκετά μειωτικές για την όλη προσπάθεια, εμείς θα θέλαμε να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας στον κ. Ενλοου και να του ευχηθούμε κάθε επιτυχία.

Γ.Ο