Φάγαμε στο Meat House (και το ευχαριστηθήκαμε)

19.12.2013
Ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά παραδείγματα της μοντέρνας Ελληνικής ταβέρνας είναι σίγουρα το Meat House στη Νέα Σμύρνη. Στεγάζεται σ΄ έναν εξαιρετικά καλαίσθητο και ζεστό ανακαινισμένο χώρο μιας παλιάς μονοκατοικίας, που είναι βασισμένος στο λευκό χρώμα, αλλά και στις de cape αποχρώσεις των επίπλων.

Το επισκεφθήκαμε λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και η γευστική μας εμπειρία ήταν τόσο απολαυστική, που το συστήνουμε ανεπιφύλακτα για τα γιορτινά σας ρεβεγιόν. Τα μενού της παραμονής Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς είναι πολύ οικονομικά, καθώς κυμαίνονται ανάμεσα στα 20 – 22 ευρώ (χωρίς ποτό).

Εμείς – με τη βοήθεια του ευγενέστατου σερβιτόρου μας, Στέλιου- δοκιμάσαμε μία δροσερή σαλάτα με ρόκα, φρέσκα ντοματίνια, φιστίκια αιγίνης, σταφίδες, φράουλες (που ταίριαξαν εξαιρετικά παρά τους αρχικούς μας ενδοιασμούς) και νιφάδες παρμεζάνας, περιχυμένη με μία δροσερή σως πορτοκαλιού.


Συνεχίσαμε με μία από τις πιο ωραίες φέτες που έχουμε γευθεί ποτέ και με τσιπς κολοκυθιού με κεφαλογραβιέρα. Η φέτα, ψημένη σε φύλλο κρούστας, πάνω σε σοταρισμένα λαχανικά και σερβιρισμένη με μέλι και σουσάμι, ήταν πραγματική απόλαυση για τους ουρανίσκους μας, ενώ αναμενόμενα και πολύ τραγανιστά ήταν το τσιπς κολοκυθιού.


Για κυρίως πιάτο επιλέξαμε ένα χοιρινό κότσι ιδανικά αργοψημένο στο φούρνο με μπύρα, μέλι, πορτοκάλι, μανιτάρια και λιαστή ντομάτα. Επιλογή άριστη, με την οποία χορταίνουν και με το παραπάνω 2 άτομα.


Για επιδόρπιο δοκιμάσαμε ζεστό μπράουνις με παγωτό βανίλια και ένα δροσερό cheesecake, γλυκά που αποτέλεσαν τον καλύτερο επίλογο της βραδιάς.



Αναλυτικά τα μενού της γιορτινής περιόδου έχουν ως εξής:


MENU παραμονής Χριστουγέννων: 20,90 € το άτομο

ΟΡΕΚΤΙΚΑ
- Φλογέρες με φέτα, λιαστή ντομάτα, μέλι & σουσάμι.
- Trio garlic mushrooms με porto bello, πλευρώτους, σαμπινιόν, πιπεριές, φρέσκο κρεμμύδι και κάρυ.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ
Λόλα πράσινη, Γαλλικό μαρούλι, ρόκα, σπανάκι, κρουτόν, προσούτο, grand berry και σως μελιού

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ
- Πανσέτα γεμιστή με κάστανα, καπνιστό τυρί και δαμάσκηνα

ΓΛΥΚΟ
Brownies με καυτή σοκολάτα και παγωτό βανίλια


MENU παραμονής Πρωτοχρονιάς: 22,00 € το άτομο

ΟΡΕΚΤΙΚΟ
Πουγκί με γέμιση γαλοπούλας, κουκουνάρι, σταφίδες, φιρίκια, κόλιανδρο και κάστανα

ΣΑΛΑΤΑ MONA LISA
Iceberg, πράσινη λόλα, ρόκα, ρόδι, μπέικον, κόκκινο φασόλια, φρυγανισμένες τορτίγιες και σως μανιταριού

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ
Κόντρα μοσχαρίσια μπριζόλα με pepper sauce

ΓΛΥΚΟ
Cheesecake με βατόμουρα και μύρτιλα

INFO:

Το Meat House σας περιμένει στο νούμερο 57 της Ελευθερίου Βενιζέλου ακριβώς απέναντι από τον δημοτικό κινηματογράφο cine Φιλίπ, κάθε ημέρα από τις από τις 13:00 έως και τη 1:00!


Meat House: Ελ.Βενιζέλου 57, 171 23 Ν.Σμύρνη, Τηλ. 2109328638, [email protected] www.meathouse.gr

Γ.Οικονόμου